Catherine Oxenberg, zvijezda serije “Dinastija” i kćersrpske princeze Jelisavete Karađorđević prošlog je tjedna za časopis 'People' ispričala kako je njezina dvadesetšestogodišnja kći pala pod utjecaj lidera sekte pod nazivom 'Nxivm'. Catherine Oxenberg je ispričala kako je ona predložila svojoj kćeriIndiji 2011. godine da se prijavi na satove u grupu Nxivm koja navodno pomaže ljudima da se osjećaju bolje i poboljšaju svoje samopouzdanje. Catherine i tada 20-godišnja India, zajedno su otišle na radionice Nxivma, no Catherine je odmah shvatila da se radi o nečem neobičnom i jezivom, ali je mlada India odlučila ostati u organizaciji.

Nxivm je prije 20 godina pokrenuo Keith Raniere kojeg sljedbenici nazivaju ‘Vanguard’. Srpska princeza nije ni znala u što se njezina kći uplela dok u travnju ove godine nije razgovarala s prijateljicom Bonnie Piesse koja je nedavno napustila Nxivm i Catherine rekla da mora spasiti Indiju. Djevojka je, naime, ušla u takozvano tajno sestrinstvo sekte, a priče onih koje su iz njega izašle nisu nimalo pozitivne.
‘Bilo je to najmračnije i najtraumatičnije razdoblje mog života’, rekla je 40-godišnja Sarah Edmondson koju su, neposredno prije odlaska iz sekte, žigosali na kuku i to Ranierovim inicijalima. Ona je ispričala i kako su žene iz tog tajnog Nxivmovog sestrinstva jele maksimalno 800 kalorija dnevno. Ranije spomenuta Bonnie Piese tvrdi kako je, posljednji put kada je srela Indiju, djevojka izgledala loše te da joj je rekla kako danima neće jesti jer se mora ‘pokajati zbog svog lošeg ponašanja’. Ubrzo nakon što je saznala za ovo, srpska princeza nazvala je svoju kćer koja joj je rekla da joj ispada kosa te da godinu dana nije imala menstruaciju i upitala je trebala li posjetiti liječnika. Djevojka je u svibnju došla kući i Catherine ju je pokušala zadržati tamo, ali ona se vratila u sektu, a već idući dan prekinula svu komunikaciju s obitelji. Prije tjedan dana, India je na svom Facebook profilu napisala: 'Ja sam dobro. Zapravo sam odlično. Nikada ne bih ugrozila ni sebe ni one koje volim'. Očajna Catherine Oxenberg obratila se medijima: 'Potpuno sam bespomoćna. Izgubila sam dijete i napravit ću što god treba da je vratim'. Trenutno se čeka istraga slučaja i reakcija nadležnih vlasti. Autor: T.O. Fotografije: Instagram, Getty