'Moja se težina uduplala u odnosu na onu koju sam imala kada sam igrala tenis', otkrila je nekadašnja četvrta tenisačica svijeta Jelena Dokić (34) u iskrenoj ispovijesti australskom Sunday Telegraphu koji je objavio njezinu fotografiju kada je težila nevjerojatnih 120 kg! Jelena je sa 17 godina igrala polufinale Wimbledona i bila broj 4 na svijetu, a mnogi su joj predviđali sjajnu tenisku karijeru. No, što zbog velikih problema s ozljedama a potom i zdravstvenih tegoba sa štitnjačom, Jelena se morala povući iz aktivnog sporta 2014. godine. 'Nisam mogla raditi ništa od stvari koje volim. Nisam mogla trčati, igrati tenis, skakati, trčati uz stepenice, a sve to najviše zbog problema sa štitnjačom. Na početku oporavka mogla sam samo hodati. U početku na blagim uzbrdicama. Dugo nisam imala nikakvu intenzivnu fizičku aktivnost. Trebalo je puno vremena da izgubim prvih 15 kg i onda sam mogla polako početi trčati', otkrila je nekadašnja najljepša i ponajbolja tenisačica na svijetu u intervjuu za australske novine.

Jelena je svoju tešku situaciju odlučila hrabro otkriti na vlastitom Instagramu gdje je priznala koliko teško joj je bilo objaviti fotografiju na kojoj ima 120 kg. No shvatila je kako bi njezina priča nekog mogla inspirirati pa ju je nakon dugo razmišljanja odlučila podijeliti. 'Onima koji osuđuju druge zbog težine i izgleda, mogu samo poručiti - molim vas, nemojte to raditi. Ne znate kroz što ta osoba prolazi, ne znate kakve su tu sve bitke, zdravstvene ili životne. Umjesto da ih osuđujete, pomozite im, i podržite ih', napisala je u emotivnom postu te otkrila kako je do sada uspjela smršaviti više od 30 kg, a ispunila joj se i želja za povratkom na teniske terene. Jelena će naime, biti komentatorica na televiziji Fox Sports na Australian Openu početkom sljedeće godine ali i raditi kao trenerica djece. Ako je suditi prema njezinom Instagram profilu, Jelena već duže živi u Zagrebu s  dugogodišnjim dečkom Tinom Bikićem (s njim je u vezi još od 2004. godine), Zagrepčaninom čiji je brat Borna bio njezin teniski trener pri kraju karijere. Da polako ponovno živi život koji priželjkuje i da uživa u svakom danu i u ljepotama Hrvatske otkriva i njezin Instagram koji je pun fotografija s putovanja po našoj zemlji.

Inače, o svom turbulentnom životu, velikim teniskim očekivanjima, nasilnom životu s ocem, borbi s bolešću i drugim životnim izazovima Jelena će početkom studenog ove godine otkriti u svojoj autobiografiji 'Unbreakable' (Nesalomljiva).

N. P. Fotografije Instagram