Hong Kong, Istambul, Reykjavik, Barcelona, Buenos Aires, Bogotá, Santiago de Chile... destinacije su kojima je rasplesao u 24 godine i od ideje prerastao u globalni brand koji svaki zaljubljenik u elektronsku glazbu koji drži do sebe, barem jednom u životu mora posjetiti - jedan i jedini Sónar. Jedan od onih festivala koji je poželjan u  CV-u svakog umjetnika umjetnika, okupio je 25 000 plesača samo da bi 14., 15., 16. i 17. lipnja bio u Barceloni i zatim nastavio svoju turneju latinskom Amerikom kroz Buenos Aires, Bogotu i Santiago de Chile.

Do sada na ovogodišnji Sonar svoj su nastup potvrdili Dave Clarke, DJ Krush, Goldfrapp, Gilles Petersen, Herbert, Isolee, Jeff Mills and Tiga, Laurent Garnier, Kenny Dope, Ricardo Villalobos, Satoshi Tomiie. Iz dana u dan lista je sve veća i veća, a sigurno je kako većina najpoznatijih svjetskih umjetnika neće zaobići ovu manifestaciju.
Sonar koji nestrpljivo iščekujemo  veći je nego ikad s organizacijom koja se dobro potrudila koordinirati  umjetnike i kreativace. Ove godine  najavljena je i debitantska, deveta po redu, SónarXS pozornica koja će se koncentrirati na undergorund i ekstremiste u sklopu Sónar by Day, odnosno, dnevnog dijela festivala. Tamo će se predstavljati mladi talenti sa svih satrana svijeta i izložiti svoja umijeća. Malo je reći da je Sonar samo festival, on je godina puno više od toga. Tri dana koncerata, radionica, konferencija, savjetovanja, razno razne prezentacije umjetnosti i filma. Organizatori su mislili na sve pa  pripremaju i noćne zabave po klubovima u Barceloni gdje će svaki od njih imati svoga „guru-a“.
Foto: Promo