Da je Zagrebački advent i ove godine postao najpoželjnija božićna adresa, potvrđuje i proslavljeni nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji je prošli tjedan sa suprugom Raquel Mauri posjetio našu metropolu. Omiljeni igrač Barcelone u društvu ljepše polovice prepustio se veseloj božićnoj atmosferi, kućicama s obiljem delicija i odličnoj glazbi u središtu grada. Iako se atraktivan par uklopio među tisuće domaćih i stranih posjetitelja Adventa, 29-godišnja nogometna zvijezda nije prošla nezapaženo. U šetnji Zrinjevcem brojni su mališani prepoznali svoga sportskog idola i fotografirali se s njime. Njegovoj godinu mlađoj supruzi također se najviše svidio bajkoviti Zrinjevac, gdje se i fotografirala, a sve te lijepe uspomene supružnici su objavili na Instagramu. 'Ti si radost mojih dana', napisao je nogometaš uz fotografiju sa suprugom s kojom ima preslatke kćeri, četverogodišnju Altheu i jednogodišnju Adaru. Romantični Ivan, koliko god bio ratoboran na terenu, na spomen obitelji postaje najmekši čovjek na svijetu. Često zgoditke i dobre utakmice posvećuje svojim princezama, ponajviše supruzi Raquel, kojoj uvijek zahvaljuje na nesebičnoj ljubavi i podršci. Tako je sa svojom dragom proslavio njezin 28. rođendan, a tim povodom nije propustio napisati nježnu poruku na društvenoj mreži.

'Koliko sam ponosan na tebe! Za mene si savršena žena u koju sam se zaljubio prije puno godina. Činiš me sretnim svakog jutra otkako sam te sreo i zbog toga ti želim najljepši i najsretniji rođendan. Uvijek ću te voljeti', napisao je. Zgodna je Španjolka zahvalila raznježenom suprugu i prijateljima: 'Sretna sam što oko sebe imam ljude s puno srca. Hvala vam što ste mi se pridružili u proslavi mog 28. rođendana. Ivane, mogu ti samo zahvaliti jer su moji snovi postali stvarnost, kao i savršene noći prepune smijeha i dobrih vibracija. Hvala ti, ljubavi moja, volim svoj život koji si toliko usrećio. I tebi, mama, sretan rođendan koji smo proslavili zajedno. Volim te'. Skladna je obitelj provela zajedničke trenutke i na božićnom adventu u Španjolskoj, nakon čega je i Ivan punici čestitao rođendan: 'Samo je jedna poput nje. Sretan sam jer je ona divna osoba koja se prema meni odnosi kao prema sinu i nemam nikakvih prigovora. Naprotiv, samo zahvalnost. Sretan rođendan, punice!'
A da Ivana Rakitića sreća prati i u profesiji, potvrđuju  njegove igre za klub, kao i u dresu nogometne reprezentacije koja se kvalificirala za SP u Rusiji sljedeće godine. U nedavnom razgovoru za HRT otkrio je da je nakon utakmice Lige prvaka između Juventusa i Barcelone od legendarnoga talijanskog nogometaša Buffona dobio posvećeni dres koji će imati posebno mjesto u njegovoj kući. Komentirao je i izbornika Zlatka Dalića: 'Zahvalio bih bivšem izborniku, promjena s Dalićem došla je kasnije. Nije bilo jednostavno, praktički smo se upoznali prije puta za Kijev. Nije slučajno Dalić radio šest-sedam godina izvan Hrvatske i probio se ondje. Maksimalno je spreman, ne postoji detalj koji prepušta slučaju. Imamo pravog izbornika i stožer', zaključio je sportaš koji će nas na skorašnjem prvenstvu zacijelo razveseliti majstorijama.
Napisala: Antonija Nazor Foto: Filip Hofer