Čast da otvori sjajan drugi dan pripala je Anthony Avangardu. Prepoznatljivim pristupom svakoj svojoj kolekciji mladi dizajner već dugo plijeni pažnju, a u novoj kolekciji inspiraciju je našao u Antuntunu, liku Grigora Viteza i tako najavio veselu modnu jesen i zimu. Odjeća i modni dodaci u različitim nijansama crvene, plave i narančaste s ponešto printa stvoreni su za odvažne muškarce, koji su spremni na modne eksperimente. Mladi dizajner koji je promijenio viđenje muške mode na hrvatskoj sceni kolekcijom naziva 'Antuntun' ponovno je oduševio muški dio publike BIPA FASHION.HR-a, a izborom glazbe na samoj reviji osvojio srca svih posjetitelja.

Story 4173
Svojom modnom pričom nazvanom 'Morph Caption', dizajnerica Mirjana Klepić istražuje dva različita koncepta i na pisti najvećeg tjedna mode predstavlja suptilnu dekonstrukciju svojeg dizajna te poigravanjem atipičnim materijalima, korištenjem prirodne kože i nakita ostavlja snažan vizualni dojam. Brand JAMOI mlade riječke dizajnerice zanimljivim asimetričnim krojevima pokazuje da se u modi isplati riskirati, a njena upečatljiva i jedinstvena modna priča savršeno se uklopila u večer punu modnog entuzijazma.
Story 4173
Inspirirana svojim nedavnim putovanjem u Japan, mlada dizajnerica Morana Krklec stvorila je kolekciju koja isprepliće tradiciju i moderno, tradicionalnu azijsku arhitekturu i avangardnu japansku visoku modu te uličnu modu Tokija i tradicionalnu japansku odjeću. U toj igri nespojivog, Morana ostaje dosljedna svojem minimalizmu, ali i multifunkcionalnosti te još jednom kolekcijom u režiji BIPA FASHION.HR-a oduševljava brojne zaljubljenike u hrvatski dizajn.
Story 4173
Gala Vrbanić svojim brandom PRICE ON REQUEST publiku je upoznala s kraljicom akvarija, ribom diskus. Upravo je u toj gracioznoj životinji različitih šara našla inspiraciju za jesensko zimsku kolekciju, koja donosi ženske i muške jakne, balonere, hlače, suknje i košulje. Izradom, konstrukcijom i materijalima kompleksnija od prethodne, ova kolekcija odmah nakon prezentacije na pisti jubilarnog modnog događanja ponuđena je na web stranici koja kupcima dozvoljava diktiranje vrijednosti branda PRICE ON REQUEST čime Gala dokazuje da je uvijek spremna na promišljanje o konceptima s kojima se hrvatska modna scena prije nije susretala.
Story 4173
Ivana Janjić, dizajnerica koja kreira hrabro i bez zadrške, predstavila je još jednu zanimljivu mušku kolekciju razrađenu do zadnjeg detalja. Kolekcija 'Diferit' inspirirana je postavljanjem okvira u vidu izražavanja individualnosti putem odjeće, a dizajnerica je pokazala da vješto manevrira avangardnim dizajnom, ali i izrazitom nosivošću i funkcionalnošću. Postavljene norme koje vladaju u društvu, Ivana želi srušiti i svakoj individui dopustiti da bude ono što jest što je posebno oduševilo muški dio posjetitelja.
Story 4173
Točku na i druge večeri stavila je revija modnog dvojca Klisab. Ženska, pret a porter kolekcija s naglaskom na kaputima naziva 'PATCHPATCH', inspirirana je materijalima i spajanjem nespojivih uzoraka. Majstori patchwork tehnike spajaju uzorke i kombiniraju više od dva različita materijala koji rezultiraju statement odjevnim komadima prepoznatljivog Klisab potpisa. Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić dizajniraju odjeću koja ženi pomaže izazvati i manifestirati željeni stav, a ove sezone, to čine naglašenim strukom i ramenima te prepoznatljivim predimenzioniranim komadima.
Story 4173
BIPA FASHION.HR nastavlja se u petak revijom Ivice Skoke, a u finalnom danu na rasporedu su modne revije: BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marina Design, Arileo, Ana Maria Ricov i Luka. Tekst i foto: Press