Story Super Božić sa Superseniorima, u organizaciji Adriamedije, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, u Preobraženskoj ulici u StorySupercafféu u ponedjeljak je počeo s bogatim programom. Ovoga tjedna led su probile 'Šestinske švelje' sa svojom radionicom izrade narodnog nakita pod vodstvom Đurđice Danko, članice Šestina Zagreb. Mnoštvo zainteresiranih prionulo je izradi kuglica, ukrašavanju torbica s čipkastim vezovima, te izradi ruža od krep papira. Osim ove radionice, tjedan je bio ispunjen čitanjem poezije, radionicom za mlade te pripremanjem zdrave sirove hrane uz Nadu Rocco. Također, posjetitelji su mogli izrađivati čestitke i nakita. 

Svim Super seniorima pridružili su se i brojni su poznati koji su s njima proslavili drugu adventsku subotu te unatoč kišnom vremenu došli podržati Storyjev projekt 'Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima'. Svi oni svoje su poklone – ručno izrađene kuglice za bor – darovali Superseniorima. Kuglice su, naime, izložene tijekom Adventa, a moći će se i zamijeniti za donaciju, čiji cijeli iznos ide Zakladi Zajednički put – za različite modele pomoći i rada sa starijim osobama - koja je i jedan od organizatora projekta.

'Starije osobe često se suočavaju s rizikom socijalne isključenosti. Da je ova činjenica prepoznata potvrđuje sve veći broj raznih hvalevrijednih projekata, poput ovog, kojima je cilj kroz osmišljene aktivnosti povećati kvalitetu života starijih osoba i njihovu integraciju u društvo. Superbake iz Doma za starije osobe Sveti Josip Zagreb su primjer da su godine samo broj te da za učenje, dobru energiju i zabavu nikad nije kasno', izjavile su socjalne radnice Željka Bele i Petra Škrnjug.
I super seniori imaju samo riječi hvale za ovaj projekt koji uključuje ljude starije životne dobi u društvo. ' Nastup, odnosno ples mi puno znači jer oslobađa puno pozitivne energije, a tako čovjek jako puno pruža i dobiva. S ponosom nosim svoje godine i uživam svaki dan', rekla je Superbaka Đenana. S njom se slaže i Superbaka Morana. 'Prije sam bila statična, a sada kada sam uključena u razne aktivnosti osjećam se super i zdravlje mi je bolje. Apsolutno podržavam ovakve inicijative usmjerene na uključivanje starijih i svakako planiram doći ponovno u Story super caffe', dodala je.
Disco Fever nije nikoga ostavio u sjedećem položaju pa su Super seniori i domaće zvijezde, podršku Djeda Mraza i njegovih pomoćnica Mrazica, uz glazbenu podršku DJ Saše Šoštarića, te ples skupina Super bake i Maksimirske lastavice, pokazali svima kako su godine samo broj! Za poseban ugođaj druge adventske subote u Story SuperCaffeu pobrinula se IKEA Hrvatska, koja je na terasi Supercaffea opremila IKEA Zimsku zonu za chillanje – jedinstveni dnevni boravak u centru Zagreba gdje su se brojni posjetitelji družili uz slasne zalogaje švedskih blagdanskih delicija. Ovoga tjedna program se nastavlja, a svi zainteresirani moći će se pridružiti nastavku radionce izrade nakita sa Šestinskim šveljama, čuti dirljivu poeziju Rozine Jukić, naučiti koristiti pametne uređaje ili se priključiti kreativnoj radionici s Karmelom Vukov Colić (Snježne kugle). To je tek dio bogatog programa koji još uključuje kratki tečaj plesa uz Gospel zbog Sunce/Harmony, malu glumačkoj radionicu, vježbanje pamćenja, izradu blagdanskog nakitra od perli tehnikom heklanja ili se priključiti informativnim radionicama Zlatne vijuge i Sigurnost u starijoj dobi kao i brzom tečaju engleskog jezika. Također, u petak vas očekuje i koncert iznenađenja pod nazivom Super zeka, a svake nadolazeće subote DJ Saša Šoštarić rasplesat će prisutne uz pomoć Djeda Mraza i njegovog kutka u Story Supercaffeu.
Story Super Božić sa Superseniorima obogatio Zagreb ovotjednim adventskim programom
Story 
Također, tijekom prosinca, IKEA će na ovoj lokaciji održati i kreativne radionice za mališane. Tako će 13. prosinca uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj mališani ukrašavati kućice od đumbira i otkriti važnost blagdana Svete Lucije u Švedskoj. U srijedu 20. prosinca najmlađe očekuje druženje s članicama Udruge Kamensko i dizajniranje unikatnih ukrasa za božićno drvce. Želite li se i vi priključiti ovoj dobrotvornoj akciji donacije možete uplatiti i na račun Zaklade Zajednički put: HR5023600001500230376 Autor: A.S. Foto: Ivana Kaurloto i Josip Regović