Slađi Uskrs uz slasticu inspiriranu Storybookom koju potpisuje Tea Mamut

Mlada slastičarska zvijezda Tea Mamut osmislila je prvu u nizu slastica naziva 'La Creme Oh La La!' za koju ju je inspirirao upravo naš magazin

Tek joj je 25, a za njezinim su slasticama već uzdisale poznate holivudske face poput Natalie Portman, Matta Damona, Michaela Douglasa i Kate Hudson, dok je u prestižnom njujorškom restoranu Daniel Bouluda, s tri Michelinove zvjezdice, učila od najboljih svjetskih chefova. Tea Mamut vratila se u Hrvatsku s dvije diplome s jednog od najprestižnijih kulinarskih instituta na svijetu Culinary Institute of America – jednom iz umjetnosti, a drugom iz menadžmenta pekarstva i slastičarstva.

Tea Mamut2

Pepuna dojmova, novih iskustava, želje i volje za radom na domaćem je terenu krenula u novu slastičarsku avanturu. Kreativna sloboda, mašta i stručnost glavni su sastojci uspjeha Tee Mamut. U njenoj kuhinji nastaju prave slatke kreacije, a jednu takvu osmislila je samo za storybook, inspirirajući se upravo našim magazinom. “Dolazi proljeće i vrijeme je za nešto osvježavajuće, citrusno, zdravo, kao i za jestivo cvijeće koje, osim divne boje, ima i fantastičnu aromu. U ovom slučaju to su kandirane ljubičice, koje desertu daju lijepu boju i teksturu, jer sam željela desert koji će biti vizualno atraktivan i okusom neodoljiv.” Tako je lansiran prvi u nizu deserta s potpisom ove talentirane slastičarke za storybook naziva ‘La Creme Oh Là Là!’. Već jedva čekamo sljedeći!

Tea Mamut3

Recept za biskvit od maslinova ulja i badema za kalup promjera 26 cm

Tea Mamut4
Sastojci:
• 125 g glatkog brašna
• 50 g oguljenih, mljevenih badema
• 1 1/2 žličica praška za pecivo
• 1 žličica soli
• 3 jaja
• 170 g šećera
• 125 ml maslinova ulja
• 60 ml soka od limuna
• 60 ml vode
• naribana korica jednog limuna

Tea Mamut4

 

Tea Mamut5

Priprema:
Nekoliko minuta miksajte jaja sa šećerom pa dodajte naribanu koricu limuna, ulje, vodu i sok od limuna.
U zasebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke i umiješajte ih odjedanput.
Stavite u kalup obložen papirom za pečenje i pecite pola sata na 180 °C.

Tea Mamut2

Fotografije: Dražen Kokorić

Preporučujemo