Transformirajte se u svojeg idola

Tko ne bi poželio dan provesti u koži Charlieja iz tvornice slatkiša, Madonne, Jokera, Edwarda Škarorukog, Fride Kahlo, Josephine Baker ili nekog ozbiljnog negativca. Ovaj umjetnički trojac je osmislio koncept kako rekreirati svoje idole.

ICONIC je umjetnička kolaboracija između tri kreativca – modnog fotografa Etiennea Clotisa, dizajnerice kostima Lucie Vervelle i vizažista Jorisa Sourisa. A ideja da svojom vještinom transformiraju modele i rekreiraju idole, prerasla je u zanimljivu izložbu.

Svi troje pasionirano prate i analiziraju povijest, pop culturu, kostimografiju, štovanje idola i celebrity scenu, a za snimanja se pripremaju tako što proučavaju biografije te gledaju filmove i dokumentarce, jer svaka je ikona posebna i zanimljiva (komplicirana) na svoj način. Ovaj koncept nam se dopao baš zbog te zaokružene priče.

Charlie iz tvornice slatkiša

Audrey Hepburn

 

Josephine Baker

 

Dizajnerica Lucie sama izrađuje kostime za snimanja kako bi bili što vjerodostojniji, make up artist Joris proučava anatomiju lica, tehnike i efekte te tako kreira iluziju, a modni fotograf Etienne pronalazi savršenu formulu za umjetničku fotografiju koja uključuje kontroliranu atmosferu i savršeno svjetlo.

Ne znamo tko su vaši idoli, no ako ikad poželite oživjeti svoj alter ego, sigurni smo da naši top umjetnici za fotografiju, make up i kosu, s kojima surađujemo na domaćim produkcijama, to jednako kvalitetno mogu realizirati.

 

Madonna

Frida Kahlo

Joker iz Batmana

Preporučujemo