U samome centru grada, u Preobraženskoj 3 na Cvjetnom trgu, na terasi kafića Story Supercaffe, brojni su poznati proslavili drugu adventsku subotu te unatoč kišnom vremenu došli podržati Storyjev projekt 'Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima'! Ovaj je projekt nastavak prošlogodišnjeg uspješnog projekta Adria Medije ‘Poklon s pričom’ pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, a u njemu i ove godine sudjeluju brojne osobe iz javnog života te građani Republike Hrvatske. Svi oni svoje su poklone – ručno izrađene kuglice za bor – darovali Superseniorima. Kuglice su, naime, izložene tijekom Adventa, a moći će se i zamijeniti za donaciju, čiji cijeli iznos ide Zakladi Zajednički put – za različite modele pomoći i rada sa starijim osobama.

Ono što se ovom akcijom prije svega želi poručiti jest želja za aktivnim uključivanjem osoba starije životne dobi u svakodnevicu te omogućavanje da budu što aktivniji i imaju što bogatiji i bolji život! A upravo su Superseniori ti koji su i danas podigli atmosferu u Story SuperCaffeu, te uz podršku Djeda Mraza i njegovih pomoćnica Mrazica, uz glazbenu podršku DJ Saše Šoštarića, te ples skupina Super bake i Maksimirske lastavice, pokazali svima kako su godine samo broj!
Za poseban ugođaj druge adventske subote u Story SuperCaffeu pobrinula se IKEA Hrvatska, koja je na terasi Supercaffea opremila IKEA Zimsku zonu za chillanje – jedinstveni dnevni boravak u centru Zagreba gdje su se brojni posjetitelji družili uz slasne zalogaje švedskih blagdanskih delicija. Uz šalicu tople kave, čašu pjenušca ili kuhanog vina, brojni su se poznati opustili i u udobnim sofama, pod zvjezdama koje krase krov terase, a uz najnovije brojeve magazina Story, StoryBook, Cosmopolitan i Elle, s uživanjem su mogli prolistati i aktualni IKEA katalog te doznati sve informacije o događanjima i popustima u robnoj kući IKEA Zagreb. Tijekom prosinca, IKEA će na ovoj lokaciji održati i kreativne radionice za mališane. Tako će 13. prosinca uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj mališani ukrašavati kućice od đumbira i otkriti važnost blagdana Svete Lucije u Švedskoj. U srijedu 20. prosinca najmlađe očekuje druženje s članicama Udruge Kamensko i dizajniranje unikatnih ukrasa za božićno drvce.
Ova subota bila je u duhu pravih vrijednosti kroz druženje, hranu, kvalitetne sadržaje i ugodne osjećaje. Posjetitelji su imali prilike i upoznati se s novim brendom švedske kozmetike na našem tržištu odnosno s brendom Barnängen. Misao vodilja promocije novog švedskog kozmetičkog branda Barnängen jedna je riječ poznata svim Šveđanima: "lagom". Ona znači osjećaj ravnoteže i životnog zadovoljstva: Ni preveliko niti premaleno. Ni previše niti premalo. Drugim riječima — baš kako treba. Barnängen vjeruje da se ljepota stvara u trenutku kad se osjećate "baš kako treba" – pouzdano, autentično i uravnoteženo. 'Ja ne razlikujem ljude po dobi i za mene su godine doista samo broj. Često kažem da 'volim sve ono što vole mladi, tako da stvarno podržavam projekt uključivanja Superseniora u svakodnevni život', otkrio nam je glumac Otokar Levaj koji je priznao da je kod umirovljen po sili godina, dok u SAD-u i na Floridi, gdje živi većinu godine sa svojom suprugom, svi rade dok god se osjećaju vitalni i sposobni za rad, bez obzira na godine. S njime se apsolutno složila i dizajnerica Aleksandra Dojčinović koja je također posvjedočila činjenici kako su u inozemstvu iskusne generacije ljudi više uključene u aktivan život nego kod nas, pa je posebno pohvalila Storyjev projekt Superseniori. 'Nažalost ovakvi su projekti prijeko potrebni jer nam seniori žive tako kako žive. Adria Medija i Story su ponovno pokazali koliko su veliki humanitarci i divim se njihovoj akciji', rekao nam je Marko Tolja. 'Život ne staje nakon 20-e, 30-e a ni 40-e, tako da se divim vašoj akciji. Vjerujem da trećoj dobi nije lako živjeti u našoj državi, što zbog zdravlja i situacije u kojoj se nalazimo, zato smo svi mi mlađi od njih dužni uključiti ih u našu svakodnevicu, pomoći im. Ja sam evo u situaciji da sada više moram pomagati svojoj majci, koja više nije toliko vitalna kao prije, i iz prve ruke mogu posvjedočiti koliko je važno da smo im pri ruci, da oni shvate da su nam i dalje jako važni, potrebiti, ne samo u smislu roditeljstva, nego i velikog životnog iskustva koje nam mogu prenijeti!, zaključila je Bojana Gregorić Vejzović. Inače, Zaklada Zajednički put kontinuirano podiže kvalitetu života starijih osoba Grada Zagreba uključujući ih u zajednicu. Zajedničkim projektom ‘Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima’ žele pridonijeti osvještavanju javnosti o potencijalima koje starije osobe imaju i kojima doprinose boljitku zajednice. Želite li se i vi priključiti ovoj dobrotvornoj akciji donacije možete uplatiti i na račun Zaklade Zajednički put: HR5023600001500230376

Story 4300
N. P. Fotografije Ivana Kaurloto i Josip Regović