Ivana Roščić: ‘Dosadni su mi roditelji koji stalno pričaju o svojoj djeci’

Iako smo bili u prirodi, bilo mu je divno. Kesteni, žirevi, most, livada i trčanje bez straha od prometa, što je za mene bilo smirujuće. Toma je trenutačno u fazi kad nema mira; sve želi, sve ga zanima, sve mora. Od svih igračaka najdraža mu je lopta i s njom se najviše igra - opisala je glumica Ivana Roščić kako je njezin sin Toma doživio prvo profesionalno snimanje. On i njegova nagrađivana mama krase naslovnicu novog, jesenskog broja časopisa Storykids

I dok je mališan veselo trčkarao i zabavljao se oko dvorca Lukavec, njegova majka ipak nije bila toliko bezbrižna.

Ovo će ime nositi kći splitske glumice

– Brinula sam se, doduše ne previše kako će to sve proći, nego hoće li se dati fotografirati.

Ponekad i meni, kad nisam od volje, fotografiranje teško pada, no on je dijete i njemu je to bilo nešto novo i zanimljivo – govori 37-godišnjakinja i odgovara kakvo je Toma dijete.

– Uvijek se osjećam čudno kad trebam reći nešto o svom djetetu, jer je svakom roditelju njegovo dijete najslađe, najdraže, najbolje… i to uvijek ispadne hvalisanje. Općenito su mi dosadni roditelji koji stalno pričaju o svojoj djeci. Sad ću i ja biti dosadna i reći da je Toma živahno, veselo, znatiželjno i druželjubivo dijete i velika maza – opisuje ponosna mama i dodaje:

– On je dijete koje najviše voli biti vani, na otvorenom i što više akcije, to bolje.

Ivana Roščić sa sinom
Ivana Roščić sa sinom

– Najviše se volimo s njim valjati po krevetu, još da nije ranoranilac, bilo bi idealno. Ima svoju rutinu, zna kad je vrijeme spavanja, jela, a između toga, kako sam rekla, šetnje, igranje, kupanje, čitanje priča… – opisuje glumica koja je u ljetu uživala sa sinom i suprugom Markom Balićem. Dva mjeseca bili su na relaciji Split – Tučepi – Silba, a ona i Marko posjetili su i Amsterdam.

Nakon odmora Ivana se vratila poslu i radu na novoj predstavi ‘Priče iz Bečke šume’.

– Jako se veselim radu s redateljem Igorom Vukom Torbicom. Gledala sam njegove predstave i doista s veseljem krećem prema Gavelli. To će biti velika ansambl predstava – govori Splićanka koja je u proljeće snimala slovensko-talijanski film ‘Priče iz šume kestena’.

– Snimanje je trajalo mjesec i pol i bio mi je to izazov jer sam govorila talijanski i slovenski, i oba sam jezika morala učiti, ali veći je izazov bila organizacija s Tomom. Najviše smo bili razdvojeni sedam dana, a onda su Marko i Toma došli u Italiju i sve je bilo ljepše i lakše. Bili smo smješteni u malom obiteljskom hotelu u prirodi i Toma je baš uživao. Kako Talijani ne snimaju više od deset sati, u što računaju i prijevoz na lokaciju i šminku, imala sam i tijekom snimanja vremena za Tomu. Film još nisam završila i čeka me snimanje kad padne snijeg pa će Toma ponovno sa mnom na set – zaključuje.

Ivana Roščić: Čekamo da se dijete rodi pa ćemo odlučiti o imenu!

Preporučujemo