Story Super Božić sa Superseniorima, u organizaciji Adria Medije, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, u Preobraženskoj ulici u StorySupercafféu raznolikim programom okuplja sve brojniju publiku. Prva današnja radionica u sklopu Story Super Božića sa Superseniorima, privukla je brojne znatiželjnike koji su željeli naučiti kako izraditi božićni nakit od perli tehnikom heklanja.

Jadranka Špoljarević iz Zaklade Zajednički put  

'Danas izrađujemo anđele od ziherica i perlica. Sama izdrada započinje nizanjem perlica na zihericu od koje nastaje haljina, te kasnije nadograđujemo krila na žici na koju se nižu sitnije perlice', otkriva gospođa Špoljarević koja ističe da je sam postupak izrade pomalo kompliciran, no uz malo truda i preciznosti nastaju neodoljivi anđeli koji će uljepšati svaku božićnu dekoraciju.
'Teško je reći koliko je vremena potrebno za izradu jednog anđela, ali otprilike bi to bilo sat vremena', nadodaje Špoljarević.
Superseniori uz super zabavu naučili nove stvari
Story 
Prekrasni anđeo rad je vrijednih ruku naših Superseniorki Osim što su vrijedne i spretne ruke izradile prekrasne figurice, sam proces izrade zabavio je sve prisutne pa su StorySuperCaffeom odzvanjali božićni stihovi, ali i zarazan smijeh koji je privukao brojne goste koji su se zainteresirano pridružili kreativnom stolu gdje su mnogi dobili inspiraciju što pokloniti najmilijima ove blagdane. Ova radionica pravi je dokaz da uz malo volje, pravog učitelja i strpljenja nastaju najoriginalniji darovi. Za sve one koji se žele pridružiti radionici heklanja, one se odražavaju svake srijede od 15:30 h u Zakladi Zajednički put gdje osim anđela, nastaje i predivan, unikatan nakit, inače primarna djelatnost ove radionice.
Superseniori uz super zabavu naučili nove stvari
Story 
Superseniori uz super zabavu naučili nove stvari
Story 
Superseniori uz super zabavu naučili nove stvari
Story 
Superseniori uz super zabavu naučili nove stvari
Story 
Nakon radionice 'Anđeo od perli', Ivo Zubčić i Roberto Levak iz poduzeća E-glas održali su radionicu 'Sigurnost u starijoj dobi' gdje je stavljen naglasak na asistivnu tehnologiju za Super Seniore. 'Vjerojatno se pitate što je asistivna tehnologija, to je relativno nova, visoka tehnologija koja olakšava život za ljude s različitim vrstama potreba , od invaliditeta, bolesti ili općenite tjelesne nemoći', ističe Zubčić.
Superseniori uz super zabavu naučili nove stvari
Story 
Ivo Zubčić i Roberto Levak iz poduzeća E-glas Cilj prezentacije bio je predstaviti Servus sustav koji korisniku omogućava da pomoću glasovnih naredbi upravlja svojim domom. Iako ga mnogi vole nazvati osobnim elektroničkim pomoćnikom, Servus nije robot. Mnogobrojne posjetitelje zainteresirao je ovaj proizvod koji kontrolira svjetlo, TV, radio, grijanje, može otvoriti vrata pa čak i surfati internetom čime uvelike olakšava život ljudima starije životne dobi. Instalacija Servusa obavlja se u jednom danu, u pravilu zahtijeva minimalne intervencije u prostoru bez razbijanja zidova i postavljanja novih kablova.
Superseniori uz super zabavu naučili nove stvari
Story 
Okupljene je zanimalo kako točno funkcionira ovaj sustav pa je bilo mnogo potpitanja na koja su iz poduzeća E-glas dali konkretne odgovore. Proizvod funkcionira vrlo jednostavno, kažu. Nakon što korisnik Servusu kaže da se upali svijeto, svijetlo se pali ili primjerice da se otvore vrata, sustav to bilježi i ispunjava.
Superseniori uz super zabavu naučili nove stvari
Story 
Osim o Servus sustavu , mnogo se govorilo i o demenciji. 'Demencija je postupno pogoršanje intelektualnih sposobnosti sve do oštećenja socijalnog i radnog funkcioniranja.  Život s demencijom vrlo je težak, osoba je često zbunjena, zaboravlja na važne datume, mogu živjeti u strahu od izlaska iz kuće', kaže Levak koji je ujedno predstavio proizvode koji pomažu u tim slučajevima , a svi prisutni složili su se da je ovakva vrsta pomoći itekako potrebna osobama koje pate od demencije.
Superseniori uz super zabavu naučili nove stvari
Story 
Točan raspored radionica i drugih sadržaja u sklopu najaktivnijeg adventskog programa, pogledajte na https://superseniori.hr/kalendar/ Ukoliko želite pomoći našim Superseniorima to možete učiniti i uplatom na račun: IBAN HR5023600001500230376 Autor: Nikolina Guja Foto: Ivana Kaurloto