Storyjev humanitarni Advent u Story SuperCaffeu u Preobraženskoj 3 postaje nezaobilazno mjesto na kojem se u sve većem broju okupljaju ljudi treće životne dobi u potrazi za aktivnostima i znanjem koji oplemenjuje njihovu svakodnevicu i čini je bogatijom. Projekt izdavačke kuće Adria Media Zagreb 'Poklon s pričom’ koji od ove godine nosi i naziv ‘Story Super Božić sa Superseniorima’ organizira se u suradnji sa Zakladom Zajednički put te pod pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. 'Upoznaj pamćenje da bi ga više volio' naziv je današnje radionice koja je u velikom broju okupila Superseniore željne znanja i tehnika kojima bi što bolje razvili svoje tehnike pamćenja.

Voditeljica radionice Sanja Radica iz Zaklade Zajednički put još prošli je tjedan otkrila teorijska znanja o važnosti pamćenja u svakoj dobi, a ne samo u trećoj dobi, a ovaj put su na red došli praktični zadaci vježbanja memorije i koncentracije.
'Pamćenje najbolje vježbamo onda kada uložimo napor u bilo koju aktivnost. Osim toga, taj individualni faktor često je određen i našim naslijeđem, odnosno znanjem koje već imamo, ali i različitim vanjskim faktorima, poput zvukova, osvjetljenja... Važne stvari koje su vezane uz održavanje pamćenja na najvećoj mogućoj snazi su biti aktivan, primjerena tjelesna aktivnost, ulaganje u sebe, druženje...’, istaknula je Sanja Radica.
Voditeljica radionice Sanja Radica iz Zaklade Zajednički put Na kraju radionice istaknula je kako svakodnevno možemo svi, bez obzira na dob, vježbati svoje kognitivne sposobnosti, primjerice, kroz pamćenje imena, razna ponavljanja, čitanje, percipiranje svakodnevnih situacija i njihovo memoriranje kroz pojedine asocijacije!
Nakon radionice predstavnici Zaklade Zajednički put u Story SuperCaffeu otvorili su štand na kojem su se prodavali božićni ukrasi koje su izradile članice Zaklade Zajednički put, a čiji sav prihod ide njihovom radu.
Sanja Radica i Ivana Bandić iz Zaklade Zajednički put Želite li se i vi priključiti ovoj dobrotvornoj akciji donacije možete uplatiti i na račun Zaklade Zajednički put: HR5023600001500230376 N. P. Fotografije Robert Gašpert