Britanski princ Harry i njegova zaručnica Meghan Markle postali su miljenici javnosti, pa je njihov dolazak u Nottingham, unatoč hladnoći, izazvao veliku pozornost tamošnjih stanovnika koji su ih razdragano dočekali u velikom broju. Par je, naime, danas doputovao u Nottingham zbog sudjelovanja na humanitarnom sajmu koji se u tom gradu održava u povodu obilježavanja Svjetskoga dana borbe protiv AIDS-a.

Za princa Harryja ovaj sajam ima vrlo simbolično značenje jer je njegova majka, princeza Diana zaslužna za važnu ulogu u uklanjanju stigme koja je dugo pratila ovu bolest. Upravo je pokojna Lady Di  otvorila prvu bolnicu za liječenje oboljelih od HIV-a i AIDS-a 1987. godine, te se pri tome rukovala i poljubila s jednim od oboljelih pacijenata.
'Princ Harry privatno je i poslovno proveo puno vremena u tome gradu otkad se 2013. ondje prvi put susreo s mladim ljudima istražujući problem nasilja među mladima', službena je obavijest stigla iz kraljevske obitelji. Naime, popularni će par u Nottinghamskoj akademiji razgovarati s prosvjetnim radnicima mjesnih škola o programu 'Full Effect', inicijativi koju podupiru Harry, William i vojvotkinja Kate Middleton, a čiji je cilj odvratiti mlade ljude od nasilja. Zanimljivo, Harryjev glasnogovornik u utorak je također obavijestio javnost kako Meghan Markle, buduća vojvotkinja od Sussexa, neće nastaviti suradnju s UN-om i drugim organizacijama s kojima je dosad aktivno surađivala boreći se za prava žena, osobito afroameričkih. Umjesto toga, humanitarni će rad nastaviti kao članica kraljevske obitelji, onako kako to čini Kate Middleton. N. P. Fotografije Profimedia