Ako ste propustili prvi dio priče o pripremama za vjenčanje ove splitske obitelji, možete ga pročitati ovdje! "Asti Mare, pa opet nije proša dan, a da ti nisi nešto kupila", navečer je Roko prigovorio supruzi Mariji, koja i dalje nije krila zadovoljstvo što je riješila barem kćerin stajling za skorašnje vjenčanje na koje su pozvani. "Ajde Roko molim te, šta žugaš (gunđaš) bezveze, sutra ću još sebi kupit sve šta mi triba za taj pir (vjenčanje) koji si mi prišutija (prešutio), a uostalom, i ti si se nedavno ponovija (kupio novi komad odjeće)", odvratila mu je pokazujući mu novi sako koji mu je nedavno stigao. "Nisam ga ja kupija, nego ti. Moga san na pir ić' i u starome (staroj odjeći), briga me oću (hoću li) bit baš po zadnjoj modi", rekao joj je Roko na što ga Marija samo nježno poljubila i prišapnula mu: "Ljubiii, bit ćeš najlipiši, zahvaljujući svojoj ženiciiiii".
Sve zbog jednog vjenčanja...
Story 
Sutradan je Marija imala kaotičan dan na poslu. No to nju nije spriječilo da samo malo 'škicne' na par on-line trgovina. "Ajme šta je ovo lipo (lijepo)", mrmljala je da kolegice ne skuže da opet šopingira. A onda je shvatila da kolekcija u koju se momentalno zaljubila stiže samo u jednu trgovinu u Hrvatskoj, jer je riječ o kolaboraciji dizajnera i high street brenda. Odmah joj je na pamet pala prijateljica Silvana koja već niz godina živi u Zagrebu. "Poslat ću nju", izgovorila je na glas, a onda si dlanom prekrila usta da ne bi bila razotkrivena. "Hm, ako se ona ne uspije izgurat na VIP šopingu, dan prije nego li kolekcija službeno bude u prodaji, ma cilu (cijelu) noć ću dežurat ako triba", razrađivala je svoj plan.
Sve zbog jednog vjenčanja...
Story 
A do tog famoznog i dugo iščekivanog datuma, koji pada svega par dana prije vjenčanja, Marija je, on-line naravno, kupila i nove štikle, novu torbicu, nakit... "Ako ne za pir, nosit ću već negdi (negdje)... te štikle mogu obuć na rebe (traperice) u nedilju (nedjelju) za đir priko Rive", zadovoljno je zaključila nakon što je, rekao bi Roko "ponovno ispeglala" Mastercard® karticu. Došao je i taj četvrtak, dan za Silvanin VIP šoping za prijateljicu Mariju. Silvana ju definitivno najbolje razumjela. Danima su gledale u sve te dizajnerske komade, koje su si mogle priuštiti jedino u ovoj high street priči, i danima telefonski pričale o tome što će kupiti. "Ako slučajno ne uspiješ uvatit (uhvatit) onu suknju, slobodno mi uzmi one cvjetne gaće (hlače), i to mi ludilo izgleda skupa... a ako ne uvatiš to baci se na ono 'pidžama' odijelo, to će mi bit famozno na one postole (cipele) koje san kupila... Uzmi mi i oni (onaj) karirani kapot (kaput), ajme majko šta je liiiiip, svi bi buljili u mene kad bi u njemu prošla priko rive... Silvana, naš (znaš) i sama koje to guranje bude, ajde molin te nemoj odustat, kako drugi tako i ti", bili su naputici koje je Marija davala prijateljici. No unatoč 'borbenom' planu, Silvana ipak nije uspjela. Nije uspjela uhvatiti niti jedan jedini komad u Marijinoj veličini. "Ne mogu ti opisat šta je to bilo, jedna me ženska tako udrila (udarila), mislila san da ću se onesvistit (onesjvestit)... i naravno da nisam uspila ništa uvatit, ma tako sam bisna (bijesna)..." jadikovala je Silvana koja je potom Mariju počela hrabriti za on-line šoping.
Sve zbog jednog vjenčanja...
Story 
Sutra ujutro, točno na vrijeme, Marija je već imala punu on-line košaricu s većinom komada koje su željele i da na toj on-line platformi, nije imala sačuvane podatke svoje Mastercard kartice, nema šanse da bi tri dana kasnije na vjenčanju, uspjela zablistati u prekrasnoj cvjetnoj skunji A-kroja i sakou istog dezena, stajlingu koji je danima sanjala. I na kraju sve to za što se Silvana 'borila', kupila tako jednostvano brzo i sigurno jer, osobni podatci koje upisujete prilikom on-line kupnje, apsolutno su zaštićeni. Pitajte Mariju, ni sama ne zna koliko je samo puta to prakticirala. Roku je na kraju, kako bi on i mala Cvita i ona bili usklađeni, ipak kupila i nove hlače pa je umjesto modrih nosio bordo...