Novinarka Branka Slavica dvanaest je godina provela izvještavajući za HRT iz SAD-a, a rekla je kako je to bilo njezinih dvanaest dragocjenih godina. Tijekom tih godina susretala se s brojnim fascinantnim i inspirativnim ljudima, pratila povijesne trenutke, odlazila na terene zbog izbora, uragana, masovnih pucnjava, novih tehnoloških otkrića i još mnogo toga.

TAJNO VJENČANJE: HRT-ova dopisnica udala se u Americi
Story 

'Moje radno vrijeme ne počinje u osam sati ujutro i ne završava u 16 sati poslijepodne. Radim kao i svi novinari, s tom razlikom što ja nemam redakciju. Jutro provodim za računalom, onda odlazim ili na snimanje, ili na javljanje za Dnevnik, ili na briefing u Bijelu kuću, Kongres, jedan od brojnih think-tankova gdje o različitim temama govore aktualni ili bivši članovi administracije. Nakon toga imam stanku. Predvečer ponovno pratim vijest, pišem tekst ili montiram prilog, pregledavam snimljeni materijal, javljam se za Jutarnju kroniku na radiju... Dan uvijek završim čitanjem, makar jedne stranice' izjavila je Branka Slavica za Jutarnji.hr, otkrivajući da je poprilično vješta i u kuhinji.

Premda ne voli govoriti o svojim privatnim stvarima, potvrdila je da je u Americi pronašla sreću i u ljubavi. 'On je inženjer, vjenčali smo se prošlo ljeto', izjavila je HRT-ova dopisnica Branka Slavica. 'Ljubav vas obično pronađe kad je najmanje očekujete. To se i nama dogodilo. Moj suprug je Amerikanac, nema veze s novinarstvom, po struci je inženjer. Dugo se poznajemo, a vjenčali smo se prošlog ljeta u maloj crkvi u Georgetownu. Nema tu mnogo riječi, lijepo nam je zajedno, sretni smo', rekla je Branka.

Autor: T.O. Fotografije: Arhiva Story.hr