Tjedni horoskop

Bik

Bik
21. travnja – 21. svibnja

LJUBAV
Ako ste u vezi u kojoj ste ograničeni partnerovom ljubomorom ili prevelikim zahtjevima, a to već dulje trpite, tijekom rujna jasno ćete mu dati do znanja da ne želite održavati odnos. To će drugu stranu potaknuti da se bori za vašu ljubav, pa više ni sami nećete biti sigurni je li prekid ono što doista želite. Bra-kom vezani Bikovi cijeli će rujan biti nemirni i pomalo nezadovoljni partnerovim ponašanjem. Moguće su češće prepirke, ali već tijekom listopada izići ćete iz krize. Naime, od 9. listopada do 8. studenoga Venera će biti u Djevici pa ćete osjetiti veću naklonost osoba suprotnog spola. Mogli biste upoznati velikodušnu i darežljivu osobu koja će vas osvajati šarmom. Za-ljubit ćete se naglo i strastveno i nećete biti svjesni da je to što vam se događa realnost, a ne sladunjavi scenarij iz ljubavnih romana. Vaš novi partner bit će osoba s kojom ćete brzo pronaći zajednički jezik – doticat ćete se srodnih tema, satima razgovarati i jedva čekati da se ponovno vidite. Parovi u dugim vezama mogli bi se tijekom prosinca vjenčati.

POSAO
Sve do 12. studenoga imat ćete naklonost Merkura, koji će u vama probuditi inicijativu i dati vam poticaj za nove početke. Sudjelujete li u sportskim natjecanjima, ostvarit ćete izvrs-ne rezultate. Sve čega se primite, ići će bez većih teškoća. Koncentracija će vam biti odlična, a u rad ćete unositi kreativnost. Stoga će odlično poslovati i svi kojima je umjetnost posao. Stvarat ćete prekrasna djela, poneseni maštom i inspiracijom. Merkurov utjecaj na vaše polje posla donijet će vam povećan obujam radnih zadataka pa biste studeni i prosinac mogli provesti zatrpani poslom. No bit će to ujedno prilika da pokažete koliko možete i koliko vrijedite. Ako ste nezaposleni, baš biste u tim mjesecima mogli dobiti novi posao.

ZDRAVLJE
Najosjetljiviji bit ćete u rujnu, kada ćete psihički stagnirati. Problemi će vam se činiti većima nego što jesu, bit ćete pomalo depresivni. No u listopadu i studenome imate Marsovu potporu pa će se vaša energija i izdržljivost povećati, a i vratit će vam se psihički mir. Riješit ćete mnoge zapetljane životne situacije, što će vam donijeti olakšanje. Bit ćete veseli i energični te uživati u životu. Počet ćete se intenzivnije baviti sportom.

SAVJET
Reducirajte kontakte s ljudima koji vas previše iscrpljuju. Rujan i listopad odlični su za traženje posla. Nemojte toliko ugađati drugima.

 

Blizanci

Blizanci
22. svibnja – 21. lipnja

LJUBAV
Ako ste sami, u rujnu će se pred vama otvoriti vrata u novi svijet. Mogli biste upoznati komunikativnu osobu s kojom ćete satima uživati u razgovoru. No kako imate i lijep Marsov utjecaj, ni strasti i vatrenog seksa neće vam nedostajati pa će vaš osjećajni život biti kompletan. Manja osjećajna kriza moguća je u listopadu. No kriza je prolazna jer od 9. studenoga pa sve do 5. prosinca imate Venerinu zaštitu. Nije isključeno da se zaljubite u nekog s kime se dopisujete putem interneta ili živi u vašem susjedstvu. Nekima će cvjetati ljubavi na školskim i fakultetskim hodnicima. Stariji će se zbližiti s osobom koja će željeti ozbiljan odnos, a vezani će uspostaviti bolje odnose s partnerom. No nekim Blizancima nije isključena avantura ili flert s nekim s kime surađujete ili ga viđate na poslu.

POSAO
Sve do 2. studenoga planeti će vas podržavati u ispunjenju planova, povezivanju s poslovno utjecajnim ljudima i pripremanju terena za nove poslovne projekte. Odjednom će vam se vratiti volja za rad, osjećat ćete kako se punite pozitivnom energijom, osobito ako stignu i kakva priznanja za vaš rad i trud. Bit ćete kreativni i rječiti, spretni u pregovorima, komunikaciji, trgovini i uslužnim djelatnostima, osobito onim intelektualnim i savjetodavnim. Imate li kakvih planova koje želite ostvariti, ne čekajte nego krenite u akciju. U studenome su mogući izraženiji stres i napori, no zato već u prosincu ulazite u jako radno razdob-lje. U vašem kolektivu očekuju vas promjene, osobito kad su posrijedi kadrovska politika, sredstva za rad i raspodjela radnih zadataka. Mogli biste promijeniti radno mjesto. Putem posla upoznat ćete nove ljude, proširiti svoje znanje i puno naučiti.

ZDRAVLJE
Dobar Marsov utjecaj u rujnu bit će zaslužan za vaše odlično fizičko zdravlje. Bit ćete jako izdržljivi pa vas ni najteži poslovi neće moći umoriti. Brinut ćete se o izgledu, nastojat biti privlačni u svakoj prilici i često posjećivati frizera. U listopadu ćete biti izloženiji umoru i padu imuniteta. No vaše će se zdravlje popraviti u drugoj polovini studenoga te tijekom cijelog prosinca, kada ćete biti odlične psihofizičke kondicije.

SAVJET
Budite što aktivniji jer ćete u svemu biti uspješni. Očekuje vas i nova veza koja će vas nadahnuti, pa što više izlazite kako biste imali priliku nekoga upoznati. Dotjerujte se, učinite nešto što će iznenaditi i vas i druge, možda nova boja kose ili nova odjeća.

Djevica

Djevica
23. kolovoza – 22. rujna

LJUBAV
U rujnu se pripazite veze sa zauzetom osobom koja će vam svašta obećavati – nemojte nasjesti! Ako ste u vezi, čuvajte se ljubavnih trokuta i nevjere. Vaše najbolje razdoblje bit će od 9. listopada do kraja godine – tada će vam Ve-nera biti posebno sklona. Ako ste u vezi, part-ner će vam otvoreno iskazivati ljubav i više biti s vama, a vi ćete mu osjećaje uzvraćati istom mjerom. Svojom inteligencijom, izoštrenom moći zapažanja i velikom energijom voljena će osoba poticati vaše divljenje. Partner će imati pojačanu potrebu za razgovorom s vama. Mogli biste planirati brak, a nekima od vas trudnoća bi mogla ubrzati taj proces. Samcima planeti donose poznanstvo s elok-ventnom osobom zabavljačkog duha. No ono što će vas najviše oduševiti jest partnerova komunikacija i inteligencija, čime će vas oboriti s nogu. Moći ćete satima razgovarati, a da jedno drugome ne dosadite. Jupiter će također biti u vašem znaku, što je naznaka velike ljubavne sreće i fatalnih osjećajnih poznanstava.

POSAO
Iako ćete se u rujnu i listopadu zateći u pravom kaosu, to vam neće ni najmanje smetati. Šefovi će biti na vašoj strani, što će izazvati zavist pojedinih kolega. Ne obazirite se na takve pojedince, samo vam zavide. Po-voljne vijesti stići će na vašu adresu u listopadu, osobito ako očekujete rješavanje nekog pravnog spora, tražite honorarni posao ili očekujete odgovor na poslanu zamolbu. Jesen ćete pamtiti po dobrim poslovnim rezultatima i pohvalama šefova, pa nije isključeno da ćete postati i njegova desna ruka. Mars će biti u vašem znaku sve do studenoga, pa ćete biti puni energije, ali pazite se iscrpljenosti – ne radite preko svojih granica izdržljivosti! Tijekom jeseni mogli bi vam se popraviti prihodi pa će mnogi među vama bolje zarađivati. Prosinac će biti osobito produktivan – odlično ćete poslovati i snalaziti se i u stresnim situacijama.

ZDRAVLJE
Nastojte se što više odmarati, ali ni u tome nemojte pretjerivati – lagane šetnje i tjelovježba su dobrodošli. Iako ćete tijekom rujna i listopada biti izloženi stresu, dobro ćete ga podnositi. Zdravlje će vam se vidno popraviti od studenoga, kad će izlazak Marsa iz vašeg znaka osnažiti vaše psihičke snage, pa ćete biti odlične koncentracije i visoke motiviranosti. Počet ćete više izlaziti i zabavljati se, što će vas puniti energijom i zadovoljstvom.

SAVJET
Imat ćete uspjeha i na poslovnom i na privatnom planu. Imate li bilo kakvih problema, angažirajte se u listopadu i rješavajte ih jedan po jedan – sve su šanse da ćete u tome uspjeti. Uživajte i radite stvari zbog kojih ćete se i sami osjećati jako dobro.

Jarac

Jarac
22. prosinca – 20. siječnja

LJUBAV
Ove ćete jeseni obnoviti rezerve psihičke i fizičke energije i srediti odnose s okolinom. Rujan i listopad su kao stvoreni za razumne odluke i ozbiljne razgovore kojima ćete odrediti neke ciljeve u budućnosti. Više se posvetite partneru i iskreno progovorite o svemu što vas muči. Sličan pristup savjetujemo i u kontaktu s ostalim bliskim ljudima – suočite se s problemi-ma jer ćete ih uspješno riješiti.

Ako ste sami, vrijeme je da se okrenete oko sebe i shvatite da postoji dovoljno razloga za novi pokušaj. Prepustite se osjećajima, a naglost i sumnjičavost potisnite. Drži li se vaša simpatija rezervirano, nemojte se pokolebati u njezinu osvajanju. Upornošću ostvarite želje jer se druga strana samo pretvara da je suzdržana. Emotivna kriza u studenome bit će prolazna, ali bi mogla narušiti odnose. Pobolj-šanje stiže u prosincu, kad će se vezani zbližiti s partnerom, a slobodni nekoga upoznati.

POSAO
U rujnu i listopadu osjećat ćete se sputanima i nervoznima, a lošije raspoloženi postizat će manje uspjeha. Povucite se u krug onih kojima vjerujete, odanih suradnika i prijatelja. Ulazit ćete u javne rasprave s ljudima koji razmišljaju drukčije od vas i kritičkim okom promatrati konkurenciju. Budući da će i drugi analizirati vaše postupke, bilo bi mudro da se suzdržite od komentara. Neprijateljski raspoloženim osobama ne dajte da uživaju u nervozi koja bi vas mogla pratiti u nekim vašim projektima. No na vašoj će strani biti Mars i Jupiter pa ćete iz svake situacije izaći kao pobjednik ili uspješno rješavati svaku problematiku. U odličnom ćete razdoblju biti tijekom studenoga i prosinca. Postići ćete ono o čemu ste dugo sanjali, a vaše će se sposobnosti vrednovati čak i više nego što smatrate potrebnim.

ZDRAVLJE
Lijep Marsov utjecaj u rujnu i listopadu pobrinut će se za vaše veselo raspoloženje i osjetan porast samopouzdanja. živjet ćete dinamično pa ćete umorni lakše i brže zaspati, a ujutro ćete se buditi dobro odmoreni. Na zdravlje pripazite u drugoj polovini studenoga i tijekom prosinca – bit ćete izloženiji stresnim situacijama pa će vam odgovarati trenuci mira.

SAVJET
Očekuje vas pregršt sitnih obveza koje ćete brzo morati obaviti. Pripremite se na neočekivane situacije, primjerice posjet inspekcije, nenajavljeni sastanak, putovanje ili hitno plaćanje računa. U ljubavi sputajte sumnjičavost – otvorite se za novu osobu.

Lav

Lav
23. srpnja – 22. kolovoza

LJUBAV
U rujnu, listopadu i studenome vodit ćete buran život, bez obzira na to jeste li slobodni ili u neobavezujućoj vezi ili, pak, u dugoj i bračnoj vezi. Smatrate li da je brak institucija koja ljudima ograničava slobodu, tih ćete mjeseci po tom pitanju razmišljati sasvim drukčije. Spoznat ćete da život udvoje može donijeti mnogo čarobnih trenutaka, a neki od vas mogli bi se odlučiti za brak. Slobodni među vama ove će jeseni uživati u naklonosti suprotnog spola. Bit ćete češće pozivani u dru-štvo, više ćete izlaziti i sa zanimanjem mjerkati privlačne osobe. Mogla bi vam se dogoditi velika ljubav. Upoznat ćete osobu koja će vam se svidjeti na prvi pogled, a i imat ćete mnogo zajedničkih tema za razgovore. Na osjećajni život pripazite u nešto manje sklonom prosincu. Pazite da nečime ne unazadite vezu koja se počela lijepo razvijati. Vezani bi mogli biti prezahtjevni prema partneru – nemojte dopustiti da komunikacija zahladi.

POSAO
Cijeli ćete rujan biti vrlo uspješni. Krasit će vas velika mentalna brzina i fizička spretnost. Mars u znaku bit će vaša pogonska energija, a jedino čega se trebate čuvati jesu iscrpljenost i pretjerivanje s radom. Shvatite da vaše tijelo treba i dovoljno odmora pa koristite svaku priliku za opuštanje. I listopad će biti uspješan mjesec. Neki među vama mogli bi preko kreativnog posla doći do lijepih prihoda, osobito ako vaš posao ima veze s arhitekturom, slikarstvom, estradom i uslužnim djelatnostima. Pozitivan Merkurov utjecaj neke od vas će poticati da traže posao u medijima, a neki će razmišljati o privatnom biznisu. Što god započeli ili za što god se odlučili, vaša će inicijativa biti okrunjena uspjehom. No studeni vam donosi zastoje i problematične međuljudske odnose, ali već u prosincu hvatate novi zalet i uspješno poslujete.

ZDRAVLJE
Cijelu ćete jesen biti u zavidnoj tjelesnoj kondiciji. Bezbrižno ćete se baviti sportom i tijelo dovesti u željenu formu. No psihičko zdravlje bit će vam osjetljivo. Često ćete biti razdražljivi pa ćete se lako posvađati s kolegama ili partnerom. Osjetljivije među vama mogla bi mučiti nesanica, a stariji bi mogli imati problema s tlakom. Doskočite tome tjelovježbom, vitaminima i pravilnom prehranom.

SAVJET
Najviše sreće imat ćete u ljubavi. Stoga iskoristite sve što vam naklonjena Venera nudi, a to je uživanje u izlascima, zabavama i novim poznanstvima. Mogli biste se jako zaljubiti i uživati u novoj simpatiji.

Ovan

Ovan
21. ožujka – 20. travnja

LJUBAV
Zahvaljujući Veneri u Lavu, u rujnu vas očekuju ugodni trenuci. Samci će imati uspjeha kod suprotnog spola, pa se lako može dogoditi lijepa priča. Ugodite si, dotjerajte se, budite privlačni. Moguć je susret zbog kojeg ćete zaboraviti sve dane tuge i samoće. Pomalo zanemarena ili zaboravljena romantika ušuljat će se na mala vrata i u brakove. Češće ćete jedno drugome iskazivati nježnosti i poljupce. Tijekom listopada, pa sve do 9. studenoga, bit ćete jako usmjereni na posao, pa će neki novu simpatiju sresti na radnome mjestu. Tijekom prosinca moguće su izraženije osjećajne zavrzla-me, osobito u brakovima – nemojte dopustiti da dođe do većeg zahlađenja u odnosima. Bit ćete ljubomorni i nepovjerljivi prema partneru, iako nećete imati realnih razloga za to. Potkraj prosinca tenzije će se smanjiti, a vi shvatiti da je vaš osjećani život ponovno stabilan.

POSAO
Rujan će pogodovati kreativnom izražavanju. Bit ćete uspješni ako radite u prosvjeti, bavite se umjetničkim radom ili ste u potrazi za novim poslom. Dobro položeni Mars bit će vaša pokretačka energija. Taj će vas planet puniti energijom i na pozitivan način buditi vaše ambicije. Bit ćete sigurni u sebe i znat ćete što želite. No kako će Merkur biti u znaku Vage, u listopadu pripazite kako poslujete – ne brzajte s odlukama i gradite zdrave međuljudske odnose. Mnogo rada, napora i stresa očekuje vas tijekom studenoga i prosinca, čemu će kumovati Marsov utjecaj. Neki ljudi iz uže radne okoline ići će vam na živce, i to ćete im javno pokazati. Obavljat ćete poslove sami, ne brinući se previše o mišljenju drugih. Dat ćete sve od sebe kako biste radne uvjete prilagodili sebi, u čemu ćete i uspjeti.

ZDRAVLJE
Cijelu ćete jesen biti odlično raspoloženi i time tjerate sve bolesti od sebe. Bit ćete i društveni, pa će dani proteći u izlascima i zabavama do jutarnjih sati, čemu će najviše biti skloni mlađi Ovnovi. Najbolje ćete s osjećati u rujnu, a u studenome i prosincu moguć je pad imuniteta. Koristit će vam češće šetnje i što više boravka na suncu, stoga iskoristite lijepe dane za izlete, zabavu na otvorenome i sport.

SAVJET
Nemojte zanemarivati društveni život jer nije sve u poslu. Adrenalin će vam podizati putovanja ili proslave u krugu prijatelja.

 

Rak

Rak
22. lipnja – 22. srpnja

LJUBAV
Gajite li prema nekome neuzvraćene osjećaje, ako ste nedavno prekinuli vezu ili ako voljena osoba živi u inozemstvu ili drugom gradu, ne zatvarajte se u svoj svijet. Zakopajte ružna sjećanja ili loša iskustva tamo gdje im je i mjesto – u ladice prošlosti i odvažno okrenite novo poglavlje. A to novo poglavlje počinje već u listopadu. Tada će se nejasne ljubavne situacije iskristalizirati, nestat će zapreka koje vas koče da uplovite u vezu ili da otkrijete razlog čudnog partnerova ponašanja. Sve će odjednom sjesti na svoje mjesto, a vi ćete shvatiti da se za ljubav isplatilo boriti. Manja osjećajna kriza moguća je u studenome, kada će vas neke okolnosti sprečavati da se približite osobi koja vam se sviđa. No sve ćete nadoknaditi u prekrasnom prosincu koji vam donosi veliku ljubav. Vezani i oni koji su u braku osjetit će da se osjećaji i romantika ponovno vraćaju u njihov odnos. Shvatit ćete da su neke ljubavne krize bile poučne.

POSAO
Poslovi će se u rujnu i listopadu naglo zahuktati. Radit ćete mnogo, pa prema tome i prilično očekivati. žar i strast kojim ćete pristupati radnim zadacima neće dijeliti vaše kolege. Činit će vam se da mnogo dajete, a malo dobivate zauzvrat. Izdržite taj nalet nepovoljnih okolnosti jer već od 2. studenoga Merkur ulazi u vama prijateljski znak Škorpiona. Tada će mnoge neugodne situacije biti riješene u vašu korist. Poboljšat će se odnosi s nekim kolegama ili šefovima pa će radno mjesto imati ugodno ozračje. Bit ćete poduzetni pa će vam polaziti za rukom i ono što drugima neće. Iako će biti onih koji vam zavide, nećete se obazirati na takve osobe. Iako je prosinac slavljenički mjesec, vi ćete vrijedno raditi. Moć uvjeravanja i komunikacijske vještine bit će na vašoj strani. Snalazit ćete se kao riba u vodi u međuljudskim odnosima pa će rad s kolegama i strankama biti nadasve ugodan.

ZDRAVLJE
Mogli biste povremeno osjećati napetost, kao da ste puni energije, ali je ne znate usmjeriti. Dobro će vam doći bavljenje sportom, a hobiji će razbiti rutinu u vašem životu. Najbolje ćete se osjećati u rujnu i listopadu. Tada ćete biti posebno energični i puni pozitivne energije, pa će i vaše zdravlje biti jako dobro. Manji oprez potreban je u studenome, kada će vas Mars u Vagi činiti nervoznima i podložnijima stresu. Pripazite na probavu!

SAVJET
Osim posla i utrke za zaradom, unesite u svoj život i elemente zabave. Treba vam opuštanja i dobrog društva, a to vam jesenski mjeseci osiguravaju. Stoga, kada vas prijatelji zovu u izlazak, ne izgovarajte se gomilom obveza.

Ribe

Ribe
19. veljače – 20. ožujka

LJUBAV
U rujnu i listopadu potvrđivat će se kroz part-nerske odnose. Partnerovo mišljenje ili savjet cijenit ćete više nego inače. Njegove ćete potrebe stavljati ispred vlastitih, a svoje ćete želje i ambicije potisnuti u drugi plan. Ipak, nemojte u tome pretjerivati jer je važno što vi želite i trebate, a ne samo partner. Neka se druga strana više potrudi oko vas. Bračni će odnosi većinom biti stabilni, a manja kriza moguća je u listopadu kada ćete biti sumnjičavi prema partneru, no vaše će sumnje biti plod nesigurnosti. Usmjerite se na vašu zajedničku budućnost. Samci bi se u studenome mogli jako zaljubiti u energičnu i strastvenu osobu, no shvatit ćete da to ipak nije prava prilika za vas. Ono najbolje na ljubavnom planu donijet će vam prosinac, kad ćete se zagledati u nekog tko plijeni šarmom, ali i visokom inteligencijom. Bračni parovi i oni koji su u vezama u tom će mjesecu ponovno vratiti sklad u odnose, neće biti ni svađa ni prijašnjih napetosti.

POSAO
Najvažniji pomaci ove jeseni dogodit će se s financijama. Tu bi neke stvari mogle postati preglednije i izvjesnije, što će povećati radnu motivaciju i angažiranost. Šefovi bi vas mogli stimulirati povećanjem prihoda, a i honorarni djelatnici imat će više posla i bolje zarađivati. Pronalazit ćete razne načine kako biste oplodili svoj kapital, ušteđevinu ili zaradili više novca, a rezultati će biti proporcionalni uloženom trudu, stoga zasučite rukave. Mnogi od vas počet će preuređivati svoj dom, pokrenuti dizanje zajma za kupnju stana ili auta. No prave prilike tek vam dolaze ususret. Zato iskoristite naklonjeno razdoblje u studenome i prosincu kako biste riješili poslovne zaostatke i pripremili teren za ono što tek dolazi. Pratit će vas sreća, ali i potpora utjecajnih osoba. Vaš će rad biti zamijećen zbog izvrs-nih rezultata, ali i sposobnosti da se istaknete te originalne ideje pretvorite u djela. Putovanja i kontakti sa strancima bit će naglašeni i jako uspješni.

ZDRAVLJE
Bit ćete osjetljivi pa se možete prehladiti, dobiti upalu grla ili mokraćnog mjehura. No sve tjelesne tegobe bit će prolazne i neće vas dugo mučiti. Najbolje ćete se osjećati u prosincu, kada ćete biti puni energije. Puno ćete se kretati, izlaziti i zabavljati. No tijekom ostalih mjeseci bit će potreban oprez – lako ćete se umarati, a zbog pada imuniteta biti podložniji upalama i infekcijama.

SAVJET
Područje inozemstva u studenome vam je iznimno povoljno, pa ako imate ambicija živjeti izvan granica domovine ili poslovati sa strancima, ništa ne stoji na putu vaših želja. Primite li se knjige, studenti i školarci mogu ostvariti lijep uspjeh.

Škorpion

Škorpion
24. listopada – 21. studenoga

LJUBAV
Vaš će partner u rujnu biti nervozan i sklon verbalnim ispadima, osobito ako ste rođeni potkraj znaka. Oboje ćete biti opterećeni poslom i imati manje vremena jedno za drugo, ali i za dom i obitelj. Bit će nužno da one malobrojne zajedničke trenutke provedete kvalitetno. Koliko god se on protivio vašim prijedlozima i molbama, vaš će se idealizam i vjera pokazati jačima, a na kraju i polučiti pobjedu. Stoga ćete se, unatoč svađama ili danima u kojima će zavladati šutnja i netrpeljivost, znati ispravno postaviti. Listopad će biti osjećajno ugodan mjesec, no u studenome pripazite da se ne zaljubite u zauzetu osobu. Na svoje dolazite u prosincu, kad će Venera biti u vašem znaku. Bit će to pravi mjesec zaljubljenih za slobodne među vama koji će nekog upoznati. Ako ste u vezi ili braku, vaš će odnos iz dana u dan postajati sve čvršći i stabilniji. Iako će još biti povremene ljubomore, intuitivno ćete osjećati da su krize iza vas. I bit ćete u pravu.

POSAO
U rujnu i listopadu bit ćete umorni od posla, a odnosi sa strankama, kolegama i nadređenima dosta napeti. Radite najbolje što možete, koncentrirajte se na posao kako bi pogrešaka bilo što manje. Ne upuštajte se ni s kim u rasprave. Zahvaljujući pozitivnim planetarnim utjecajima u studenome i prosincu, vaši intelektualni potencijali bit će izoštreni, a vi uspje-šni i učinkoviti. Čut ćete, vidjeti i shvatiti ono što drugi ne mogu. Znat ćete kako najbolje verbalno reagirati u djeliću sekunde te kako najbolje javnosti prikazati svoje znanje i produkt svoga rada. Budite energični i poduzetni pa ćete ubrzo uživati u svojim malim pobjedama. Putovanja vam donose ugodne trenutke, materijalnu korist i zanimljiva poznanstva. Njegujte optimizam, dokažite sebi i drugima vrijednost, nemojte dramatizirati sadašnje probleme. Šar-mom i pronicljivošću rušit ćete zapreke, prikupljati važne informacije i ići ravno prema cilju.

ZDRAVLJE
U rujnu su moguće dišne, želučane i probavne tegobe. Rasporedite fizičke i psihičke snage kako biste izbjegli jaku iscrpljenost. Psiha će vam biti vrlo osjetljiva, pa bi šetnje i boravak na zraku na vas pozitivno djelovali. Mno-go bolje osjećat ćete se u listopadu, kada će vam se poboljšati vitalnost, pa ćete biti otporniji na viroze ili upalne procese. Osjetit ćete i da imate više energije te da se manje umarate. No u prosincu se čuvajte gripe ili viroze.

SAVJET
U poslu i ljubavi sve će vam polaziti za rukom ne budete li nagli i brzopleti. Najviše pripazite svoje zdravlje koje bi moglo biti jako osjetljivo. Pronađite trenutke za mir i opuštanje, a bilo bi dobro da se bavite nekim oblikom meditacije ili joge.

Strijelac

Strijelac
22. studenoga – 21. prosinca

LJUBAV
Sve što se bude događalo u rujnu, ići će naruku ponajprije vama. Vaša zavodljiva priroda nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Privlačit će vas osobe različitih kultura, jezika i običaja, pa nije isključeno da upoznate nekog preko interneta ili na putovanju, seminaru, tečaju. Odlika vaše nove veze bit će česta putovanja i međusobna posjećivanja. No mnogi među vama novu će simpatiju upoznati u društvu u kojem se kreću, a drugu će stranu krasiti elokventnost i visoka inteligencija. Bit će to partner od kojeg ćete i sami mnogo toga naučiti, a oduševljavat će vas njegova zanimljiva i poticajna priroda. Manja kriza u listopadu najviše će zahvatiti zauzete Strijelce, no vaši će se osjećaji ponovno probuditi u naklonjenom studenome, kad ćete mnogo toga oprostiti partneru i biti spremni za nove početke. Pripazite tijekom prosinca – mogli biste se zaljubiti u osobu koja nije slobodna i brzo će vam se uvući pod kožu.

POSAO
Iako je pred vama vrlo uspješna jesen, kretanje Marsa vašim poljem karijere navješćuje mnogo uložene psihofizičke energije u obavljanje poslova. On ujedno može biti pokazatelj nesređenih odnosa s ljudima s kojima blisko surađujete. Neke prilično ambiciozne osobe smatrat će da nezasluženo uživate bolji tretman od njih, pa bi se mogli pobuniti ili svojim postupcima ugroziti vaš mir. No tijekom rujna i listopada na vašoj je strani Merkur, pa će svi nesporazumi biti riješeni u vašu korist. Znat ćete se postaviti u svakoj situaciji, nećete nikome dopustiti da vas povlači za nos ili se s vama poigrava. Imat ćete čvrst stav i biti sigurni u sebe, pa će vas svi brzo pustiti na miru. Na poslu ćete se isticati upornošću, ali i oštroumnošću te s lakoćom svladavati izazove. Studeni donosi zastoje i razočaranje u neke kolege. No zato u prosincu imate priliku napredovati i prikazati svoje kvalitete u najboljem svjetlu.

ZDRAVLJE
Mogli biste donijeti radikalne odluke, prestati pušiti ili početi dijetu. Naklonjeni su vam svi oblici liječenja, a neki među vama prepustit će se rukama masera, bioenergetičara ili kiropraktičara. U studenome i prvoj polovini prosinca očekuje vas izraženiji psihički umor koji će vas ometati da u poslu date najbolje od sebe. Po-mogla bi vam joga ili vježbe istezanja, ali i meditacija koja bi opustila vaše zgrčene mišiće.

SAVJET
Otpuštat ćete stare i dotrajale obrasce ponašanja. Shvatit ćete da vas neke osobe i odnosi ograničavaju. Stoga je pravo vrijeme da napravite red u svom životu i riješite se ljudi koji vas iskorištavaju.

Vaga

Vaga
23. rujna – 23. listopada

LJUBAV
Nitko neće moći konkurirati vašem talentu kad je posrijedi zavođenje. Lako ćete pridobivati naklonost suprotnog spola. U rujnu ćete vi biti ti koji oblače i vedre ljubavnim nebom. Zahvalju-jući Venerinoj potpori koja vas vodi stazama sreće, sve će biti onako kako vi to želite. Bit ćete osjećajno otvoreniji, željni ljubavi i nježnosti. Osvrnete li se bolje oko sebe, mogli biste ugledati osobu koja će vam se svidjeti na prvi pogled. Možete je upoznati na mjestima gdje se najviše krećete. Iako će tijekom listopada doći do pada osjećajne želje te sumnje u partnera i njegove vrijednosti, vaša će se veza nastaviti. U tom će mjesecu i vezani biti nepovjerljivi prema partneru, a neki bi se mogli zateći u tajnoj vezi. No od 9. studenoga, kad Venera uđe u vaš znak, pa sve do 6. prosinca nestat će sve sumnje i osjećajne zapreke. Vaša će ljubav procvjetati, bilo da ste u vezi ili braku. Samcima kasni jesenski mjeseci donose novu priliku za poznanstvo.

POSAO
Najbolje razdoblje bit će od rujna pa sve do 2. studenoga, kad će u vašem znaku biti Merkur, planet dobrog poslovanja. Sve će vam polaziti za rukom, a narasla kreativnost i odlična sposobnost zapažanja vinut će vas u sam vrh najuspješnijih djelatnika u tvrtki. Osim metodičnosti i dobre organizacije, vaše će poteze obilježiti rizik i sklonost hazardu. Neizmjerno ćete uživati u igri ‘sve ili ništa’, a često i pobjeđivati. Prirođenom intuitivnošću i energijom pobijedit ćete sve zapreke na putu do ciljeva. Imat ćete kolegijalne odnose sa suradnicima i zajednički raditi na novim projektima. Odlični planetarni utjecaji iskazat će vaše kvalitete u punom sjaju. Neće biti situacije koju vi nećete uspješno riješiti pa ćete prihvaćati i teže radne zadatke. U studenome vam se popravlja financijska situacija, a nezaposleni bi mogli naći posao. U prosincu smanjite tempo i više se odmarajte jer će to biti stresan mjesec za vas.

ZDRAVLJE
Uglavnom ćete se više brinuti o drugima nego o sebi. Često ćete trošiti energiju na nevažne stvari i na ljude koji vam ne znače mnogo. Krasit će vas velika požrtvovnost, no morate malo više misliti i na sebe. Zdravlje vam neće biti znatnije poremećeno, no pripazite na studeni i prosinac, kad vas Mars može učiniti nervoznima te podložnijima prehladama.

SAVJET
Ne potiskujte svoje stvaralačke impulse, a pažljivije osluhnite i šapat intuicije koja će vas nepogrešivo voditi životom. U poslu ćete postići odlične rezultate pa je jesen odskočna daska za sve vas koji želite napredovati.

Vodenjak

Vodenjak
21. siječnja – 18. veljače

LJUBAV
Ako ste u braku ili ozbiljnoj vezi, pogled će vam biti ponajviše usmjeren na ono što želi vaš partner. Bit ćete nesebični i darežljivi te lako prelaziti i preko onih stvari koje vam se kod njega ne sviđaju. Obasipat ćete ga poljupcima, a samo će katkad osjetljive teme, kao što su novac ili ljubomora, narušavati osjećajnu idilu, osobito tijekom rujna i listopada. Zahvaljujući Veneri u Vagi, studeni najavljuje intenzivno razdoblje tijekom kojeg je povećana mogućnost trudnoće, obnavljanje veza iz prošlosti i vezivanje uz iskusne i zrele osobe koje znaju preuzeti odgovornost za svoje osjećajne postupke. Zanimljivo je da će mnogi pripadnici vašeg znaka, pa čak i oni najnemirniji, kojima je sloboda važna, biti spremni za brak. Iskreno ćete uživati udvoje. Ako ste sami, ne biste se smjeli prepuštati samosažaljenju. Stoga, prisilite se na izlaske – shvatit ćete da vas suprotni spol primjećuje i reagira na vaš šarm.

POSAO
Zahvaljujući poticajnom Merkurovu utjecaju u rujnu i listopadu, odlikovat ćete se smislom za praktično, spretnim i dovitljivim rješenjima i odlukama. Vaše intelektualne sposobnosti bit će na visokoj razini. Nekima bi se mogla pružiti prilika za profesionalno usavršavanje i stručne seminare. Priželjkujete li posao izvan granica domovine, i to bi se moglo dogoditi. Tijekom studenoga nećete biti zadovoljni rezultatima pothvata. Komunikacija s okolinom bit će otežana, nećete imati dovoljno strpljenja za administrativne poslove, gubit ćete papire, zametati dokumente i nećete se moći pohvaliti zavidnim elanom. No na svoje dolazite u posebno naklonjenom prosincu.

ZDRAVLJE
Osim stresnog rujna, vaše će zdravlje ostalih mjeseci biti dobro. Više pozornosti posvećivat ćete izgledu i kondiciji pa ćete vrijedno posjećivati teretane. Raspoloženje će vam biti izvrsno, puno ćete izlaziti, a posljednje sunčane dane prije zime koristiti za šetnje, trčanje ili vožnju biciklom. Imate li bolnu kralježnicu, godit će vam vježbe istezanja.

SAVJET
Usmjerite se na ljubavni život jer vam studeni i prosinac donose puno razloga za sreću. Venera je na vašoj strani pa ćete plijeniti pozornost suprotnog spola i ako ustrajete, lako osvojiti osobu koja vam se sviđa.