Dvina je oduvijek velika zaljubljenica u putovanja. Najviše je privlači upoznavanje posebnih kultura i običaja o kojima se malo zna, onih koje su zbog svoje izoliranosti uspjele zadržati visok stupanj svog kulturnog identiteta. Osim ljudi i običaja privlače je i skrivene prirodne ljepote koje doslovno oduzimaju dah. 'Na svojim putovanjima kroz 168 država svijeta, koliko sam ih do sada posjetila, imala sam prilike vidjeti i najljepše plaže svijeta. One koje su me fascinirale nisu podložne masovnom turizmu, hrpetini ležaljki i suncobrana te nemaju popratne sadržaje poput nekih koje u medijima krase više ili manje službene top liste najljepših. Naprotiv, plaže koje su me oduševile posebne su i romantične; svojom čistoćom, bojom mora, teksturom pijeska i prirodnim okruženjem bude osjećaj divljenja i radosti jer sugeriraju da taj komadić raja pripada samo vama dok ste tamo. Čak ako na čitavoj plaži i niste jedini, one daju osjećaj privatnosti. Neki od tih komadića raja nude se uz paprenu cijenu i izvan su dosega prosječnom putniku, drugi su financijski prihvatljivi ali pomalo skriveni ili većini turista nepoznati', ispričala je Dvina za Story.hr. Dodala je kako je kao novinarka imala prilike posjetiti najskuplje i najelitnije plaže svijeta i raditi o njima reportaže, no kao avanturist i zaljubljenik u putovanja imala je i prilike tražiti i otkrivati one plaže koje su većini putnika cjenovno dostupne i oduzimaju dah svojom ljepotom. Ovo je Dvinina lista 10 najljepših plaža svijeta:

  1. Anse Victorin, Fregate Island Private, Sejšeli: Najljepša plaža svijeta, Anse Victorin, nalazi se na privatnom i iznimno luksuznom otoku Fregate koji pripada Sejšelima. Sa samo 16 luksuznih vila koje svojim gostima uz privatne bazene i jacuzzije nude i privatne batlere za ostvarenje apsolutno svake moguće želje, ovaj elitni otok sretnim posjetiteljima na raspolaganje daje i 7 nevjerojatno lijepih plaža. Zbog malog kapaciteta gostiju plaže su ekskluzivne, što podrazumijeva privatnost i znači da će se vaš osobni batler organizacijom željenog doručka/ručka/večere (s najfinijim delicijama koje ste sami odabrali) na najljepšoj plaži svijeta potruditi da vaš romantični boravak tamo uistinu bude zapamćen za čitav život.
    Top 10 svjetskih plaža po izboru pustolovke Dvine Meler
    Story 
  2. Aitutaki Lagoon, Cookovo Otočje: Nepregledno prostranstvo toplog tirkiza u kombinaciji sa zasljepljujuće bijelim pijeskom, toliko sitnim i nježnim da škripi pod nogama, instantno ostavlja bez daha svakoga tko se uspije dokopati ovog raja. Nestvarno lijepa Aitutaki laguna smješena je u Pacifiku tako daleko od svega da se dolazak tamo čini kao da ste zaista dospjeli na sam kraj svijeta.
    Top 10 svjetskih plaža po izboru pustolovke Dvine Meler
    Story 
  3. Plaže Solomonskih otoka: Solomonski otoci pacifička su država koja ima otoka približno kao i Hrvatska i najveće su iznenađenje koje sam doživjela tokom posljednjih godina na svojim putovanjima. Apsolutno sam se zaljubila u to divno otočje. Solomonski otoci ne nalaze se na klasičnim turističkim mapama, mnogi za tu otočnu državu nikada nisu ni čuli ili je ne mogu smjestiti na zemljopisnoj karti, ali upravo zbog tog deficita posjetitelja oni rijetki putnici koji se odvaže tamo doći i vole djevičansku prirodu, ronjenje, neobičnu kulturu i običaje, vrhunski sea food, kristalno čisto more, neobičan spoj kanibalističke prošlosti i plaža s palmama koje izgledaju nestvarno lijepo kao da ih je upravo netko fotošopirao, biti će oduševljeni.
    Top 10 svjetskih plaža po izboru pustolovke Dvine Meler
    Story 
  4. Whitehaven beach, Australija: Whitehaven beach sedam je kilometara dugačka čarobna plaža otoka Whitsunday smještenog na sjeveroistoku Australije u blizini Velikog koraljnog grebena.  Silikonski snježno bijeli pijesak, tirkizno more, jata raža koje kroz koje u plićaku polako prolazite koračajući prema jednom od mnogobrojnih malenih pješčanih sprudova dok iznad vas lete bijele papige, slika je radi koje nikada neće poželjeti otići od tamo.
    Top 10 svjetskih plaža po izboru pustolovke Dvine Meler
    Story 
  5. Plaže Maldiva: Plaže Maldiva, države smještene u Indijskom oceanu koja broji oko 1200 otoka, toliko su privlačne da svojom ljepotom u potpunosti opravdavaju titulu jedne od najpoznatijih svjetskih honeymoon destinacija.
    Top 10 svjetskih plaža po izboru pustolovke Dvine Meler
    Story 
  6. Isla Espanola, Galapagos: Otočje Galapagos pripada državi Ekvador i jedinstveno je mjesto na svijetu gdje se na brašnasto mekanoj bijeloj plaži iz snova, prije ulaska u more za koje bi se zakleli da je po izgledu identično onom koje ste godinama sa slatkom palmicom imali na zaslonu svog kompjutera, sunčate bok uz bok s endemičnim morskim iguanama, kornjačama ili morskim lavovima. Tamošnje životinje nemaju prirodne predatore pa ih vjerojatno neće prepoznati ni u vama. :)
    Top 10 svjetskih plaža po izboru pustolovke Dvine Meler
    Story 
  7. Pink Sands Beach, Harbour Island, Bahami: Ružičasti pijesak po kojem je jedna od najljepših plaža Bahama i svijeta dobila ime zahvaljuje svoju ljepotu usitnjenom crvenom koralju. Osjećaj biti na toj, ljepotom i posebnošću gotovo nadrealnoj plaži, kao i na mnogim drugim predivnim plažama Bahama, otočje države koja broji više od 700 otoka, jednostavno je neopisiv.
    Top 10 svjetskih plaža po izboru pustolovke Dvine Meler
    Story 
  8. Tulum Beach, Yucatan, Meksiko: Ljepotu i magičnost jedinog lokaliteta drevnih Maya koji se nalazi na klisuri uz obalu Karipskog mora na Yucatanu (svi ostali su razbacani u džungli) uveličava čarobna pješčana plaža zbog koje ćete se potruditi produžiti svoj odmor.
    Top 10 svjetskih plaža po izboru pustolovke Dvine Meler
    Story 
  9. Mopion Island, Sveti Vincent i Grenadini: Sićušan bijeli pješčani otočić sa slamnatom nadstrešnicom, okružen omamljujućim tirkiznim morem, uz piknik košaru, masku i peraje ima sve predispocizije postati najdraža karipska uspomena svakog posjetitelja.
    Top 10 svjetskih plaža po izboru pustolovke Dvine Meler
    Story 
  10. Bottom Bay Beach, Barbados: Pitoreskna plaža malene države koja se nalazi na granici Karipskog mora i Atlantskog ocena mjesto je na koje ćete se definitivno opet poželjeti vratiti.
Foto: Privatni album