Blogerica Sonja Kovač redovito vježba, a dokle god joj to vremenske prilike dopuštaju, bira treninge na otvorenom. No ni tamo baš ništa ne prepušta slučaju. Naime, Sonja obavezna vježba prema naputcima osobnog trenera Ante Burazina, s kojim je, kako se čini, posljednjeg toplog vikenda u ovoj godini, odradila set vježbi u Maksimiru. Zelenilo i sunce poslužili su im kao idealna kulisa za snimanje Sonjina treninga na otvorenom, koji joj je definitivno puno draži od vježbanja u teretani. A kako vježba i koje to vježbe baš nikada ne propušta?

Svoj trening u prirodi počinje laganim trčanjem, razgibavanjem i dinamičkim istezanjem, a za njezinu savršenu stražnjicu zaslužni su iskoraci i čučnjevi, vježbe idealne za izvođenje na otvorenom. Uz pomoć svog trenera Ante, nakon svakog treninga osjeća da je napravila nešto dobro za sebe i svoje tijelo te svaki trening ovaj dvojac obavezno završava trbušnjacima i statičkim istezanjem. Zašto baš čučnjevi, iskoraci i izdržaji? Čučanj – s razlogom se naziva kraljem svih vježbi, tijekom izvođenja čučnja aktivira se cijelo tijelo a idealna je vježba za guzu iz snova.
Iskorak – idealna vježba za izgradnju mišića nogu i stražnjice. Osim što jača muskulaturu kvadricepsa, stražnje lože i stražnjice izvrsna je vježba, jer povećava stabilnost i balans.
Izdržaj - veoma efikasna vježba za jačanje trbušnog zida. Idealna vježba za bolju definiciju mišića trupa, smanjuje rizik od povreda, pomaže kod boljeg držanja tijela a možete ga raditi bilo kad i bilo gdje.
Autor: J. S. Fotografije: Press