Dolores O'Riordan iznenada je preminula u 46. godini, a njezino tijelo pronađeno je u hotelskoj sobi u Londonu. Iako se isprva nije znalo od čega je pjevačica umrla, uskoro se saznao pravi razlog. Dolores je patila od anoreksije i depresije koji su proizašli kao posljedica zlostavljanja u djetinjstvu. Dolores je o svojim problematičnim i teškim danima prvi put progovorila 2013. u jednom intervjuu.

Također, za irski 'Independant' izjavila je kako je prvo zlostavljanje doživjela već s osam godina, a ono se nastavilo sve do njezine 12. 'Kada sam imala sedam godina, preselili smo se u prometnu četvrt. Tamo je bila tona ljudi cijelo vrijeme. Moja mama puno je radila da bi plaćala račune, a moj otac bio je nesvjestan', ispričala je im je Dolores čiji je otac trajno ozlijedio mozak uslijed nesreće. 'Zlostavljač bi me dodirivao i masturbirao kada sam imala osam godina. Četiri godine sam bila zlostavljana . Bila sam malo dijete', dodala je. Njezino traumatično iskustvo rezultirao je prijezirom prema samoj sebi zbog čega je razvila anoreksiju.
'Uvijek mislite da je to vaša krivica. Ja sam ju pokopala. Tako i treba. Zakopate ju jer je se sramite. O, moj Bože. Kako sam odvratna! Imate taj prijezir prema sebi. Kada sam napunila 18, postala sam poznata i počela sam razvijati karijeru. Tada sam oboljela od anoreksije', otkrila je. Kako nije mnogo znala o tom poremećaju, odlučila je istraživati.
'Kada sam googlala anoreksiju i proučila ju, saznala sam da sam ja slučaj koji se razvija kasnije u životu. Zbog toga sam stalno 'stavljala masku', 'savršeno lice'. Imala sam anoreksiju pa depresiju pa slom', priznala je pokojna zvijezda. Naposljetku, 2016. dijagnosticiran joj je bipolarni poremećaj. Autor: A.S. Foto: Getty