ZA RAZGOVOR ZA POSAO 'Nude nijanse ruževa (u boji kože) ostavljaju dojam pribranosti i ulijevaju povjerenje', savjetuje Leatrice Eiseman, izvršna direktorica instituta za boje Pantone. U potrazi ste za kreativnim radnim mjestom? Boja crnog vina ili šljive ostavljaju dojam nekoga na koga se možete osloniti - idealno za kreativne poslove. BONUS TRIK 'Izbjegavajte grickanje usnica tijekom razgovora za posao jer to može značiti da ste nervozni', tvrdi stručnjakinja za govor tijela Patti Wood.

ZA TULUM Isfurajte fuksiju ili žarkoružičastu jer to će vam pomoći da steknete nova prijateljstva. 'Tim bojama govorite svima da je vaš život jedan veliki tulum', poručuje ekspertica za boje Kate Smith. BONUS TRIK Smiješite se... ali od srca. 'Od iskrenog osmijeha obrve se spuštaju i stvaraju se borice oko očiju', kaže Wood. A to poziva na komunikaciju.

ZA DEJT 'Istraživanja pokazuju da se žene s crvenim ružem doživljavaju kao atraktivnije i samopouzdanije', tvrdi Smith. Izbjegavajte intenzivne pigmente - nježna boja za usne je praktičnija. BONUS TRIK Ako vam se sviđa, povremeno se obližite. Naime, znanstveno je dokazano da kada vam se netko sviđa, usta proizvode više sline. Zato oblizivanje šalje podsvjesne signale.

  Izvor: Cosmopolitan.hr Fotografije Instagram