OVAN
POSAO
Pod povoljnim Saturnovim utjecajem u 2017. bit ćete spremni na radikalne poteze te bježati od rutinskih, monotonih poslova. Razdoblje od ožujka do svibnja dobro je za osvajanje poslovnih vrhunaca. Lipanj i rujan iskoristite za podizanje kredita, veća financijska ulaganja, kupnju prijevoznog sredstva ili stana te pružanje potpore bližnjima koji bi zbog nekih nesređenih okolnosti mogli imati novčanih problema ili pak dugova. Poslovi vezani uz inozemstvo doslovno će procvjetati, a mnogi među vama otići će živjeti u neku od stranih zemalja. Poslovni život posebno će vam napredovati od 11. listopada kada će vam se naglo popraviti financijska situacija. Upoznavat ćete moćne osobe koje će svojim utjecajima otvarati put vašem napretku. Imate li kakav sudski proces, on bi se ove godine mogao okončati u vašu korist.
LJUBAV
Već početkom nove kalendarske godine osjetit ćete novi emotivni zanos, želju za ljubavnim predavanjem, a osobito potrebu da očuvate svoju sreću. Uočit ćete što je za vas dobro i korisno, te emotivni kompas usmjeriti u povoljnom smjeru, što prije svega znači ugodne promjene, možda odluku o braku ili željenu trudnoću. Posebno ugodni mjeseci bit će i kolovoz i rujan, kada će procvjetati morske ljubavi i avanture i kada će se dogoditi mnoga vatrena poznanstva. Najljepše trenutke u ljubavi ostvarit ćete tijekom hladnih, ali za vas vrućih zimskih mjeseci, kada će zaljubljiva Venera štititi vaš znak. Prosinac će mnoge pripadnice ovoga znaka pamtiti po srodnoj duši koju će upoznati i koja će ih oboriti s nogu.
ZDRAVLJE
Njegujte svoj intelekt, prakticirajte vježbe za koncentraciju i mentalnu jasnoću. Bit ćete u izvrsnoj tjelesnoj formi, ali čuvajte se u lipnju i srpnju kada su moguće tegobe s glavom te ozljede i nervoza. U veljači i ožujku bit ćete pod stresom. No zahvaljujući dobrom Saturnovu utjecaju većih zdravstvenih tegoba nećete imati.
Pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos rođena je 22. ožujka 1970. i kao pravi Ovan vrlo je strastvena i temperamentna. No njezin Mjesec u odmjerenoj Djevici stišava burnu i naglu ovnovsku prirodu pa ima fine manire prave dame. Život joj je pun uspona i padova, ali Vlatka se uvijek dočeka na noge. Vrlo je radišna, vrijedna i odgovorna. U poslu će joj naglo nabolje krenuti u 2017./2018. godini, a i na ljubavnom planu moglo bi biti ugodnih promjena. Na jesen ove godine mogla bi nekog upoznati i vezati se.
BIK
POSAO
Saturn u osmoj kući usmjerit će vas na rješavanje financijskih problema. Ključna pitanja, poput nasljedstva ili kredita, rješavat ćete brzo i pozitivno u siječnju i veljači. Mnogi će vam se uplitati u posao, jedni iz dobrih, drugi iz loših namjera, ali oni koji čekaju da posrnete neće to doživjeti. U ovoj godini naučit ćete kako koristiti potencijale i snagu za koju niste ni znali da je imate. Uključuje to i konkretne primjere skrivenih financijskih mogućnosti, kao što su nasljedstvo, stipendija, kredit, sponzorstva i slično. Možda ćete nailaziti na teškoće u odnosu s autoritetima i nadređenima tijekom proljeća, ali uz malo kompromisa i vjere u svoje sposobnosti, prebrodit ćete sve neprilike. Godina vam donosi novčane dobitke, a nekima i isplatu odštete ili nasljedstvo, a najbolje ćete poslovati u svibnju, ljetnim mjesecima te rujnu.
LJUBAV
Pred vama je vrlo uzbudljiva godina u kojoj možete očekivati da će vaše zaljubljivo srce nekoliko puta zatreperiti. Tijekom lipnja i srpnja zvijezde će potaknuti želju za potomstvom ili životom udvoje, dok će oni u vezama uživati u osjećajnom skladu s partnerom. Bračna kriza moguća je u travnju, svibnju i rujnu. Mnogi od vas maštat će o jednoj nedokučivoj osobi, miješati prijateljstvo i ljubav, no ako se malo više potrudite, njezin zanosni ljubavni zagrljaj brzo će ugrijati vaše srce. Razdoblje od 11. listopada mnoge će ohrabriti i na bračni život pa će mnogim Bikovima u drugoj polovini godine zazvoniti svadbena zvona.
ZDRAVLJE
Mogući problemi leže u vašoj povećanoj sklonosti prema hrani i piću pa biste u 2017. mogli nabaciti koji kilogram viška. Tijekom ljeta budite oprezni na putovanju i u prometu. Ova je godina iznimno povoljna za liječenja i estetske zahvate, ali i za prestanak pušenja te intenzivniju tjelovježbu. Manji pad imuniteta moguć je u veljači, a u ožujku i travnju pripazite da se ne iscrpite. Tijekom ljeta ne pretjerujte sa sunčanjem. Ostalih mjeseci bit ćete odlično.
Bivša misica Andreja Ćupor, koja se nedavno udala za nogometaša Ognjena Vukojevića, rođena je 12. svibnja 1982. godine. U znaku Bika često se rađaju jako lijepe žene pa ni Andreja nije iznimka. Zbog Mjeseca u Jarcu ambiciozna je, uporna i vrijedna. Često skriva osjećaje i oprezna je pa pazi s kime se druži. U ljubavi je strastvena i nepovjerljiva pa ju je njezin dragi vjerojatno morao strpljivo osvajati. Sljedeća je godina za nju vrlo pozitivna, a dodatna sreća je i roditeljstvo u kojem će se lijepa Andreja odlično snaći.
BLIZANCI
POSAO
Neslućene mogućnosti za uspjeh, rast i razvoj na poslovnom planu te obilje šansi za napredak - sve vam to u 2017. godini donosi optimistični Jupiter. Iako su prave poslovne prilike naglašenije u drugoj polovini godine, ni u prvih devet mjeseci nećete biti uskraćeni za dobre šanse i veću zaradu. Sve što počnete, okončat ćete zavidnim rezultatima, što se ponajprije odnosi na veljaču, ožujak, svibanj, lipanj, srpanj i listopad. Osobito uspješni bit će Blizanci koji se bave umjetnošću, estradom ili nekim javnim poslom - njihova će popularnost rasti. No napeti Saturnov utjecaj upozorava da u svemu što radite budete mudri i strpljivi te da poradite na međuljudskim odnosima.
LJUBAV
Koliko god budete analizirali različite aspekte ljubavnog života, nećete moći izbjeći da se u 2017. spotaknete o ‘ludi kamen’, stoga nemojte propustiti priliku da uživate u ljubavnoj strasti tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci. Uživat ćete u šarenoj lepezi probuđenih emocija i otkrivenih strasti prepuštajući se ljubavnom zadovoljstvu i iznova otkrivati pomalo zaboravljen svijet ljubavne čarolije. Druga polovina godine, osobito listopad i prosinac, donose vam važan korak prema učvršćivanju novih ili postojećih veza. Mnogi od vas će brakom okruniti vezu ili se konačno odlučiti za početak zajedničkog života. Bračni odnosi bit će u krizi u ožujku, travnju i rujnu, ali sve će proći bezbolno i s pomirenjem.
ZDRAVLJE
Vaše će mentalne sposobnosti zasjati u ovoj godini pa ćete bolje pamtiti i biti veseliji, osobito u veljači, ožujku i tijekom ljeta. Ipak, valja pripaziti na mogućnost kroničnih bolesti te tegoba s kostima i kralježnicom u listopadu, studenome i prosincu, kada su moguće viroze, upale i ozljede. Sportašice rođene u ovom znaku ove će godine postizati odlične rezultate.
Sportašica Sandra Perković rođena je 21. lipnja 1990. u znaku Blizanaca koji joj je podario šarm, vrckavost i smisao za humor. Nemirne je prirode, znatiželjna i voli uzbuđenja. Za iznimne sportske uspjehe, osim njezine upornosti, zaslužan je i Mars u Ovnu, a to je kombinacija koja joj daje izdržljivost i obilje energije. U ljubavi je romantična, a u ulozi supruge jednog će se dana odlično snaći. Nastavit će nizati sportske uspjehe, a u brak bi mogla ući tijekom 2018. godine.
RAK
POSAO
Bavite li se umjetnošću, prosvjetom, pedagoškim ili sportskim radom, kao i svim vrstama show businessa, u 2017. novim ćete žarom prionuti na nove projekte. Sada je vrijeme da ulažete u sebe, svoju energiju i vrijeme. Na teškoće računajte u proljetnim mjesecima te u rujnu, kada će vas pratiti pomutnja u poslovnim partnerstvima pa samo pozivanjem na osjećaj dužnosti možete podnijeti neke stvari. Novu ćete godinu pamtiti i po poboljšanoj zaradi te isplativim ulaganjima, a i nasljedstvo bi vas moglo razveseliti. Izvrsnu potporu pružit će vam Jupiter od 11. listopada, koji će studentima otvoriti put prema uspjehu na ispitima, biznismenima u poslovanju s inozemstvom, a ostalima uspješno rješavanje pravnih pitanja. želite li živjeti i raditi u inozemstvu, i ta bi vam se želja mogla ostvariti.
LJUBAV
Ljubavni život ove će vam godine naglo procvasti. Boravak Jupitera u polju ljubavi i djece od listopada do prosinca povećat će mogućnost začeća i poboljšati odnose s najmlađim članovima obitelji, naročito tijekom svibnja i lipnja. Najbolje razdoblje za učvršćivanje veza, fatalne susrete i pomirenja bit će siječanj, travanj, lipanj, kolovoz i studeni, kada će mnogi od vas sresti ljubav iz starih dana, možda iz škole, fakulteta, susjedstva ili iz drugog grada. Planirate li ozakoniti ljubavnu vezu, ova je godina stvorena za takve odluke. Nešto manje uspjeha u ljubavnim aktivnostima čeka vas tijekom srpnja i rujna, kada biste trebali izbjegavati ljubomoru, posesivnost i kratkotrajne ljubavne avanture. Brakom vezane Račice bit će posebno bliske s voljenom osobom koja će im pružati mnogo ljubavi i potpore.
ZDRAVLJE
Bit ćete dobrog zdravlja i odlično raspoloženi. Ipak, pripazite kako se vaše dobro raspoloženje ne bi pretvorilo u hiperaktivnost i pretjerano trošenje energije tijekom veljače, ožujka, lipnja i srpnja. Također, pripazite od listopada do prosinca kada bi vas naporan životni tempo mogao iscrpiti. Godina je povoljna za sve oblike liječenja, pa i za one vezane uz alternativnu medicinu.
Lijepa pjevačica Selena Gomez rođena je 22. srpnja 1992. u znaku Raka. Iako je jako osjetljiva i balansira između potrebe za mirom i diskrecijom te javnog života, podznak u Lavu čini je stvorenom za svjetla reflektora pa bi se, osim u pjevanju, jednog dana mogla dobro snaći i u glumi. Unatoč potrebi za sjajem i slavom, sklona je i povlačenju u izolaciju i raznim tjeskobnim stanjima. Bračni joj život nije dobro aspektiran pa bi pjevačica mogla imati nekoliko brakova.
LAV
POSAO
U 2017. teško ćete se smiriti na jednome mjestu - zvijezde će u vama poticati potrebu za promjenama, putovanjima, novim informacijama i kontaktima s modernim ljudima. Naklonjeni Saturn sugerira da tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci razmislite o mogućnosti doškolovanja, tečaju stranih jezika ili informatike. Sjajne mogućnosti za napredovanje na poslovnoj i statusnoj ljestvici slijede vam tijekom jesenskih i zimskih mjeseci. Morat ćete uložiti maksimum stvaralačke energije u poslovne projekte koji će se vrlo brzo pokazati kao dobra investicija za budućnost. Mnogi od vas uspješno će se zaposliti u drugoj polovini godine, a oni ambiciozniji i odvažniji promijenit će radno mjesto i prokrčiti put ka uspjehu.
LJUBAV
Priželjkujete li ljubavno smirenje, dijete i miran život pod istim krovom, planeti vam spremaju prekrasna iznenađenja u ožujku, travnju, svibnju, lipnju i srpnju - dobro ćete se snalaziti u društvu, noćnim izlascima i erotskim avanturama. Od rujna do prosinca bit ćete odlično raspoloženi, a kako će pozitivni Saturn cijele godine boraviti u vašem polju djece, do kraja godine ženama je moguća trudnoća. U studenome bi vam bračna kriza mogla dati razloga za razmišljanje i strah, no prekrasni prosinac odagnat će sve vaše sumnje i brige. Taj će mjesec biti fatalan i za mnoge samce među vama, kada ćete se jako zaljubiti. Oni u vezama na jesen će izreći sudbonosno ‘da’.
ZDRAVLJE
Unatoč tomu što ćete se u 2017. manje brinuti o zdravlju i nemilice trošiti energiju, vaša vitalnost i tjelesna forma bit će iznimno dobri. Pripazite u ožujku, travnju i listopadu kada ćete biti skloniji stresu i iscrpljivanjima te tegobama s kralježnicom. No bit ćete sportski orijentirani pa ćete ustrajno vježbati i biti u top-formi.
Atraktivna pjevačica Lidija Bačić rođena je 4. kolovoza 1985. u znaku Lava koji voli biti u centru pozornosti. Topla je i srdačna, a Mjesec u Ribama upućuje na njezinu osjetljivu i ranjivu prirodu. No bliski kontakt Sunca i Marsa pokazuje da je energična, poduzetna i iznimno jake osobnosti. Kad nešto odluči, ne premišlja se nego sigurno ide prema cilju. Venera u napetom odnosu s Neptunom i Mjesecom znak je ljubavnih razočaranja i krivih partnera. Na poslovnom planu nizat će uspjehe, a tijekom jeseni 2017. mogla bi se jako zaljubiti.
DJEVICA
POSAO
Saturn upozorava na probleme u obitelji i napete odnose s roditeljima. Posvetite više pozornosti najmilijima i članovima obitelji koji trebaju vašu pomoć, a razmislite i o novim oblicima stanovanja ili preseljenja. Financije će vam se ove godine znatno popraviti, a odličan poslovni zalet čeka vas već u siječnju i veljači. S novcem i ulaganjima budite oprezni u rano proljeće, dok vam lipanj donosi priliku da napredujete i pokažete prave talente i vrijednosti. Lijep Jupiterov utjecaj od 11. listopada do kraja godine uvodi vas u odlično poslovno razdoblje. Studenti će uspješno davati ispite, a zaposleni se educirati putem tečajeva, stručnog usavršavanja ili će vas tvrtke poslati na kakvu edukaciju. Drugu polovinu 2017. obilježit će i česta putovanja, kretanja i akcije pa ćete uživati u novim i korisnim poznanstvima.
LJUBAV
U bračnim vezama planovi vašeg partnera bit će vam odskočna daska za uspjeh, a slobodni bi mogli upoznati osobu koja će neočekivano preokrenuti njihov svijet. Vaši najbolji ljubavni mjeseci su ožujak, svibanj, kolovoz, listopad i prosinac, kada će se mnogi osamljeni zaljubiti. Planovi će vam biti vezani uz inozemstvo, duhovni razvoj, obrazovanje i sport pa biste u tim područjima mogli upoznati srodnu dušu. Nećete oklijevati ni ako je u pitanju samo romantična avantura, no ova je godina izvrsna za započinjanje kvalitetnih emotivnih odnosa koje će na nekonvencionalan način izdržati više nego što ste se nadali.
ZDRAVLJE
Budite oprezni u svim kućnim poslovima, a u lipnju i srpnju izbjegavajte pretjerano izlaganje sunčevim zrakama. Preporučujemo sporiju vožnju te umjereno bavljenje sportom. Čuvajte noge, kosti, vene i potičite cirkulaciju. Najbolje ćete se osjećati u ožujku, travnju, lipnju, srpnju, a pripazite u rujnu i listopadu.
Naš ponajbolji nogometaš Luka Modrić rođen je 9. rujna 1985. godine. Kao i svaka prava Djevica, i Luka je vrlo pro­nicljiv, mudar i analitičan. Iznimno je osjetljiv na nepravdu, ne podnosi autoritete i voli raditi po svome. Lijep aspekt Marsa znak je njegove odlične kondicije i energije pa ga planeti štite od većih i ozbiljnih ozljeda. Mjesec u Raku ističe jaku povezanost s obitelji i domoljublje, ali i osjetljivost i uvredljivost. Nesebičan je i voli svakome pomoći. Ima i izraženu crtu romantičnosti pa je prema supruzi nježan i pažljiv.
VAGA
POSAO
U poslovnom životu moglo bi biti promjena, odustajanja od starih planiranih akcija i odlučivanja za nova, nagla i hrabra rješenja, osobito u lipnju, srpnju i listopadu, kada će vam sve polaziti za rukom. Nekima je moguć prekid posla pa ponovno vraćanje na stare poslove ili poslovne kombinacije. No do željenih pozicija nećete doći lako, stoga se pripremite na odricanja i ozbiljan rad tijekom proljetnih mjeseci. Ulagat ćete vrijeme i novac, što bi vas na trenutke moglo dovesti u financijski škripac. Na sreću, imat ćete Jupiterovu potporu u znaku sve do listopada pa ćete iz mnogih problema isplivati ojačani novim iskustvima i spoznajama. U drugoj polovini godine moglo bi vam biti ponuđeno novo radno mjesto s mnogo većom plaćom, što nikako ne smijete propustiti!
LJUBAV
Jupiter će biti u vašem znaku sve do 10. listopada pa maksimalno iskoristite njegov blagotvorni utjecaj. Ako ste sami, što više se društveno angažirajte jer nikad ne znate otkud vreba novo poznanstvo. Pripadnice ovog znaka tijekom proljeća bi mogla razveseliti vijest o dugo očekivanoj trudnoći. Sve do kolovoza aktivno ćete se baviti potomstvom i uspješno rješavati njihove probleme. Ako tijekom kolovoza ili listopada putujete, ljubavnu sreću mogli biste pronaći u drugom gradu, čak i otići živjeti u drugu sredinu zbog nove ljubavi. Samcima se u drugoj polovini godine smiješi ljubavna veza s atraktivnom, uspješnom i imućnom osobom uz koju će se osjećati kraljevski. Ponosno ćete se šepiriti na javnim mjestima u njezinu društvu.
ZDRAVLJE
Bavljenje hobijima, sportom i aktivan društveni život bit će nužni za vašu psihičku stabilnost. Iako će vam zvijezde čuvati zdravlje, tijekom proljeća i zimskih mjeseci nemojte se opustiti i biti nemarni prema sebi. Metabolizam bi vam se mogao usporiti pa pripazite na prehranu i budite ustrajni u dijeti.
Starleta Kim Kardashian rođena je 21. listopada 1980. u znaku Vage koja joj je podarila šarm i atraktivan izgled. Čime god se bavila, Kim nije mogla proći nezapaženo jer je moćni Jupiter na vrhu njezina polja karijere. Taj joj je planet donio popularnost i uspjeh. Bliski kontakt Merkura i Urana daje joj intuiciju, ali i nepredvidljivost i hirovitost. U ljubavi je vrlo zahtjevna, a kako Saturn nepovoljno aspektira njezinu Veneru, brak bi joj se u 2017. mogao naći u krizi koju će ipak uspješno svladati.
ŠKORPION
POSAO
Mnogi od vas će u ovoj godini putovati, posjećivati druge kontinente ili obnoviti svoje umjetničke sklonosti, eksperimentirati na poslu, upisati magisterij ili doktorat. Studenti, ovo je vaša godina u kojoj ćete zabilježiti velike uspjehe. Poticajne su sve profesije u vezi s pravom, trgovinom, studijem, sportom i izdavaštvom. No moramo vas upozoriti i na zamke ove lijepe godine. Ni u kojem slučaju nemojte se opustiti ili uljuljati u zagrljaju lakih pobjeda u veljači, travnju ili svibnju. Nemojte spavati na lovorikama, radije si postavite visoke ciljeve koje možete lako ostvariti. Od 11. listopada jednogodišnji boravak Jupitera u vašem znaku mnogima će donijeti prosperitet i napredak na svim životnim poljima. Bit ćete svjesni svojih kvaliteta, a to će primijetiti i nadređeni pa bi vas lako mogli promaknuti.
LJUBAV
Jupiter u znaku od 11. listopada donijet će vam velike emotivne uzlete i nadasve uspješan ljubavni život. Iako će se bračne krize pojaviti u ožujku i lipnju, lijepe prilike u siječnju, travnju, kolovozu, rujnu, listopadu i studenome pomoći će vam da ispravite neke pogreške u ljubavnom životu. No moglo bi vam se dogoditi da linijom manjeg otpora pristanete na neke odnose koji nisu baš moralni ili su u neskladu s vašim očekivanjima ili pak s mjerilima okoline. Slobodni bi se na jesen mogli zaljubiti u osobu koja će im imponirati sigurnošću, položajem ili bogatstvom, možda čak nekoga iz poslovnog kruga ili znatno starijega. Ljeto će biti posebno zanosno pa će se mnogi zaljubiti u stranca ili osobu iz drugoga grada. Vezani bi se ove godine mogli vjenčati, a oni koji su u braku planirati potomstvo.
ZDRAVLJE
Iako vaša vitalnost u cjelini neće biti previše oslabljena, pripazite na tegobe s jetrom, žuči, cirkulacijom i gojaznošću - bit ćete skloniji pretjerivanju u jelu i piću. Upale grla ili kakve infekcije pripazite se u veljači i ožujku, a i tijekom ljeta može doći do pada vitalnosti. Na jesen biste mogli osjećati psihički umor, ali bez većih posljedica.
Glumica Winona Ryder rođena je 29. listopada 1971. u znaku samozatajnog Škorpiona. Venera i Merkur u tom znaku čine je svestranom i talentiranom, ali njihov položaj u 12. polju (tajne, intrige) umanjuje joj sreću na ljubavnom planu te čini psihički preosjetljivom. Nakon podulje stanke, ponovno je angažirana na filmu, a planeti joj u naklonjenoj 2018. donose priliku da opet osvoji pokoju glumačku nagradu. Te će joj godine krenuti i na ljubavnom planu.
STRIJELAC
POSAO
Prolazak mudrog Saturna vašim znakom naglasit će trud, energiju i strpljenje koje ćete ove godine neprestano ulagati i iskazivati na radnome mjestu. Iako vas u ožujku, travnju i svibnju očekuju razne komplikacije koje će usporiti realizaciju poslovnih ili imovinskih ciljeva, bitno je da pravilno odgovorite na tekuće probleme i očuvate poslovnu poziciju. U lipnju i srpnju vrlo produktivni bit će oni čiji se rad odvija iza zatvorenih vrata, a tijekom svibnja i listopada izbjegavajte nagle odluke i sukobe s nadređenima. Vaša će se karijera naglo početi kretati uzlaznom putanjom pod okriljem Jupitera od 11. listopada pa ćete potkraj 2017. i tijekom 2018. realizirati sve ono što niste mogli početkom godine. Osobito će napredovati umjetnici, inovatori i svi koji se bave istraživačkim poslovima. No čuvajte se neiskrenih suradnji i prijetvornih ljudi.
LJUBAV
Naklonjeni Jupiter ove će vam godine omogućiti da poboljšate ljubavni život i uredite ga prema vlastitim zamislima, što u siječnju, veljači ili svibnju može značiti potpuni preokret u intimnom životu, početak nove značajne veze s prijateljem ili nekim koga već poznajete. Prevrtljivi lipanj i srpanj unijet će nemir i trzavice u bračne odnose pa za ljetovanje s partnerom radije odaberite kolovoz ili rujan, kada će vas Venera opet približiti jedno drugome. Tajne ljubavne veze ili komplicirani partneri zadavat će vam slatke ljubavne glavobolje u listopadu i prosincu, ali svejedno ćete biti zaljubljeni. Mnogima među vama može se dogoditi povratak bivše, možda nikad prežaljene ljubavi, a s njom i novi osjećajni početak.
ZDRAVLJE
Razne stresne situacije u privatnom i poslovnom životu uzet će danak na polju zdravlja u siječnju, travnju i svibnju. Zahtjevnijih aktivnosti prihvatite se u veljači, ožujku, srpnju i kolovozu jer ćete tada biti puni energije. Dobra vitalnost pratit će vas i tijekom zimskih mjeseci pa ćete od listopada do prosinca biti odlično raspoloženi i puni entuzijazma.
Voditeljica Korana Gvozdić rođena je 28. studenoga 1982. u znaku Strijelca. Čak pet planeta u tom znaku govori o njezinoj nemirnoj, radoznaloj i energičnoj prirodi. Puna je optimizma, voli kretanja i putovanja. Kreativna je, šarmantna i ima smisao za humor. Nesputana je i u ljubavi cijeni partnera koji je ne ‘guši’ nego joj daje dovoljno slobode. Lijepi Venerini aspekti donose joj sretan ljubavni i bračni život pa bi se tijekom 2018./2019. mogla udati ili se razveseliti majčinstvu.
JARAC
POSAO
Ove ćete se godine morati naučiti kompromisnom ponašanju i popuštanju. Timski rad ili partnerstvo pomoći će vam da se suočite s osudom javnosti, pritiscima okoline i optužbama suparnika, osobito tijekom kolovoza, rujna, studenoga i prosinca. Mogući su i sudski procesi te javni istupi koji će vas dovesti u središte interesa. Pripazite da svi poslovi i financijske transakcije budu u skladu sa zakonom. Iskoristite razdoblje od 11. listopada do kraja godine kada možete očekivati Jupiterovu pomoć. On će se pompozno šetati vašim jedanaestim poljem zodijaka, velikodušno vam dopuštajući da konačno realizirate dugogodišnja maštanja, okrenete novu stranicu u poslovnom životu i usput proširite krug korisnih poznanstava.
LJUBAV
Osjećaj unutarnje nesigurnosti i nezadovoljstva emotivnim životom potaknut će vas da 2017. shvatite kao veliku životnu školu ispunjenu važnim promjenama i preokretima. U veljači, ožujku i travnju pokušajte se iskreno suočiti s problemom koji vas udaljava od voljene osobe, kako biste jasnije sagledali granice zajedničkih mogućnosti. U listopadu vas očekuju manje ljubavne teškoće koje će otežati sklapanje novih veza. Ne bojte se, iza tamnih oblaka očekuju vas sunčani obronci i neki novi, sigurniji zagrljaj. Najbolje vrijeme za približavanje i uzbudljive susrete su siječanj, lipanj, rujan i studeni, kada će neki među vama ljubav pronaći u dugogodišnjem prijatelju ili će vas prijatelji upoznati s osobom koja će vam se svidjeti na prvi pogled.
ZDRAVLJE
Nova godina vam donosi osjetljivije zdravlje, pri čemu je dobro upozoriti na unutarnje organe, probavu, jetru, cirkulaciju i krvni tlak. Smanjite masnoću u hrani, konzumaciju alkohola i pušenje jer takve navike pogoršavaju vaše tegobe. Nakon kriznog proljeća, mnogo bolje počet ćete se osjećati u jesen i zimu kada ćete se vratiti u top-formu.
Poznati glumac Orlando Bloom rođen je 13. siječnja 1977. u znaku Jarca, koji ga je obdario upornošću i ambicioznošću. Bliski kontakt Merkura i Marsa ističe njegovo visoko samopouzdanje, ali i brze misli i reakcije. Human je, druželjubiv i prijateljski naklonjen prema ljudima, što je osobina njegova podznaka u Vodenjaku. Zbog Venere u Ribama u ljubavi je vrlo romantičan i nježan i zna kako postupati sa ženama. Njegova veza s Katy Perry mogla bi potrajati pa nije isključen brak u kojem će se nepredvidljivi glumac napokon smiriti.
VODENJAK
POSAO
Ovu ćete godinu pamtiti po velikoj stvari koja će vam se dogoditi, bilo da je to željeno zaposlenje, putovanje u inozemstvo, diploma u rukama, nagrada ili završavanje važnog projekta. Ući ćete u isplative poslovne angažmane, pri čemu je posebno zaštićeno sve u vezi s trgovinom, inozemstvom, medijama, sportom i umjetnosti. Razdoblje od veljače donijet će izvrsne poslovne rezultate, a svibanj vam donosi priliku za napredovanje. Od 11. listopada malo će Vodenjaka odoljeti da ne učini nešto za svoje obrazovanje i osobni razvoj, bilo da je to učenje stranih jezika, doškolovanje, specijalizacija ili rad na sebi. Od jeseni do kraja godine mogao bi vam biti ponuđen premještaj na odgovornije radno mjesto s mnogo većom plaćom. Nemojte se dugo premišljati, prihvatite ponudu.
LJUBAV
Pod utjecajem dobrodušnog Jupitera tijekom proljeća mogli biste uletjeti u neočekivanu i pomalo nestvarnu romansu s osobom iz drugog grada ili čak inozemstva. Najnapetije razdoblje bit će tijekom srpnja i kolovoza, kada ćete se boriti s manjim teškoćama u komunikaciji s partnerom, kratkotrajnim prekidima ili pomanjkanjem razumijevanja u osjećajnim odnosima. Osobe koje vam nemaju više što pružiti ili kojima vi nemate što reći jednostavno će odlepršati iz vašeg života, a na njihovo mjesto dolazit će novi, uzbudljivi i originalni ljudi poput vas samih. Ovu ćete godinu pamtiti po velikoj ljubavi koja će vam se dogoditi tijekom jeseni.
ZDRAVLJE
U 2017. bit ćete vitalniji i otporniji na bolesti pa vas neće mučiti stare boljke. Doduše, u ožujku i travnju trebali biste obratiti pozornost na umor i ozljede, ali sve će završiti na manjoj tjelesnoj iscrpljenosti. Ljeto nije vaše najbolje razdoblje pa boravite u hladu i pijte što više tekućine. No ostalih mjeseci bit ćete u odličnoj formi te skloni uljepšavaju i sportskim aktivnostima.
Pjevačica Shakira rođena je u znaku Vodenjaka 2. veljače 1977. godine. Vesela je, voli ljude i prijateljstva su joj jako važna. Na samom podznaku u Ovnu smjestila joj se Venera, koja joj je dala puten izgled i lijep glas. Iako je u ljubavi strastvena, zahtjevna i tvrdoglava, polje braka u horoskopu joj je jako dobro aspektirano pa neće imati ozbiljnih trzavica s partnerom. Saturnov ulazak u polje karijere tijekom 2018. naglasit će njezine ambicije pa će se aktivnije posvetiti glazbenoj karijeri.
RIBE
POSAO
Već početkom godine razmislite o promjeni radnog mjesta, sredine ili suradnika. Nemojte se bojati jer vas prate povoljne okolnosti. Osobit uspjeh postići ćete ako karijeru želite graditi na pot-hvatima vezanima uz putovanja i inozemstvo, osobito tijekom jeseni i zimskih mjeseci. Ako ste prekinuli studij, ove biste ga godine mogli dovršiti, a mnogi od vas osjetit će glad za znanjem te upisati razne tečajeve ili na neki drugi način proširiti vidike. Sva zanimanja iz područja medicine, veterine, farmaceutike, informatike, prehrane te uslužnih djelatnosti donose vam napredak. Siječanj, veljača, lipanj, srpanj i listopad odskočna su daska za napredovanje na poslovnoj ljestvici, a moguća su i priznanja.
LJUBAV
Ulazite u godinu ispunjenih želja, a prilike na ljubavnom planu bit će uzbudljive i nezaboravne. Naklonjeni Jupiter obećava nesvakidašnja osjećajna iskustva i veliku sreću. Mogli biste okruniti vezu zajedničkim življenjem, djetetom ili brakom, i to posebice tijekom ožujka, kolovoza, listopada, studenoga i prosinca. Slobodne Ribe osvajat će raskošnom osobnošću, a vrijeme usamljenosti postat će davna prošlost. Upozoravamo vas na negativne mjesece, a to su siječanj, veljača i svibanj, kada ćete imati teškoća u razumijevanju s bračnim partnerom, ali sve će proći bez većih problema.
ZDRAVLJE
Od listopada do kraja godine Jupiter će vas štititi od bolesti i umanjiti djelovanje Marsova lošeg utjecaja tijekom veljače, ožujka i svibnja pa ćete bez posljedica izdržati i najteže napore. Bit ćete usmjereni i na duhovno uzdizanje te sport i rekreaciju pa bi mnogi od vas mogli prakticirati neki oblik meditacije ili joge.
Glumac i voditelj Tarik Filipović rođen je 11. ožujka 1972. u znaku Riba. Jako je osjećajan te privržen onima koje voli. Nesebičan je i rado se žrtvuje za druge. Zbog Merkura u Ovnu brz je na jeziku, oštrouman i lako ulazi u bit nekog problema. U ljubavnom životu vrlo je posvećen životnoj partnerici - Venera u Biku na najljepši način iskazuje njegovu vjernost i ljubav prema obitelji. Prekrasan aspekt između njegova Saturna, Plutona i Mjeseca u zračnim znakovima ističe glumački talent, visoku inteligenciju i snalažljivost