Petorka koja je mamila uzdahe svojim izgledom, glazbom i nastupima prije dvadesetak godina ponovno je odlučila razveseliti svoje obožavatelje i okupiti se iduće godine kako bi snimile novi album. Spice Girls pripremaju i turneju koja je zapravo trebala biti još ove godine, ali bez Victorije Beckham. Kako se dizajnerica isprva nije slagala s idejom svojih kolegica, prouzrokovala je domino efekt pa je nakon nje od ideje odustala i Mel C. Iako su Geri, Mel B i Emma ipak željele samostalno realizirati svoju želju, u tome ih je spriječila Gerina trudnoća pa su svoje okupljanje odgodili dok sve tri djevojke ne budu u mogućnosti posvetiti se oživljavanju nikad zaboravljene grupe.

Začetnica ideje o ponovnom okupljanju bila je Melanie C, kako prenose britanski mediji, a jedina koja je bila protiv je bila upravo Victoria. Djevojke su ipak uspjele nagovoriti Posh da im se priključi u povratku, što je označilo početak nove ere za Spajsice. 'Svih pet cura radit će na nekoliko projekata zajedno iduće godine, a snimit će kompilacijski album i posebnu televizijsku emisiju. Na početku godine odnosi između njih nisu bili dobri, ali Mel C je bila ta koja je sve pokrenula', rekli su izvori za britanske medije.
Djevojke su posljednji put nastupale kao Spice Girls prije čak devet godina, ali njihovi hitovi poput 'Wannabe' i 'Say you'll be there' i danas se rado slušaju. Iako je svaka od članica nakon raspada grupe krenula svojim putem, nesumnjivo je kako se simpatičnoj petorki smiješi sreća na ulazu u novi period stvaranja i dominacije na svjetskoj glazbenoj sceni. Autor: A.S. Foto: Profimedia, Getty