Britanska kraljicaElizabeta II vrlo je tradicionalna žena, a ova njezina osobnost posebno dolazi do izražaja kada su u pitanju božićni blagdani. Najljepši blagdan u godini kraljevska obitelj slavi na okupu, ali to ne čine u Bucknghamskoj palači.  Ove godine obitelj je će Božić obilježiti u kući Sandringham u Norfolku, a ove godine jedna iznimka promijenit će strogu kraljičinu tradiciju. Naime, obilježavanju Božića pristustvuju samo samo članovi obitelji, no ove godine pridružit će im se zaručnica princa Harryja, Meghan Markle.  

Za razliku od Prve dame SAD-a, u čijoj kući sjaje mnoge raskošne božićne jelke, kraljičin dom ima samo jedan veliki, prigodni bor uz koji već 30 godina imaju maleni srebni, umjetni bor kao dio tradicije čije je mjesto svake godine u blagovaonici. Božićna jutarnja misa imperativ je u kraljevskom domu, a nakon nje, svi zajedno odlaze na bogat i obilan božićni ručak koji je svakog Božića isti. Salata s jastogom ili škampima, pečena purica s prilozima kao što su mrkve, prokulice i drugo povrće te tradicionalni 'božnićni puding' će tako i ove godine zauzeti svoje mjesto na blagdanskom stolu kraljevske obitelji. Nakon objeda, obitelj na okupu gleda prijenos kraljičinog božićnog govora.
Za razliku od ručka, kod božićne večere jelovnik se svake godine mijenja. Unatoč tome, kraljica ima jednu tradiciju koju ne propušta, a riječ je o vremenu kada jedini put u godini šef kuhinje uđe u blagovaonicu kako bi razrezao meso koje je posluženo za večeru. Nakon toga, Elizabeta II mu u ruke pruži čašicu viskija te zajedno nazdrave. Kada se svi dobro najedu, vrijeme je za otvaranje poklona i uživanje u slatkišima. Kraljica se također posebno opusti i uživa u svojoj omiljenoj poslastici - tamnoj čokoladi. Autor: A.S. Foto: Getty