Druga Noć hrvatskog filma i novih medija održati će se u subotu, 6. lipnja, u 14 kino dvorana u devet gradova - Zagrebu, Splitu, Osijeku, Puli, Dubrovniku, Sisaku, Kutini, Velikoj Gorici i Hrvatskoj Kostajnici. U jednoj će se večeri i noći prikazati više od 150 filmova - počevši od zagrebačke premijere filma 'Sveci', splitskog redatelja i scenarista Ivana Perića, u kojem uloge tumače i egzotična Ana Gruica te drčni Siniša Vuco koji naravno glumi sam sebe, a za glazbene je partiture zaslužan bend Kuzma i Shaka Zulu. Lepršava mediteranska komedija iz splitskog predgrađa  vraća u devedesete godine prošlog stoljeća gdje tri nerazdvojna prijatelja pokušavaju sitnim kriminalom spasiti svoju egzistenciju.

Sveci U prvom dijelu programa posebna je pažnja posvećena najmlađima koji će uživati u omiljenim animiranim i igranim filmovima za djecu poput 'Šegrta Hlapić'a,' Čudesnu šumu', 'Muhu Zunzu', 'Čarobnjakov šešir', 'Vlak u snijegu', 'Vuka samotnjaka', 'Krave na mjesecu', 'Baltazara, 'Duh u močvari', 'Duh babe Ilonke', te proslavljeni hrvatski dječji film 'Izgubljena olovka' iz 1960. godine, prikazan u Veneciji gdje je ovjenčan Zlatnim lavom i Cannesu gdje se smjestio u laskavih top deset najboljih dječjih filmova svih vremena.
Surogat Umjetnička voditeljica manifestacije, Irena Škorić, uz pomoć stručnih suradnika: Borivoj Dovniković  Bordo i Tomislav Gregl - selektori za animirani film, Branko Ištvančić - selektor za dokumentarni film, Leila Topić - selektorica za nove medije, sastavila je specifičan filmski program za svaki grad uključen u projekt.
Tko pjeva zlo ne misli U raznovrsnom filmskom miksu, u jednoj noći imati ćemo priliku vidjeti neka posebna ostvarenja koja se nema tako često prilike vidjeti na kino-platnima poput 13 digitalno restauriranih filmskih klasika - 'Kameni horizonti', 'Pad Italije','Plavi 9', 'Carevo novo ruho', 'Ambasador', 'Tko pjeva zlo ne misli', kao i prvog hrvatskog zvučnog filma 'Šešir' Oktavijana Miletića iz 1937., a tu su još i najznačajniji dokumentarci domaće kinematografije, program digitalno restauriranih kratkih filmova Ante Babaje 'Ogledalo', 'Nesporazum'... Prikazat će se i bezvremenski domaći hitovi koji se i danas s jednakim žarom gledaju 'Vlak u snijegu', 'Breza', 'Sinji galeb', te nekoliko ekskluzivnih premijernih projekcija 'Yulia' Jakova i Dominika Sedlara.
Šešir Cijeli je program, koji traje od 18 sati do 2 sata u noći i tematski je prilagođen svakom pojedinom gradu, za sve posjetitelje besplatan, a u jednoj će se noći vidjeti više od 150 filmova.
Breza Foto: Story Press