Vlatka Pokos prije gotovo godinu dana napustila je Lijepu našu i preselila se u daleku Kanadu. Kako sama nikada ranije nije govorila zašto odlazi, domaći mediji raspisali su se o tome da je Vlatka odabrala baš Kanadu jer tamo već godinama živi njezin bivši partner, Ivica Biljan. 'Želim vam dati ekskluzivnu izjavu, vezanu uz neprestano spominjanje osobe potpuno nevažne u mom životu, koja već dvije godine koristi moje ime radi vlastite promocije u hrvatskim medijima, a s kojom sam bila u kratkoj, nevažnoj i nažalost vrlo javnoj vezi', rekla je za tportal Vlatka.

'Riječ je o Ivici Biljanuprema kojem sam bila izrazito korektna sve ovo vrijeme, ne dajući nikakve izjave medijima, iz obzira prema njegovom zdravstvenom stanju. Moj odlazak i boravak u Kanadi nema apsolutno nikakve veze s Ivicom Biljanom! S dotičnim nemam nikakvu komunikaciju već gotovo dvije godine. O mom boravku ovdje, on je mogao saznati isključivo iz hrvatskih medija. Ne znam gdje stanuje i što radi, niti me to zanima. Smatram ponižavajućim da se žene još uvijek valorizira isključivo preko veza ili brakova, bez obzira na ono što rade ili su postigle u životu. Napustila sam Hrvatsku iz brojnih razloga, a jedan od najvećih je neprestano kopanje medija po mom privatnom životu i promoviranju raznih iskompleksiranih i nerealiziranih muškaraca preko mog imena', dodala je voditeljica.
Osim što je promijenila adresu, Vlatka je okrenula još jednu novu stranicu u životu. Naime, 47-godišnjakinja je odlučila svoje znanje i vještine podići na višu razinu te je upisala studij oglašavanja i marketinške komunikacije na jednom od najprestižnijih fakulteta - Sheridan. Osim što će steći novu diplomu, Vlatka je upravo zahvaljujući fakultetu uspjela steći svoj legalan status u Kanadi. Autor: A.S. Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Petar Glebov/PIXSELL, Patrik Macek/PIXSELL