Opuštenoj i veseloj atmosferi dodatno su pridonijeli članovi Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, koji su tijekom vožnje četrnaesticom Zagrebačkoga električnoga tramvaja izvodili mnoge poznate skladbe, što je neke od putnika potaknulo i na ples. Uz članove programskoga vodstva Hrvatske radiotelevizije Dražena Miočića, Miru Brankovića, Jasnu Burić, Krešimira Čokolića, Vladimira Kumbriju, Jadranku Rilović, Nevenku Dujmović i Tanju Baran tramvajem su se provozali novinari, fotoreporteri te poslovni partneri i suradnici Hrvatske radiotelevizije, a jesensku programsku shemu predstavljala su i brojna poznata televizijska lica. Bili su tu voditelji trećega televizijskog Dnevnika Anita Bilić i Damir Smrtić te voditelj središnjega Dnevnika Branimir Farkaš. Karmela Vukov Colić pozivala je uzvanike na ples i bila najzaslužnija za to što se vesela atmosfera iz tramvaja mogla čuti i zagrebačkim ulicama.

Karmela Vukov Colić, Damir Smrtić, Ljiljana Vinković i Branimir Farkaš Priliku za druženje i zajedničko fotografiranje nisu propustili ni poznati radijski i televizijski novinari, urednici i voditelji poput Sunčice Findak, Davora Meštrovića, UršuleTolj, Frane Ridjana, Diane Roko, Ljiljane Vinković, Nikoline Devčić, Zlate Mück i Ante Brkljačića. Među okupljenima je bio i Ivan Dorian Molnar, gledateljima Hrvatske radiotelevizije poznat kao reporter u emisiji Dobro jutro, Hrvatska a odnedavno i voditelj na HRT – Radiju Sljeme.
Frano Ridjan i HRT-ova poznata lica s članovima Jazz orkestra HRT-a Vršitelj dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije Dražen Miočić izjavio je kako Hrvatska radiotelevizija ima ambicioznu programsku shemu. „Mislim da je ovo najbolje što možemo ponuditi”, rekao je te pohvalio svoj tim: „Hrvatski radio nastavlja sa svojim vrhunskim sadržajima, njegov Treći program preuzima primat kad je riječ o kulturi, glazbi, povijesnim i religijskim temama, a tu je i Radio Sljeme, koji nudi mnogo novih sadržaja. Također, veseli me što ćemo u vrlo kratkome vremenu imati prigode pogledati drugu sezonu uspješne domaće serije Crno-bijeli svijet, a započet ćemo i s prikazivanjem dugo očekivane serije Novine.”
Renata Sopek, Miro Branković, Krešimir Čokolić i Maja Ciglenečki Dinamično ozračje koje se širilo gotovo punim tramvajem prisutno je i na malim ekranima. Promjene su, pojasnio je okupljenima vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) Miro Branković, vidljive i u središnjemu Dnevniku. „Na samome je početku kratka vremenska prognoza, Dnevnik je kraći, a tu je i Tema dana”, dodao je Branković. Za razliku od televizijske sheme, u shemi Prvoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) nema promjena. „To je za dobra vijest za radio jer slušatelji radija ne vole promjene. Mi sad samo ustrajemo na tome da emisije imaju još više informacija i da budu kvalitetnije”, kaže glavni urednik Prvoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) Vladimir Kumbrija. Dok su Karmelu Vukov Colić i Franu Ridjana ponijeli ritmovi Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, Jasna Burić, vršiteljica dužnosti glavnoga urednika Drugoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 2), i Jadranka Rilović, glavna urednica Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), razmijenile su informacije o programu. Dok Drugi program Hrvatskoga radija ima novi slogan Slušaj svoju frekvenciju, televizijski Drugi ponosan je na nove emisije namijenjene djeci i školarcima.
Mladen Horvat, Sanja Vejnović, Melita Hrengek i Željko Pervan Ugodan razgovor o tome kako gledateljima ponuditi što kvalitetniju emisiju od samoga ulaska u tramvaj vodili su Željka Ogresta, Joško Lokas i Tihomir Dujmović. O tome je razmišljala i vršiteljica dužnosti glavnoga urednika Trećega programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 3) Nevenka Dujmović, koja će svojim slušateljima ponuditi čak 11 novih emisija koje obuhvaćaju različita  područja, od likovne umjetnosti, književnosti i filma do glazbe. Krešimir Čokolić, vršitelj dužnosti glavnoga urednika Trećega programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) rekao je: „Bez obzira na to što će naš izričaj biti nov, neke ćemo stvari poboljšati, a one za koje smatramo da su dobre svakako ćemo zadržati, primjerice filmski program.” Vršiteljica dužnosti glavnoga urednika HRT – Radija Sljeme Tanja Baran bila je zadovoljna što se na ZET-ovoj četrnaestici nalaze i oznake Radija Sljeme jer će se reporteri toga popularnog zagrebačkog radija uskoro javljati putnicima u tramvajima i autobusima. Igor Dunaj i Nikolina Devčić uzdanice su radijskoga informativnog programa, a  možemo ih gledati i ove godine u novoj shemi u Studiju 4 na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4).
HRT-ovci su programsku shemu predstavili u ZET-ovoj četrnaestici oslikanoj motivima HRT-ove obljetničke kampanje Jelena Pajić sa svojom je prepoznatljivom gracioznošću i vedrinom poručila je okupljenima kako su joj draga i radijska jutra na HRT – Radiju Sljeme te emisija Dobro jutro, Hrvatska na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1). Željko Pervan okupljenima je rekao kako „gušta u činjenici da će putem malih ekrana dati pogled maloga čovjeka na hrvatsko društvo“. Na predstavljanju je bila i poznata voditeljica sljemenske emisije Na Sljemenu sa Sonjom Sonja Šarunić, a Mirko Fodor uveseljavao je uzvanike svojim prepoznatljivim humorom te govorio o tome kako se jednako sretno osjeća pred radijskim mikrofonom, osmišljavajući, primjerice, Globotomiju na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), kao i pred kamerama, virtualno boraveći uz gledatelje kad se spremaju na posao uz Dobro jutro, Hrvatska ili zabavljajući se u kvizu Volim Hrvatsku.
Tihomir Dujmović, Dubravko Šimenc, Željka Ogresta i Joško Lokas Renati Sopek i Maji Ciglenečki suradnja s Hrvatskom radiotelevizijom novi je izazov. „Jako smo sretne što možemo biti dio tima koji će zabavljati publiku subotom uvečer”, poručile su atraktivne voditeljice. Podrobnije podatke o jesenskoj programskoj shemi Hrvatskoga radija (HRT – HR) i Hrvatske televizije (HRT – HTV) možete pronaći na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije.   Foto: Promo