Renault je hrabrim potezom stvaranja posve novog Twinga ponovno prizvao duh kojim se izvornik isticao iz gomile. Dvadeset godina nakon predstavljanja izvornika Twingo treće generacije obnovljen je od temelja. Rezultat toga zabavan je i iznimno upravljiv gradski automobil te povratak razigranosti izvornika u šarenom paketu koji možete personalizirati do najsitnije pojedinosti.

Mjesta i gradovi postaju igrališta Kao posljednji u nizu malih, inovativnih Renaulta, novi Twingo simbol je Renaultove stručnosti u tom području. Novi Twingo krasi inovativna platforma s motorom smještenim straga koja gradskim automobilima donosi mnogobrojne prednosti, uključujući krug okretanja od samo 4,3 metra zbog čega se automobil može okrenuti gotovo u mjestu i povišen vozačev položaj koji jamči preglednost na razini najboljih automobila u klasi. Istodobno, novi je Twingo 10 cm kraći od prethodnika, ali unutrašnjost je dulja čak 23 cm. Dinamične performanse u kojima ćete uživati u gradu i izvan njega Novi Twingo na izbor nudi dva trocilindarska motora (atmosferski i turbo) koji ostvaruju snažne performanse, a istodobno su štedljivi. Šasija novog automobila jamči precizno i sigurno upravljanje koje vožnju u urbanim područjima čini posebnim užitkom. Sa živahnim motorom Energy TCe 90 straga novi Twingo u elementu je i na duljim putovanjima otvorenom cestom.
Pametan, a na izbor nudi i dva sustava povezivanja Pametan dizajn novog Twinga s peterim vratima i prilagodljivom modularnošću, omogućen posve ravnom podnicom automobila, omogućuje mu da u potpunoj udobnosti preveze četvero putnika. To je jedini mali gradski automobil u koji, zahvaljujući rekordnoj duljini utovarnog prostora od 2,31 metra, po duljini stanu polica za knjige, kontrabas ili košarkaš. Novi Twingo jedini je gradski automobil koji na izbor nudi dva multimedijska sustava: pametno rješenje koje obuhvaća besplatan navigacijski sustav temeljen na sustavu R&GO povezan s vašim pametnim telefonom ili ugrađeni tablet R-Link Evolution® najnovije generacije s dugim popisom aplikacija razvijenih za vozače. Malen, snažan i siguran Novi Twingo razvijen je u suradnji s Daimlerom te je prilikom razvoja posebna pozornost bila posvećena kvaliteti i sigurnosti. Twingo se proizvodi u tvornici u Novom Mestu u Sloveniji u koju je mnogo uloženo kako bi mogla ispuniti standarde Renaulta i Daimlera u pogledu kvalitete. Fotografije i tekst: promo