U toj bogatoj i raznovrsnoj ponudi nalazi se više od 700 brendova vodećih svjetskih proizvođača. U skladu s preferencijama pojedinih ciljnih skupina posjetiteljima se nudi širok asortiman svjetski priznatih modnih brendova poput H&M-a, Zare, Manga, New Yorkera, Tom Tailora, Ganta te atraktivnih dućana poput Peek&Cloppenburga, Humanica, C&A, Intersporta, Hervisa i brojnih drugih.

U Westgateu se tijekom cijele godine održavaju brojni zanimljivi i korisni sajmovi i događaji koji imaju za cilj ponuditi posjetiteljima dodatne aktivnosti i kvalitetne sadržaje. U neke od tih aktivnosti spadaju eventi kao što su: Garage Auto Show, sajam vjenčanja Wedding Expo, Dani beba, djece i trudnica, Sajam kućnih ljubimaca i opreme, Dani kuhinja i interijera, Fit for Life, Beauty Street, Fun zona i mnogi drugi. Također i u neposrednoj blizini centra održavaju se veliki događaji, a najpoznatiji od njih je svakako Rujanfest. Pored toga, Westgate je osim ugodnog mjesta za šoping postao i mjesto okupljanja i zabave za mlade. Tako će se početkom lipnja održati dvodnevni spektakl West House Reunion Festival koji će na krovu Westgatea okupiti velikane elektronske glazbene scene. Dodatno, u Westgateu se nalazi i najveća igraonica zatvorenog tipa u Hrvatskoj: Kid's World. Četiri avanturistička područja, čarobni vrt, velike lego kocke, vulkan na koji se djeca mogu penjati i brojne druge najmodernije sprave za igru garantiraju odličnu zabavu za sve mališane. Kako bi zabava protekla bezbrižno osigurana je animacija djece u dobi od 4 – 10 godina, tako da dok roditelji obavljaju svoj šoping, djecu čuva stručno osoblje. Mališani mogu proslaviti svoj rođendan u posebno opremljenoj rođendaonici koja nudi zabavne sadržaje i brojne zanimljive i edukativne radionice, predstave za djecu i priredbe.
Posjetitelji Westgatea uživaju u modernom izgledu centra koji je izgrađen u skladu s najzahtjevnijim ekološkim standardima. Interijer centra krase zelene oaze uz koje posjetitelji vole potražiti predah nakon obavljenog shoppinga. Bogata gastronomska ponuda centra, s više od 20 restorana i kafića i velikim izborom strane i domaće kuhinje i ukusnih slastica na raspolaganju je posjetiteljima svaki dan. Kako bi svojim posjetiteljima ponudio vrhunsko shopping iskustvo Westgate je osmislio jedinstvene šoping ponude. Među tim ponudama ističe se Late Night Shopping čiju su važnost prepoznali i posjetitelji i zakupci centra jer donosi odlične popuste na najveću kolekciju domaćih i stranih brendova. Kao što sam naziv kaže Westgate Shopping City je pravi trgovački grad, to jest središte na kojem posjetitelji mogu pronaći sve na jednom mjestu i uz to uživati u dodatnim sadržajima i bogatoj i raznovrsnoj ponudi centra.