Od 30. listipada do 6. studenog u CineStar kinima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Mostaru održati će se Zagreb Indie revija filmova. Prikazati će se neka od najboljih filmskih ostvarenja s raznih svjetskih festivala, a ovu reviju organizira filmski distributer Discovery, a partner revije je B.net.

The Homesman -Zagreb Indie Revija Filmova nastala je na ideji da se široj javnosti u sklopu jedne manifestacije prikažu najbolji filmovi svjetske nezavisne produkcije. Riječ je o arthouse filmovima koji su bili prikazani u glavnim konkurencijama najvećih svjetskih filmskih festivala: Cannesu, Berlinu, Sundanceu, Torontu… Mnogi od navedenih filmova bez Zagreb Indie Revije nikada ne bi bili prikazani u redovitoj kinodistribuciji. Nezavisni filmski distributeri već dva desetljeća gotovo tvrdoglavo bave se distribucijom manje atraktivnih i nekomercijalnih filmova ali zato iznimno kvalitetnih koje kroz distribuciju približavaju najširem krugu gledatelja. Namjera Zagreb Indie Revije je da već sljedeće godine preraste u Zagreb Indie Festival koji će omogućiti gledateljima da iskuse najbolje svjetske filmove na jednom mjestu. Već s ovogodišnjom revijom, uz našeg partnera Cinestar Cinemas omogućili smo da paralelno sa Zagrebom svi filmovi s revije budu prikazani u Rijeci, Osijeku, Splitu i Mostaru. Na ovaj način danas revija, a sutra festival, omogućit će publici iz navedenih gradova da budu u korak s kulturnim događanjima koja se događaju u glavnom gradu – rekao je Igor Rakonić, direktor Discoverya.
Dvojnik Tijekom revije publika će uživati u 17 zanimljivih naslova 'Levijatan', 'Karta do zvijezda', 'Mama', 'Dva dana, jedna noć', 'Noćne kronike', 'Najtraženiji čovjek', 'Čuda', ' Betlehem', 'Instrukcije nisu uključene', 'Križnio put', 'Divlje priče', 'Nevina laž', 'Rudderless', 'Bijeli Bog', 'Dvojnik', Homesman'.
Čuda Foto: Story Press