U Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 10. travnja do 10. svibnja. održat će se izložba 'Osamdesete – slatka dekadencija postmoderne' koja predstavlja razdoblje od smrti Josipa Broza Tita, pa sve do početka 90-ih godina kada je započeo proces raspada Jugoslavije. Cilj izložbe je prikazati hrvatsku umjetničku scenu osamdesetih godina u kojima će naglasak biti na istaknute radove s područja likovnosti, performansa, fotografije, dizajna, arhitekture, stripa, mode, kazališta, književnosti, medija, filma, stripa, sporta i glazbe.

Damir Fabijanić, Željko Kipke, Darko Macan i Suzana Majranić Zanimljivost ove izložbe je činjenica da su u njenom stvaranju uz autore Branka Kostelnika (pop-kultura) i Feđe Vukića (dizajn), sudjelovali relevantni i renomirani pojedinci svih zastupljenih disciplina kao svojevrsni zaštitni znak toga vremena. Tako će se kao koautori izložbe pojaviti: Krešimir Rogina (arhitektura), Željko Kipke (likovnost), Suzana Marjanić (performans), Damir Fabijanić (fotografija), Jurica Pavičić (film), Ivica Buljan (kazalište), Jagna Pogačnik i Krešimir Bagić (književnost), Ana Lendvaj (moda), Boris Dežulović (sport), Tvrtko Jakovina (povijesni kontekst), Darko Macan (strip), Tomislav Brlek (rock), Marijana Grbeša, Boris Rašeta i Zrinka Vrabec Mojzeš (masovni mediji i politika). Stručnost i imena autora te koautora izložbe, jamstvo su da će HDLU u mjesec dana ponuditi samo najbolje od bogatog hrvatskog umjetničkog stvaralaštva koja je obilježilo jedno nezaboravno razdoblje umjetničke povijesti.
Boris Rašeta, Marijana Grbeša i Tvrtko Jakovina - Izložbom OSAMDESETE- slatka dekadencija postmoderne, želimo prikazati najbolje art radove i dokumente toga potentnog razdoblja i, s ove vremenske distance od tridesetak godina, pokušati i kritički progovoriti o toj nadasve zanimljivoj, kreativnoj, ali i kontradiktornoj dekadi prošlog stoljeća. Svi izlošci zajedno čine, usudim se reći, jednu osebujnu, heterogenu i multimedijalnu izložbu rijetku viđenu, s posebnim autorskim pečatom i postavom dizajnerica mlađe generacije Katarine Perić i Marite Bonačić - rekao je jedan od autora izložbe Branko Kostelnik, a u popratnom programu planiraju se tematske tribine i koncerti, DJ nastupi, performansi te velika modna revija koja će sve prisutne vratiti u specifičan modni izričaj toga vremena.
Krešimir Rogina, Ivana Andabaka i Branko Kostelnik Poseban naglasak stavljen je na glazbu, stoga će svoje najveće hitove osamdesetih u Tvornici kulture izvoditi zagrebački predstavnici art – rocka, grupa Boa 11. travnja. i makedonska rock grupa Mizar 16. travnja.  U sklopu izložbe održat će se promocija specijalnog CD boxa 'Osamdesete !!! Jugoton' urednika Branka Kostelnika koji okuplja čak 82 pjesme i 41 benda.
Tomislav Brlek, Zrinka Vrabec Mojzeš, Jagna Pogačnik i Krešimir Bagić Foto: Tomislav Može