Zbog ove tri stvari možete imati loš seks

Tijekom seksa usredotočeni smo na užitak i zabavu, ali moramo znati što je to što može uništiti sjajan seks

Potencirati rizik od spolno prenosivih bolesti

Pitati partnera je li se testirao na spolne bolesti nije dovoljno da se zaštitite od moguće zaraze. Testirao se on ili ne, uvijek prakticirajte siguran seks. Koristiti istovremeno lubrikante na bazi ulja i kondome od lateksa?  Koristite li prezervativ napravljen od lateksa, nemojte koristiti i lubrikant na bazi ulja, čak iako je riječ o maslinovom ili kokosovom, jer će ulje oštetiti lateks i kondom će izgubiti djelovanje. Uz prezervativ, najbolje je koristiti lubrikant na bazi vode ili silikona.

Požurivati partnera da doživi vrhunac

Preveliko fokusiranje na doživljavanje vrhunca može biti štetno jer će stvoriti napetost među partnerima. Ponekad do vrhunca nećete doći, i to je u redu. Ako se to i dogodi, najbolji način da to promijenite jeste da vam samostimulacija postane zajednička aktivnost. Na primjer, možete se ljubiti ili gledati partnera dok se dira. Kada prihvatite da penetracija nije nužna za orgazam, dosta više ćete uživati u krevetu.

Radite stvari koje su previše za vas

Isprobavanje novih stvari u seksu uvijek je pohvalno, ali nemojte pretjerivati. Upustite li se u ekshibicionističke poze koje su previše za vas, može doći do povreda i to u predjelu intimne zone. Kako biste to izbjegle, nove poze isprobavajte opušteno i polako.

 

Foto: Arhiva Story

Preporučujemo