Želite uvijek hidratiziranu i baršunastu kožu? Znamo tajnu…

Da bi hidratacija kože bila zadovoljavajuća, a ona mekana i lijepa potreban joj je ovaj mali ritual

Jednu od najvećih uloga u pravilnoj hidratizaciji kože ima – piling tijela.

Najbrži način da potaknete cirkulaciju tijela i proljepšate ten

Naime, naša se koža obnavlja svakih 28 dana i nakon tog perioda gubi sjaj zbog sloja odumrlih stanica. Stoga bi trebali jednom tjedno nastalu patinu ukloniti pilingom, odnosno istrljajatii kožu preparatom koji sadrži mikrogranule. Piling mora biti učinkovit, ali ne agresivan jer u tom slučaju oštećuje zaštitni hidrolipidni sloj kože.

Za lice upotrebite poseban piling s vrlo sitnim mikrogranulama, kako ne bi nadražili kožu. Sredstvo za piling možete kupiti u parfumerijama, ali ga možete napraviti i sami, kod kuće. Za ovo će vam biti dovoljni palenta, med i maslinovo ulje. Sve to pomiješajte i lagano istrljajte tijelo.

Da bi hidratacija kože bila zadovoljavajuća, a koža mekana, poslije pilinga masirajte još vlažno tijelo s nekom kapljicom eteričnog ulja (od klice žitarica, badema, ruže, mente…) koju ćete dodati hidratantnoj emulziji ili kremi.

Želite li tijelu podariti posebnu njegu, iskoristite slobodnu večer i namažite cijelo tijelo ovom hidratantnom kremom iz kućne radinosti: zagrijte žlicu pčelinjeg voska, šalicu kokosova ulja, šalicu ulja slatkog badema i 2 kapi eteričnog ulja kamilice. Isperite toplom vodom i zatim osušite kožu, bez trljanja. Ostaci smjese koji se zadrže na koži vlažit će je tijekom cijele noći.

N. P.
Fotografija Profimedia

Znate li kada je najbolji trenutak u danu za piling kože?

Preporučujemo