Domaći modni dvojac DeLight, iza kojeg stoje Ivan Friščić i Željka Molnar, ljetnu je kolekciju posvetio ženskoj silueti i eleganciji, a svojim dizajnom i vrhunskim načinom izrade donosi krojeve koji odgovaraju svakom tipu i građi tijela. Kolekcijom dominiraju pastelne nijanse, poigravanje metalik odsjajem te upadljiva ciklama boja koja je postala svojevrsni potpis svake DeLight kolekcije. Osim toga, kolekcijom vladaju prirodni, ali istodobno raskošni materijali od čipke, svile i pamučnog brokata uz viskozne podstave. Zapravo, DeLight prvi puta glavninu kolekcije izrađuje od čipke, kako bi klijenticama ponudio komade i za svečane prigode.

DeLight se ponovno iznimno uspješno poigrava strogom klasikom s pomakom poput klasične bijele košulje ukrašene floralnim detaljima ili male crne haljine sa seksi prorezom i upadljivim detaljima na rukavima.
"Glavna inspiracija nam je bila čipka i naše viđenje ženstvenih komada. Volimo donijeti dašak drugačijeg u svakoj kolekciji a iako nam je business kolekcija osnova, željeli smo klijenticama pružiti novo iskustvo i odjenuti ih i za večernje izlaske kao i za svečane prigode", otkriva Ivan Friščić.
Ne samo da DeLight donosi klasiku u novom ruhu, već i dašak čiste romantike s razigranim točkastim uzorkom i poigravanjem s čipkastim komadima. Konačna točka na i jest power suit koji je bussines kolekcijom postao sinonim elegantnog poslovnog stylinga.   N. P. Fotografije Matea Smolčić Senčar