IPL trajno uklanjanje dlačica je inovativan, siguran i djelotvoran postupak. Kako? Vidljiva svjetlosna zraka IPL (intense pulse light) uređaja može se primijeniti na gotovo sve dijelove tijela. Dlačica koja sadrži pigment melanin upija svjetlosnu energiju i pretvara je u toplinu pritom ne oštećujući kožu. Toplina prodire do korijena dlačice (folikula) i onesposobi ga za daljnji rast. Preporuča se da se dlačice ne čupaju najmanje dva tjedna prije tretmana. Za tretman nije nužno da su dlačice vidljive (npr. neobrijane) važno je da su folikuli ostali u koži. Nakon provedene terapije fotodepilacije novim korijenima dlačica potrebno je, ovisno o pojedincu, oko pet do deset godina da se ponovo formiraju.
Znate li da depilacija može biti bezbolna?
Story 
Kada ne ići na IPL? IPL uklanjanje dlačica ne preporuča se samo u iznimnim slučajevima - tijekom trudnoće, ako ste skloni formiranju keloida, ako redovito odlazite u solarij ili planirate izležavanje bez zaštitne kreme na suncu unutar 3 tjedna nakon tretmana, kao i onima koji se liječe lijekovima koji mogu izazvati fotoosjetljivost. Novijim aparatima tretmani se mogu obavljati cijele godine, pogotovo na području pazuha i bikinija koji su manje izloženi suncu.
Znate li da depilacija može biti bezbolna?
Story 
IPL fotodepilacija je idealan postupak ako vam je dosta britvica, bolnih depilacija i uraslih dlačica. Ukoliko želite isprobati IPL, Studio Echo pravo je mjesto za to. Više pročitajte ovdje - Studio Echo Fotografije: Thinckstock