Sljedeća Dora je na rasporedu 19. veljače 2022., a natječaj za 14 izvođača i četiri rezerve je završen u nedjelju, 12. prosinca.

Rezultati će biti objavljeni 17. prosinca kada novoizabrani urednik Dore Tomislav Štengl sa članovima žirija presluša sve skladbe. Prije tog datuma s HRT-a nisu htjeli otkrivati tko se prijavio i želi okušati u sreću u borbi za odlazak na Eurosong 2022. u Italiju nakon što je ove godine pobijedio bend Maneskin. 

No Slobodna Dalmacija je saznala neke od kandidata i među njima je Mia Dimšić koja je poslala pjesmu na engleskom jeziku u country stilu. Pjevačicu, koja sama piše svoje pjesme, je domaća javnost upoznala kroz njezin hit 'Život nije siv' nakon čega je nizala uspjehe.

Osječanka je ranije rekla za 24sata da ju je strah prijaviti se za Doru, no čini se da je promijenila mišljenje.

Mia Dimšić se prijavila na Doru
Instagram 

'Poslala sam pjesmu koja već neko vrijeme stoji u ladici i jako mi je draga. Doru pratim odmalena i jednostavno mi se pjesma učinila savršenom za tu pozornicu. Veselim se ovom novom glazbenom iskustvu bez obzira na ishod', rekla je Mia za Slobodnu Dalmaciju.

Mia Negovetić će ponovno pokušati doći do Eurosonga i to joj je treći put, a prijavila se s pjesmom švedskih autora. Mlada pjevačica je umalo pobijedila prošle godine jer je imala isti broj kao Damir Kedžo, no njemu je pripalo više glasova publike pa ju je prestigao. Ipak, na kraju Kedžo zbog koronavirusa nije otišao na Eurosong, a ove godine je pobijedila Albina Grčić dok je Negovetić bila treća.

Mia Negovetić se prijavila na Doru.
Dusko Jaramaz/PIXSELL 

Damirova menadžerica Snježana Jerković Radočaj otkrila je da se on nije prijavio ove godine na Doru. 'Damir Keždo nije se prijavio na natječaj i neće se natjecati na Dori 2022.', rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

Kao imena izvođača za Doru se spominju i Maja Bajamić te Đana Smajo, Tina Celić i Ananda Đuranović koje čine trio Eclipse i popularne su na TikToku zbog obrada stranih i regionalnih hitova. Kći bivšeg premijera Tihomira Oreškovića, Ella Orešković također želi na Eurosong, a prošle godine se plasirala na deveto mjesto. Tomislav Marić, koji je poznat kao ToMa, isto se prijavio na Doru.

Inače, stranci su na društvenim mrežama ismijali novi logo Dore. 

'Sretno Hrvatskoj, ali logo? Lijep? Jesu li vas platili da lažete? Logo izgleda kao da ga je u Microsoft PowerPointu izradio učenik 5. razreda', napisao je korisnik.