Cheesecake je bogat i dekadentan desert, savršen završetak neke svečane večere, zvijezda rođendanske proslave ili pak nedjeljno slatko iznenađenje. Većina ljudi voli ovaj kolač od sira, zašto i ne bi kad je ukusan i sočan, no isto tako, pogodan je i za dodavanje nekih novih okusa u recepturu, poput, primjerica voća ili orašastih plodova.
No, mi danas predstavljamo recept za cheesecake s kojim možemo proslaviti dolazak jeseni. Naime, u ovaj recept jedan od sastojaka je i - bundeva! Iznenadit ćete se kako dobro ide uz sir i biskvit. Uostalom, provjerite recept u nastavku!

Sastojci:
Biskvit:
1.5 šalica mrvica graham krekera
5 žlica otopljenog maslaca
1 žlica šećera
Krema:
cca 70dkg krem sira
1 šalica šećera
1.5 žličica vanilije
1 šalica bundeve (iz konzerve)
3 jaja
2 žličice cimeta
Pola žličice đumbira
Pola žličice muškatnog oraščića
Pola žličice pimenta

profimedia-0316911592
Profimedia 

Priprema:

Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Maslacem namažite dno i stranice kalupa za tortu. Omotajte vanjsku stranu kalupa s folijom koja će spriječiti prodiranje vode tijekom vodene kupelji.
Sad počnite s pripremom biskvita. U srednjoj zdjeli pomiješajte mrvice graham krekera, otopljeni maslac i šećer. Smjesom od mrvica napravite koru na dnu kalupa. Čvrsto pritisnite mrvice na dno i stranice kalupa. Pecite u zagrijanoj pećnici 5 minuta a zatim ostavite sa strane.
Na red dolazi krema - pomoću ručnog miksera pomiješajte krem ​​sir, preostali šećer i vaniliju. Tucite dok ne postane glatko. Zatim dodajte bundevu, jaja, cimet, đumbir, muškatni oraščić i piment. Umutite na srednje niskoj brzini i temeljito promiješajte sastojke, ali pazite da ne pretjerate. Prestanite miješati čim tijesto postane glatko i kremasto. Prelijte kremu u kalup s pečenom korom.

Sad pripremite vodenu kupelj. Vodena kupelj će proizvesti paru vruće vode u pećnici, što će podržati ravnomjernije pečenje, kao i spriječiti pucanje na vrhu cheesecakea. Kalup stavite u veliku posudu za pečenje te obje posude stavite u pećnicu. Potom pažljivo sipajte vodu u posudu za pečenje dok centimetar vode ne obuhvati kalup u kojem je cheesecake.
Pecite 65 minuta. Izbjegavajte otvaranje vrata pećnice tijekom pečenja jer će to promijeniti temperaturu te uzrokovati pucanje i udubljenje. Cheesecake bi trebao biti čvrst kad se ispeće.
Isključite pećnicu, otvorite vrata ali ostavite scheesecake u pećnici kako bi se zagrijao na sobnoj temperaturi. Kad se ohladi, pažljivo ga izvadite iz pećnice i vodene kupelji. Zamotajte kalup u plastičnu foliju i stavite ga u hladnjak dok se cheesecake ne ohladi i ne stisne prije rezanja. Kad se ohladi, izvadite ga iz kalupa, narežite i poslužite sa šlagom!