Globalni fast food lanci prolaze kroz veliku transformaciju - dio njih već je u svoju ponudu uključio hranu napravljenu od namirnica isključivo biljnog podrijetla. Ti lanci još uvijek su u većini slučajeva sinonim za brzu i jeftinu, nezdravu hranu, no s porastom globalne svjesnosti o tome kako sve ono što jedemo utječe na naše zdravlje i kako naša prehrana utječe na okoliš, i oni su se priklonili ovom rastućem, ukusnom i zdravom trendu. Tako razmišlja i glumac i komičar Kevin Hart koji će ovog ljeta u Los Angelesu otvoriti prvi restoran veganskog fast food lanca Hart House. Lanac je rezultat komičareva partnerstva s podzuzetnikom Andyjem Hooperom i chefom Michaelom Salemom, koji je nekada radio kao voditelj odjela kulinarskih inovacija u Burger Kingu te je u taj lanac uveo sendvič Impossible Whopper, s burgerom napravljenim isključivo od namirnica biljnog podrijetla. Bio je to ključni tenutak u smjeru u kojem ide fast food industrija.

harthouse2.jpg
Hart House Instagram 

“Jako sam uzbuđen što mogu objaviti da surađujem s uistinu sjajnim zvjezdanim timom poslovnih partnera i lidera u fast food industriji kako bismo pokrenuli restoran Hart House kojim želimo promijeniti tu industriju. Bit će ovo velika stvar! Posluživat ćemo ukusnu, održivu hranu nevjerojatnog okusa. Prvi restoran otvaramo u LA-u, a vrlo brzo počet ćemo se širiti dalje”, poručio je Kevin Hart na Instagramu.

Ideja je Hartu prvi put pala na pamet na početku pandemije, a ove dvije godine razvijao ju je sa svojim partnerima. U svojim restoranima nudit će američke klasike hrane za utjehu, potpuno napravljene od namirnica biljnog podrijetla - burgere, sendviče s 'piletinom', nuggetse, pržene krupiriće, milkshakeove (od zobenog mlijeka)... A osim u njihovim restoranima, hrana će se moći kupiti i na njihovim food truckovima, a radit će i catering.

“U izgradnji nove generacije fast food restorana važno je komunicirati da idete s potpuno plant-based pričom. U tom smjeru trenutačno idu stvari, iz nužde, ali I iz želje za zdravijom i ukusnijom hranom”, poručio je Hartov poslovni partner Andy Hooper te naglasio da je te promjena nužna i neizbježna.

harthouse1.jpg
Hart House Instagram 

Meni za Hart House kreirao je chef Michael Salem, bivši zaposlenik Burger Kinga (inače, taj lanac nedavno je otvorio dva vegetarijanska fast food restorana u Švicarskoj!), i to je radio iz perspektive osobe koja jede meso, ali je istodobno i u potrazi za novim, ukusnim opcijama koje su bolje za njegovo zdravlje, životinje i okoliš.

“Super je kad čuješ odličnu ideju koja se poklapa s tvojom filozofijom i tvojim dosadašnjim radom. Upravo to mi se dogodilo u ovoj priči... Ovo je moja prilika da stvarno napravim razliku i ostavim nasljeđe industriji hrane koja je bila tako dobra prema meni”, poručio je chef Salem.

VegNews.KevinHartBeyondBurger.BeyondBurger FOTO Beyond Meat.jpg
Beyond Burger 

Ovo nije prvi put da je Kevin Hart uložio novac u vegansku industriju hrane. Prije tri godine slavni komičar investirao je u brend Beyond Meat te sudjelovao u nekoliko njihovih kampanja za promociju 'mesa' napravljenog od namirnica biljnog podrijetla. Također, ove godine uključio se I u kampanju koja je trajala u svibnju, mjesecu koji se u SAD-u obilježava kao Nacionalni mjesec burgera, gdje je u reklami s Williamom Spankom Hortonom na humorističan način govorio o konceptu promjene koji se trenutačno odvija na svim poljima - od mode do prehrane.

Hart nije jedina slavna osoba koja se priklonila trendu - svoj lanac veganskog fast fooda već tri godina ima vozač Formule 1 Lewis Hamilton, a i francuski chef Alain Ducasse, koji je trenutačno chef s najviše Michelinovih zvjezdica u svojim restoranima, u središtu Pariza otvorio je pop up kiosk u kojem prodaje veganske burgere.