Slavna oskarovka nije samo izvrsna glumica nego i sjajna kuharica koja s obožavateljima rado dijeli recepte, od kojih su neki već generacijama u njezinoj obitelji. U svojoj knjizi ‘Whiskey in a Teacup’ talentirana dama iz Louisiane podijelila je brojne recepte i savjete kako bi vam jela ispala što ukusnija, ali i za nezaboravne kućne zabave koje će svi još dugo prepričavati.

Majstorica južnjačke kuhinje bila je i Reeseina baka Dorothea, čija salata od kukuruza i rajčica (recept je dostupan online) sjajno ide uz ovu hrskavu prženu piletinu koju Reese Witherspoon rado priprema svojim ukućanima.

Neodoljive južnjačke delicije omiljene glumice
Shutterstock 

PRŽENA PILETINA

1 kg otkoštenih pilećih bataka i zabataka
8 cijelih bataka i zabataka
1 l mlaćenice
sol, svježe mljeveni crni papar
2 šalice oštrog brašna
1 žlica češnjaka u granulama
1 žlica luka u granulama
1 žlica mljevene slatke paprike ulje za prženje

U velikoj zdjeli izmiješajte otkoštene batke i zabatke te cijele batke i zabatke s mlaćenicom, 2 žličice soli i ½ žličice papra. Poklopite i ostavite u hladnjaku preko noći. Piletinu izvadite iz marinade i osušite papirnatim ubrusom. U velikoj zdjeli izmiješajte brašno, češnjak u granulama, luk u granulama, papriku, žlicu soli i žličicu papra. U dubokoj tavi zagrijte ulje na 160°C. Piletinu uvaljajte u mješavinu brašna i začina te otresite višak brašna. Pržite piletinu povremeno je okrećući - otkoštene komade oko 10 minuta, cijele batke i zabatke oko 15 minuta. Prženu piletinu stavite na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće. Poslužite vruće ili na sobnoj temperaturi.