Raymond Blanc slovi za jednog od najboljih kuhara na svijetu pa je emitiranje emisije ‘Jednostavno Raymond Blanc’ na kanalu 24Kitchen odličan poziv za uživanje u novim ukusnim receptima. Chef Blanc gledatelje će provesti kroz kuhinju, ali i svoje raskošne vrtove te će neke od najslavnijih kuhara pozvati da mu se pridruže u stvaranju novih kreacija, baš poput ovih ljetnih delicija.

Ljetna salata s rajčicama i mozzarellom te juha od rajčica

Za salatu od rajčica i mozzarelle
• 1,2 kg domaćih rajčica
• 1 crveni luk, tanko nasjeckan
• 2 grančice svježeg bosiljka, krupno usitnjenog
• 1 češanj češnjaka
• sol, papar
• 4 žlice bijelog vinskog octa
• 120 g maslinova ulja
• 50 g mozzarelle
• crne masline, bez koštica, prosušene i nasjeckane

Narežite rajčice na komade veličine zalogaja pa ih u posudi pomiješajte s tanko nasjeckanim lukom, usitnjenim češnjakom i bosiljkom. Začinite sa soli, paprom, octom i maslinovim uljem. Ostavite 5 minuta kako biste provjerili je li salata dovoljno začinjena. Pripremljenu salatu stavite na veliki tanjur za posluživanje uz dodatak narezane mozzarelle i maslina.

LJETNE DELICIJE Slavni kuhar s 24Kitchena vodi nas kroz svoje kreacije!
24Kitchen 

Za juhu od rajčica
• ½ luka
• 3 češnja češnjaka
• 1,1 kg zrelih domaćih rajčica
• 2 šake cherry rajčica
• 1 grančica i nekoliko listova bosiljka
• 1 grančica kadulje, ružmarina
• 3 žlice maslinova ulja
• 4 žlice pirea od rajčica
• 400 ml vode
• 100 ml maslinova ulja za začin
• šaka krutona

Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Nasjeckajte rajčice, a cherry rajčicama samo uklonite peteljku. Nasjeckajte bosiljak i kadulju. U većoj tavi zagrijte ulje pa dodajte luk, češnjak, kadulju i ružmarin. Poklopite i ostavite da se kuha 5 minuta povremeno miješajući. Dodajte pire od rajčica, promiješajte i nastavite kuhati 3 do 4 minute. Pojačajte vatru, dodajte rajčice, cherry rajčice, bosiljak i vodu. Poklopite te uz povremeno miješanje kuhajte 15 minuta. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Sve pasirajte u pasirki pa prebacite u čistu tavu. Dodajte maslinovo ulje. Poslužite s krutonima i nekoliko listova bosiljka.