Nije svejedno kako pristupate njezi kože posebice kad je o segmentu anti-ageinga riječ. Nastanku različitih znakova starenja treba pristupati upravo tako, različito – ciljano i temeljito. Jer samo kvalitetnom njegom možemo utjecati na usporavanje procesa pojave znakova starenja, osvježiti lice te postići zdraviji i ljepši izgled kože.

A znate li zašto je u tom procesu iznimno važna hijaluronska kiselina?! Znate li da je prisutna u svim živim organizmima te je sastavni dio mnogih tkiva kao i kože, jer prikuplja vodu i na taj način omogućuje dobru hidrataciju?! Znanstvenicima je postala zanimljiva nakon što su otkrili da je puno više zastupljena u koži djeteta nego li u starijih osoba. Dakle, starenjem stanice kože gube sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline zbog čega koža biva manje vlažna, čvrsta, gubi volumen i elastičnost te se pojavljuju bore. Kada tomu još dodamo utjecaj mnogih faktora poput prehrane, okoliša, izloženosti suncu, pušenja, stresa, hormonalnih promjena i raznih genetskih predispozicija... na 'scenu' stupa hijaluronska krema u kozmetičkim preparatima. 

Ona u proizvodima brenda L'Erbolario isključivo je biljnog podrijetla u razini od 2 posto. Koriste se tri molekule različite molekularne mase, koje imaju različito, no jednako važno djelovanje. Molekule velike molekularne mase zadržavaju se na površini kože, zaglađuju je te sprječavaju isušivanje; molekule hijaluronske kiseline srednje molekularne mase privlače na sebe vodu iz tijela i bubre, čineći kožu elastičnom, a njenu teksturu nježnom; a molekule niske molekularne mase prodiru najdublje u epidermis, popunjavaju bore i održavaju čvrstoću tkiva.

Linija s hijaluronskom kiselinom sastoji se od sljedećih proizvoda: fluid za lice trostrukog djelovanja, krema za lice trostrukog djelovanja za normalnu do suhu kožu te krema za lice trostrukog djelovanja za mješovitu kožu. 

Kupnjom bilo kojeg proizvoda iz linije s hijaluronskom kiselinom na dar dobivate pjenu za čišćenje lica te kit s uzorcima proizvoda s hijaluronskom kiselinom. Dodajmo i to da se u liniji još uvijek nalaze i promo paketi u kojima je jedan od tri proizvoda s hijaluronskom kiselinom, zajedno s darovima.