Jeste li primijetili da pri kupnji i odabiru mirisa gotovo uvijek imamo svojevrstan pritisak zbog želje da donesemo najbolju odluku i odaberemo mirisne note prema kojima ćemo zamirisati svoju svakodnevicu. I nećemo se zavaravati, odabir parfema zna biti pravi Sizifov posao.

Izbor svakog od nas razlikovat će se s obzirom na ccsastav parfema, pa ne čudi što upravo tako i odabiremo parfem koji nam najbolje pristaje. Svi mi imamo posebne receptore za njuh i želimo se osjećati sjajno u koži koja nosi individualan mirisni potpis. Na svu sreću, tržište je preplavljeno flakonima različitog dizajna koji sadrže mirisne note koji će oduševiti nove vlasnice. Treba odabrati baš onaj parfem koji će nam savršeno pristajati i izvrsno upotpuniti našu beauty rutinu.

Možemo reći da su mirisne noteproduženi dio naše osobnosti i čini se da nerijetko baš tako odabiremo mirise. Jesu li to puderasti, pačuli, perunika ili mošus parfemi ovisi o individualnom odabiru, i samo nama svojstvenom načinu interpretacije mirisa koji odgovara užurbanom životnom tempu.Vjerojatno ste čuli da se na popisu najomiljenijih mirisa mnogih poznatih dama nalaze parfemi na bazi pačulija. U toj se obitelji, među ostalim, nalaze Lancômov La Vie Est Belle i Armanijev Sì, dok su izrazito popularni i tradicionalni puderasti parfemiod kojih bismo istaknuli jedan od trenutačnog omiljenih na tržištu - Cerruti 1881 pour Femme.

Beauty sitnica bez koje ne možemo zamisliti proljeće
Story 

Naravno, pri kupnji i odabiru mirisa na nas utječu i financijske prilike, odnosno cijena proizvoda kojim se želimo počastiti. Često se pitamo gdje nam je najisplativije kupiti parfem, jer je on samo jedan od beauty proizvoda na našoj listi želja. Nerijetko provjeravamo cijene omiljenih proizvoda u različitim drogerijama kako bismo pronašli proizvod koji cjenovno najbolje odgovara stanju u novčaniku. U nastojanju i potrazi, zaboravimo provjeriti web shopove, a oni su vrlo često izvor odličnih cijena i izvrsne ponude. Ne možemo ne spomenuti da, ako postoji jedna jedina stvar draža od klasične kupnje, to je kupnja iz udobnosti doma, odnosno iz vlastitog naslonjača.

Beauty sitnica bez koje ne možemo zamisliti proljeće
Story 

Ima li išta bolje (kada je o kupnji riječ) od spoznaje da s nekoliko klikova mišem, ili pak s nekoliko spretnih poteza po displayu pametnog telefona, možemo odabrati ono što nam se sviđa, ubaciti u košaricu i jednostavno, plaćanjem, završiti kupnju i postati vlasnik ili vlasnica željenog proizvoda.Najteži dio takvog načina kupnje jest čekanje da proizvod bude dostavljen na adresu i stigne u naše ruke. I koliko god nam ponekad bilo teško priznati da smo postali vrlo komotni, brojke upravo to pokazuju - online kupnja raste, a web shopoviprava su meka za one koji obožavaju kupnju. I nema pravila, tako kupujemo sve, od beauty sitnica do pokućstva.

Iznimno važna stavka prilikom online kupnje je sigurnost, odnosno je li web shop provjeren i pouzdan. Nitko od nas ne želi razmišljati o tome kamo je otišao njegov novac, je li na sigurnom ili, još gore, razmišljati o načinima na koje će netko zloupotrijebiti broj kreditne kartice, tekućeg ili žiroračuna. Naravno, najsigurnije su provjerene onlinetrgovine koje nam je ili netko preporučio ili smo o njima negdje čitali.

Beauty sitnica bez koje ne možemo zamisliti proljeće
Story 

Jedina razlika između web shopova je cijena dostave. Najviše volimo kada ne moramo platiti dostavu, odnosno kada je dostava besplatna. Naveli smo nekoliko razloga zašto se trebate veseliti sljedećoj kupnji čak i kada pogledate konačan iznos narudžbe.

Fotografije: Unsplash