Australska blogerica i mama, Virgina Tapp odlučila je napraviti eksperiment. Naime, Virginia čitavih godinu dana nije koristila šampone, regeneratore i ostale preparate za kosu, već ju je prala samo vrućom vodom kako bi vidjeli kako će joj kosa reagirati na takvu drastičnu promjenu. Ono što se nakon godinu dana dogodilo, šokiralo je Virginiu kao i njezine pratitelje na Instagramu s kojima je i podijelila cijelu priču. 

Najprije je na svom blogu Bush Bambinis podijelila fotografije svoje kose nakon što osam mjeseci nije koristila proizvode za njegu. 'Moja kosa ovdje nije prana šamponom, regeneratorom te šišana ili farbana osam mjeseci. I nevjerojatno dobro se drži', napisala je blogerica u objavi.

'Da budem iskrena, ti proizvodi mi uopće ne nedostaju. Jedna stvar manje koju moram obaviti u danu. Neki ljudi pričaju o tranziciji prelaska sa šampona na običnu vodu, no znate što se meni dogodilo kad sam počela kosu prati samo vodom? Ništa. Baš ništa punih šest mjeseci. Izgleda da nema ništa na njoj što obična vruća voda ne bi mogla oprati. Nakon šest mjeseci sam išla na put sa sestrom i primijetila sam da mi se masti nešto više nego inače pa sam oprala tjeme sodom bikarbonom otopljenom u vodi. Masnoća je nestala, a ja kosu nisam dirala do povratka kući', opisala je Virginia na blogu te dodala, 'Ne kažem da svi mogu samo tako odbaciti šampon, znam da postoje različite vrste kose. Ali kada perete prirodna ulja s vaše kose, to samo potiče više lučenja tih ulja. Šamponi sadrže vrlo agresivne deterdžente i emulgatore. Opće je pravilo - što se šampon više pjeni, to u njemu ima više takvih sastojaka'. 

Nakon što je eksperiment završio, godinu dana poslije, blogerica je na Instagramu iznijela svoje dojmove i konačan rezultat. 
'Lakše je češljam nego ikad prije i gušća je. Zaključak je, prestala sam koristiti šampon i nitko nije umro. Kosa mi nije ni masna ni suha. Ne miriše po šamponu, ali ni ne smrdi. Miriše kao obična kosa.', oduševljeno je priznala Australka i podijelila s pratiteljima fotografiju kose nakon godinu dana pranja u samo vrućoj vodi.