Ovime su se Hairstyle News festival i Zagreb potvrdili kao centralno mjesto frizerske industrije iz regije koja želi napredovati u svim segmentima poslovanja.

TRENDOVI U FRIZERSKOJ INDUSTRIJI

Denis Shefel, vrsni kolorist iz Moskve koji diktira svjetske trendove boja za kosu navodi da je proljeće u znaku pastelnih boja koje dominiraju cijelom frizurom. Na korijenu kose prevladavaju tamnije nijanse pastelnih tonova, a dok se na vrhovima koriste svjetliji tonovi ili malo intenzivniji s blagim vintage lookom. Frizure su prozračnih, mekih linija s laganim kovrčama koje mogu imati i wet look ili pak stroge linije ravnih rezova uz intenzivnije nijanse. Upravo to su glavne smjernice Street Style kolekcije koju je Shefel predstavio s Indola timom. Tijekom Indola showa na ovogodišnjem spektaklu ljepote, Hairstyle News Festivalu, nastupio je i Luka Nižetić koji je izjavio: Kako imam lavlju grivu koju svi hvale pazim da je svaka dlaka na svom mistu i jako mi je bitno da je frizer stručna osoba.

Lagano stepenasto ili ne-stepenasto šišanje sa šiškama ili bez, lagani S val glavni je trend koji preporučuje Christophe Gaillet koji je netom nakon velike svjetske premijere u Parizu, ispred L’Oréal Professionnel tima predstavio frizerima najnoviji Color Me French trend. Više se naglasak stavlja na frizuru i boju, a samo šišanje nije toliko prisutno u ovom stilu, no ono što čini bitnu razliku je tekstura kose, a boje se nanose od korijena te je sam contouring znatno manje prisutan. – dodao je Gaillet.

Koraljna boja kose idealna je za plavuše koje bi htjele nježniju promjenu, isto tako duboki ljubičasti tonovi za sve brinete koje žele promjenu i osvježenje, a šišanja su mekša. – poručuje edukatorica Sanja Karasman ispred Subrina Professional tima s kojim je predstavila kolekciju Roses are red.

Naša kolekcija Wild predstavlja slobodu u ekspresiji bez granica i fokus je na ljepoti svake osobe. Boje su prirodne i slijede ten lica. Koraljni tonovi, tople blond nijanse i snažne crvene nijanse okosnice su kolekcije. – ističe Francesco Ferri iz Davines tima koji je predstavio kolekciju koju umjetnički potpisuje Angelo Seminara.

Inovativan remake 80tih i 90tih glavni je trend tima Eleven u kolekciji Modern love koju su predstavili Katica Topčić i Melvin Royce Lane. Prevladavaju zemljani tonovi, karamel nijanse, boje od bež do blond začinjene s metalik bojama, s laganim violet efektom. Sve vrste kovrča od zgužvane kose do sitnih kovrča veliki su hit – predstavlja Katica Topčič, a Melvin Royce Lane dodaje da kosa više izgleda undone tj. kao da ste je sami stilizirali.

Tomaž Turk ispred Mič Styling Academy tima poručuje da je definitivno trend sezone stilizirana undone kosa što nosi iznimno puno rada pri izradi looka. Napušta se balayage, prevladavaju pastelni tonovi, a prirodna boja se ostavlja u izrastu, dok dužine ovise o afinitetu osobe – ističe Tomaž Turk, a predstavio je s timom kolekciju Flavour's.

Priroda se vraća na scenu, pratimo prirodu same kose i fizionomiju osobe. Uz platinaste tonove koji dominiraju scenom vraćamo se malo prema atraktivnijim nijansama, boja lososa i žuta nijansa. – poručuje Nikola Blažinčić koji je na festivalu predstavio svoj prvu samostalnu kolekciju Get out.