U intervjuu za 'Vogue Australia' oskarovka Cate Blanchett šokirala je javnost priznanjem o neobičnom tretmanu kojemu se podvrgnula kako bi pomladila svoje lice. Kako je rekla, Cate je u društvu kolegice Sandre Bullock u New Yorku isprobala najnoviji anti-age trend među celebrityjima, a radi se o tretiranju lica prepucijem, odnosno kožicom penisa korejske novorođenčadi. 

'Sandra i ja bile smo zajedno na tretmanu u New Yorku i nazvale smo ga ‘penis-tretman’, ispričala je Cate te dodala da im je nakon tretmana koža izgledala mladoliko i blistavo. No, ovaj način pomlađivanja službeno se ne zove 'penis-tretman', nego 'EGF tretman' lica jer se temelji na EGF (Epidermal Growth Factor) serumu koji potiče obnavljanje ćelija kože i dobiva se iz matičnih ćelija vezivnog tkiva uzetih iz prepucija korejske novorođenčadi, prikupljene nakon obrezivanja.

Jedan tretman košta oko 650 dolara, odnosno nešto manje od 4.000 kuna. Ćelije prepucija ubrizgavaju se u kožu lica mikroiglicama, a tretman potiče bolju proizvodnju kolagena i elastina koji su ključni za mladolik izgled.