Model i TV voditelj, Dean Pelić, je tijekom karijere u modelingu naučio mnoge tajne muške njege. Ovo su njegovi rituali

Budući da radite kao model, posvećujete li više vremena njezi kože lica nego ostali muškarci?
Ne bih rekao. Kad god se nalaziš ispred kamere, lice zahtijeva nešto više njege, ali sve je to i dalje u granicama normale. Smatram da nikad ne treba pretjerivati.


Što sve uključuju vaši svakodnevni beauty rituali?
Nemam ih. Lijen sam za bilo kakve rituale osim treninga. Ali i to se valjda ubraja u tu ili neku sličnu kategoriju. Uglavnom, ujutro i navečer koristim kremu za lice, i to je to. Naravno, nakon posla i snimanja, ali i neovisno o poslu, navečer prvo očistim lice. Brijanje, odnosno podšišavanje brade, također je nešto što radim svaki, ili barem svaka dva do tri dana.


Odlazite li na kozmetičke tretmane? 
Krenuo sam kada sam počeo raditi na televiziji. Jednom mjesečno odem u Polikliniku Bagatin na čišćenje lica, njima prepuštam brigu o tome i stvarno sam zadovoljan. Kao što sam rekao, malo sam lijen kad je o njezi riječ, pa je dobro imati nekoga tko pazi na to onda kada ja zaboravim.


Čime njegujete kožu tijela? Čemu posvećujete najviše pozornosti?
Redovito se tuširam, no ne koristim uvijek gel za tuširanje jer smatram da ga nije dobro koristiti svaki dan (kao i šampon za kosu). Ponekad je i samo topli tuš dovoljan. Koristim proizvode na prirodnoj bazi, počevši od gela za tuširanje, njege kože nakon tuširanja i dezodoransa.


Kosa vam je gusta i njegovana. Kako postižete taj sjaj i zdrav izgled?
Tijekom karijere modela kosu su mi tretirali svime i svačime pa tako posljednjih godina koristim samo mat pastu koja lagano učvršćuje kosu i ima prirodan sjaj. Te paste sadrže i neka zdrava ulja za kosu. Iako u posljednje vrijeme ne koristim gotovo ništa od toga, puštam kosu da se odmori. Šampon koji koristim također je na prirodnoj bazi. Šišam se u salonu Franić i njima prepuštam brigu o kosi.