Upravo je karite maslac jedan od glavnih sastojaka Lipikar mlijeka za tijelo iz La Roche – Posaya kojim brend nadilazi brigu o pojedincu sa suhom i osjetljivom kožom, nudeći proizvod i za zajednicu i za okoliš.

Lipikar mlijeko nastalo je suradnjom La Roche – Posaya i zajednica u Burkini Faso koje se bave proizvodnjom karitea. Na taj su način osigurani bolji životni uvjeti tamošnjem stanovništvu, i očuvan je okoliš. Brend je surađivao ruku pod ruku sa zajednicama u Burkini Faso koje se bave proizvodnjom karitea, kako bi stanovnicima osigurao regularna primanja i zaštitio okoliš kroz očuvanje karite stabala.
100% karite maslaca za proizvodnju Lipikar mlijeka za tijelo dolazi iz društveno odgovornog projekta u Burkini Faso
2.480 tona ploda ubrano je za proizvodnju La Roche-Posay proizvoda 15.600 žena iz Burkine Faso ostvarilo je projektom neposrednu korist.

Lipikar mlijeko nastalo je prema ideji „manje je više“ te sadrži esencijalne, provjerene i neophodne sastojke koji  umiruju, obnavljaju, štite osjetljivu kožu, oslobađajući je od simptoma suhoće:

KARITE MASLAC je jedan od najučinkovitijih prirodnih emolijensa (ovlaživača)

TERMALNA VODA LA ROCHE-POSAY smiruje i djeluje protiv iritacija. Jedinstvena kombinacija minerala i elemenata u tragovima, poput selena, daju termalnoj vodi La Roche-Posay znanstveno dokazana umirujuća, omekšavajuća i antioksidacijska svojstva
NICIANIMID je molekula kojoj je klinički dokazana učinkovitost u suzbijanju iritacija i pritom garantira odličnu toleranciju
„COLD CREAM“ kombinacija obnavljajućih lipida djeluje kao zaštitni sloj  koji obnavlja suhu i ispucanu kožu.

Lipikar Lait emolijens je koji može koristiti cijela obitelj, a značajno poboljšava hidrataciju i 48 sati štiti kožu. Uz kupnju Lipikar mlijeka od 400 ml u ljekarnama na poklon stiže Lipikar Gel lavant 200 ml; gel za tuširanje za cijelu obitelj.