Zadnjih godina sve je veći naglasak na štetnost sunca, odnosno UV zraka, te kako trebamo zaštiti svoju kožu kako bi ona bila lijepa i zdrava. Oštećenja kože uzrokovana suncem mogu biti kratkog vijeka, poput opeklina i alergijskih reakcija, ali dugoročno mogu izazvati kronična oštećenja pa i melanom. Još jedna štetna posljedica koja dolazi pojavom nepravovremene pripreme i zaštite kože je fotostarenje - pojava nejednake pigmentacija i sunčevih pjega.

Story 2213
Prirodni borac protiv štetnih utjecaja UV zraka na kožu je melanin. Kako bi potaknuli stvaranje većih količina tog pigmenta, odgovornog za tamnjenje kože, možete u svoju prehranu dodati namirnice bogate C i E vitaminom, beta-karotenom, kalcijem i antioksidansima, što znači jelovnik bogat crvenim, žutim i zelenim voćem i povrćem. Također možete koristiti dodatke prehrani i prirodne kozmetičke proizvode koji će potaknuti proizvodnju melanina. Sve veći značaj u zaštiti kože od sunca pridaje se suhom ekstraktu alge kao dodatku prehrani, antioksidansu astaksantinu, koji je svojim svojstvima sličan beta-karotenu, a ima izrazito jako antialergijsko djelovanje, štiti od opeklina i ublažava fotostarenje kože.
Story 2213
Biobaza Ready for Sun kapsule i Losion za samotamnjenje idealna su kombinacija prirodnih proizvoda za pripremu vaše kože za godišnji odmor. Kapsule, koje su pogodne i za vegane, sadrže jedinstveni koktel sastojaka na bazi prirodnih antioksidansa, poput visoko koncentriranog beta karotena iz ljubičaste mrkve, vitamina A , C, E i selena te pripremaju kožu za izlaganje suncu, a prirodni Losion za samotamnjenje ekstraktom crne mrkve, hranjivim uljima, kako maslacem i vitaminom E potpomognut će tamnjenje kože bez odlaska na sunce. Bez obzira na pripremu kože i prirodnu zaštitu, suncu se potrebno izlagati odgovorno, do 11h ujutro i od 17h popodne te koristiti proizvode s visokim zaštitnim faktorom.