Kozmetičke nas kuće svako malo iz­nenade ponekim draguljem iz svo­jih novih kolekcija. Tako je Avon izbacio orijentalno-cvjetni miris s potpisom Christophea Raynauda, koji je inspiraciju za Infinte Moment pronašao tijekom posjeta japanskom hramu. “Bila je topla, ljetna večer dok sam se uspinjao u jedan od hramova u Japanu kad sam ostao očaran posebnom aromom u zraku. To je bio senzualan miris hinoki drveta od kojeg su hramovi načinjeni, stopljen s harmoničnim mirisom začina i mirisnih štapića.

Cvjet­ne note pružale su misteriozan i zavodljiv osjećaj i upravo sam taj miris pretvorio u Infinite Moment”, otkrio je izvor svog nadahnuća dizajner Christophe Raynaud iz kuće Givaudan. Potpuno drukčiju priču ima parfem Beyoncé Pulse, čiji je tvorac slavna istoimena pjevačica, a u kojem se, među osta­lim sastojcima, nalazi i njezin najdraži cvijet, orhideja. “Pulse predstavlja mene na pozornici, jer kad sam uzbuđena, osjećam ubrzani rad srca i pulsiranje”, izjavila je Beyon­cé za Elle. Kad je, pak, riječ o puderima, eks­kluzivnu tehnologiju make upa ima Vichy. Njihov korektivni puder Dermablend s visokom sposobnošću prekrivanja, namijenjen je osobama s nepravilnostima na koži. Robnu marku Dermablend razvio je dermatolog Craigs Roberts u Ame­rici 1981., a osim posebne tehnologije visoke sposobnosti prekrivanja nepravilnosti, odlikuje se i optimalnom tolerancijom kože na taj proizvod. Formula korektivnog pudera Dermablend otporna je na prekomjerno izlučivanje sebuma i znojenje te osigurava šesnaestosatno prekrivanje. A koji su kozmetički dragulji voditeljice na RTL-u Antoni­je Stupar Jurkin?
- Obožavam korektor Tou­che Eclat s potpisom kuće Yves Saint Lau­rent, potom rumenilo Illamasqua te Lancô­meovu maskaru Hypnose. Iako se nemam naviku svakodnevno šminkati, kad to činim, uvijek naglašavam oči, a ruževe baš i ne volim. A kožu, koja mi je suha, tretiram rib­ljom kremom, koju nabavljam kod kozmetičarke uz, naravno, redovita čišćenja lica. Na­kon porođaja nisam bila na dijeti, sve se vratilo na svoje. Naime, postupno sam dobivala kilograme u trudnoći, a isto ih tako gubila, otkrila nam je Antonija. Pripremila i napisala Petra Grgičević Fotografije Matea Smolčić u Styling Marko Grubnić u Šminka Dajana Pajkić u Frizure Ruža Institut Kérastase, Zvonimir Franić Popis prodavaonica: Cahun, Pod zidom 8; Krzno Zagreb, Teslina 7; Optika Novi Dvori, Trg dr. Franje Tuđmana 4, Zaprešić