Iako bismo u hladna zimska jutra najradije dom napustili u debeloj vesti bez trunke šminke na licu, malo tko će to zaista učiniti. Mnoge žene muku muče sa šminkom koja se zbog nepogodnih vremenskih uvjeta najčešće pokvari i prije nego dođu do željenog odredišta, a jedan od glavnih uzroka tome je uobičajena make-up rutina koja najčešće nije prilagođena hladnoći i vlazi. Kako bi uvijek besprijekorno izgledale, poznate dame paze da njihova dnevna šminka bude na mjestu, ali i u skladu s vremenskim uvjetima. Kako biste i na minusima izgledale svježe, a vaše lice istaknuto kako vama najviše odgovara, posudite neku od make-up kombinacija ovih slavnih ljepotica. Nije zahtjevno, obećajemo!

Prirodnost na prvom mjestu

Ukoliko ste jedna od pobornica prirodnog izgleda, idealna inspiracija je slavna glumica Margot Robbie. Ovaj 'no make-up' make-up ponekad djeluje neizvediv i zahtjevan, no zaista nije tako. Nakon obavezne dnevne kreme, na lice nanesite tekuću podlogu u tonu koji najbliže odgovara vašoj koži te ju fiksirajte puderom u kamenu ili u prahu. Trepavice lagano uvijte te nanesite najviše dva sloja maskare kako biste istaknuli oči, ali da trepavice ne budu sljepljene i pretamne. Obrve začešljajte prema gore pa potom prema vanjskim rubovima lica te ih lagano naglasite olovkom u boji vaših obrva, a ne u boji kose kako biste postigli što prirodniji i lakši izgled. Obraze istaknite rumenilom u ružičastim ili koraljnim tonovima, a nanesite ga tako da se nasmiješite i širokim kistom, kružnim potezima nanosite malu količinu prema vanjskim rubovima lica. Sve završite laganim slojem omiljenog balzama za usne koji će vašem licu dati svježinu, a usne zaštititi od pucanja uslijed hladnoće.

Istaknute oči

Ukoliko su usnice one koje najviše stradaju zbog niskih temperatura, oči stavite u prvi plan kako biste maknuli fokus sad suhih usana. Baš poput Angeline Jolie, nanesite dnevnu kremu pa tekuću podlogu koju ćete fiksirati puderom u kamenu ili prahu. Obrve začešljajte prema gore pa potom prema vanjskim rubovima lica kako bi definirali njihov oblik, a potom ih naglasite olovkom ili sjenilom za obrve u nijansi vaših prirodnih obrva. A sada ono najvažnije i mnogima najteže - tuš za oči. Uz rub kapka povucite tanku liniju tekućeg tuša za oči (preporuča se onaj u olovci ako imate poteškoća s nanošenjem), a potom oči uokvirite trepavicama koje ste prethodno uvili uvijačem i obogatili s dva lagana sloja maskare. Sve zapečatite vrlo blagim slojem rumenila u ružičastoj boji, ali nemojte pretjerati ako vam koža lako pocrveni od hladnoće jer ćete tako izazvati kontraefekt. Naposljetku, na usne nanestie lagani sloj balzama u nježnoj boji poput ružičaste ili crvenkaste.

Smokey eye za svečane prilike

Spremate li se za neku važnu prigodu, a niske temperature mogle bi uništiti vaš make-up, vratite se starom, dobrom smokey eyeu. Kao i kod prethodnih varijanta, nanesite dnevnu kremu i tekuću poflogu, fiksirajte puderom u prahu ili kamenu, a obrve začešljajte i naglasite olovkom ili sjenilom za obrve. Na kapke nanesite bež sjenilo kao podlogu, a potom uskim kistom i kružnim pokretima istaknite pregib kapka sivim ili svijetlosmeđim sjenilom te čistim kistićem dobro pređite rub kako bi omekšali oštri rub. Na rubove kapka nanesite crno ili tamnosmeđe sjenilo tako da ga nanosite od krajnjih rubova oka prema sredini kapka, popunjavajući pritom i njegov pregib do polovice kapka. Naposljetku, nanesite olovku za oči na donji kapak te duž njega pređite čistim kistom kako biste omekšali i sjedinili sve komponente. Trepavice uvijte i nanesite dva sloja maskare, na usne nanesite ruž u nekoj neutralnoj boji, a obraze istaknite laganim slojem rumenila.