Noć vještica drevna je keltska tradicija kojom se slavio kraj ljeta. Legende govore da ako u noći 31. listopada vidite pauka zapravo susrećete duh preminule osobe koju ste poznavali, a statistike da je ovo financijski najisplatljiviji događaj nakon Božića, uoči kojega se u SAD-u svake godine potroši oko četiri milijarde dolara.

Osim kostima, za Noć vještica vrlo je bitna i maska, odnosno, šminka. Mnoge poznate i manje poznate dame mjesecima prije smišljaju što odjenuti i kakvu masku imati, a svi savjeti su im dobrodošli. Naravno, more ideja nalazi se na Instagramu. Noć vještica inspiracija je i beauty influensericama, koje su se već pohvalile svojim idejama.  Pogledajte inspirativnu ideje koja će vam pomoći pri odabiru savršene maske za najstrašniju noć u godini koje smo pronašle na Instagram stranici 'wakeupandmakeup'.

Seksi kostur

Vizažistica Tamanna Roashan poznatija pod Intagram imenom 'dressyyourface' preporučuje da kvalitetnim bijelim i crnim sjenilom naglasite kosti lica pritom stvarajući zastrašujući efekt sjene. Oči pretjerano iscrtajte crnim tušem, a za dašak glamura možete dodati svjetlucave cirkone. Predimenzionirani nakit također podiže cijeli doživljaj, kao i crni prozirni veo.

Vesela voodoo lutka

Ako više volite boje i vesele maske inspirirat će vas uradak beauty blogerice 'makeupby_alo'. Za ovakav look potrebno se poigrati s više boja. Alondra je nacrtala krugove oko očiju i popunila ih ružičastim sjenilom, a obrubi su istaknuti crnim tušem i detaljima po želji. Olovkom u boji iscrtajte linije od ruba ustiju do uha, a za detalje na čelu, bradi i nosu preporuča jarke i kontrastne boje.

Klasična maska

Instagram zvijezda Alina odabrala je klasičan i jednostavan oblik maske poigravši se s dvije tamne nijanse i šljokicama. Velike svjetlucave naljepnice dodati će dramatičan efekt, kao i tušem naglašene oči i umjetne trepavice.